Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Конспекты / Урок East or West-Home is Best (9 класс)
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 24 мая.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Урок East or West-Home is Best (9 класс)

библиотека
материалов

Урок английского языка в 9 классе по теме: «East or West- Home is Best

План-конспект

Цели урока:

Развивающая - развитие способности к комбинированию и трансформированию речевых единиц, способности осуществлять продуктивные речевые действия;

Воспитательная – воспитание чувства гордости за родную страну и место, где ты живешь;

Учебная - совершенствование речевых навыков;

Сопутствующая задача – развитие умения читать с целью извлечения конкретной информации.

Ход урока:

  1. Начало урока. Приветствие.

Hello, everyone! Welcome to our lesson.

Let’s invite you to travel today. We are visiting our wonderful country- our great Russia.

2.Чтение текста и просмотр слайдов.

The first part of our lesson is reading. You will read a text about Russia and see some slides which go with the text. Before reading let’s pay attention to some words and expressions.

to occupy, climate, temperature, rich, per cent, coal, iron, lake, deep,

sights, the West, the East, the North, the South, to be situated

And some geographical names:

Russia

Europe

Asia

Siberia

The Volga

The Yenisei

The Ob

The Baikal

The Ladoga

Estonia

Latvia

Finland

Poland

China

Mongolia
Korea

Moscow

Kremlin

Now read the text, please. Be very attentive.

Russian Federation (Russia)

Russia is one of the largest countries in the world. It occupies about one-seventh of the world’s total land mass. It is situated in Europe and Asia. Its total area is over 17 million square kilometers.

The country has many seas and oceans.

There are different types of climate on the territory of this country. It is cold in the north even in summer. The central part of the country has a mild climate: winters are cold, springs and autumns are warm or cool, and summers are hot or warm. In the South the temperature is usually above zero all year round, even in winter. Summer is really hot and the climate is very favourable. The climate of Siberia is continental: summers are hot and dry while winters are very cold.

Some parts of the country are covered with hills and mountains.

There are many rivers in the Russia. The longest rivers are the Volga in Europe and the Yenisei and the Ob in Asia. The deepest lakes are the Baikal and the Ladoga.

The Russian Federation is very rich in mineral resources, such as oil, natural gas, coal, iron, gold and others.

Russia borders on many countries. Among them are Estonia, Latvia, Finland, Poland, China, Mongolia, and Korea.

Moscow is the capital of this country. It was founded in 1147. It is a nice city. There are many things to see in Moscow. For example, museums, art galleries, theatres, churches and monuments. The people of our country are proud of the Moscow Kremlin. There are also many other beautiful big cities in Russia.

The population of Russia is about 150 million. 83 per cent of the population live in cities.

  1. Match the English and Russian sentences:

  1. Its total area is over 17 million square kilometers.

  2. There are different types of climate on the territory of this country.

  3. The Russian Federation is very rich in mineral resources, such as oil, natural gas, coal, iron, gold and others.



  1. The central part of the country has a mild climate: winters are cold, springs and autumns are warm or cool, and summers are hot or warm.

  2. 83 per cent of the population live in cities.

  1. В центральной части страны климат умеренный, зима- холодная, весна и осень - теплая или прохладная, лето- жаркое или теплое.

  2. Общая площадь около 17 миллионов квадратных километров.

  3. 83 процента населения проживает в городах страны.

  4. Россия богата полезными ископаемыми, такими как нефть, природный газ, уголь, железо, золото и другие.

  5. В стране различные климатические зоны.

1-B , 2-E, 3-D, 4-A, 5-C

B) Answer the questions:

1. Is the Russian Federation one of the largest countries in the world?

2. Where is the Russian Federation situated?

3. What kind of climate does the country have?

4. What do you know about the climate in the south of the country?

5. How many rivers are there in Russia?

6. Is Russia a very rich country?

7. What kind of mineral resources does Russia have?

8. What kinds of lakes are there in our country?

9. What is the capital of our country?

10. Are there any sights in Moscow? What are they?

3. Тест “What do you know about Russia?”

Test 1

Russia

1. Choose the right variant.

1. The official name of our Motherland is…

a) the Russian Federation

b) Russia

c) the Republic of the Russian Federation

d) the Russian Republic

2. Russia covers the…part of Europe and the …part of Asia.

a) western, northern

b) northern, southern

c) eastern, southern

d) eastern, northern

3. Russia is a country of over…nationalities.

a) 20

b) 300

c) 100

d) 500

4. Peter the Great founded St. Petersburg on May, 16… .

a) 1703

b) 1650

c) 1812

d) 1147

5. Alexander 11 wrote the decree abolishing serfdom in … .

a) 1799

b) 1861

c) 1837

d) 1913

6. Many people in Russia belong to the …church.

a) Catholic

b) Orthodox

c) Moslem

d) Protestant

7. The five ancient Russian towns which are known as Zolotoe Koltso (the Golden Ring) are… .

a) Moscow, Vladimir, Smolensk, Suzdal and Rostov Veliky

b) Tver, Suzdal, Vladimir, Yaroslavl and Smolensk

c) Rostov Veliky, Vladimir, Zvenigorod, Suzdal and Yaroslavl

d) Zvenigorod, Moscow, Vladimir, Smolensk and Sergiev Posad

8. There are… republics and 68 other regions in the Russian Federation

a) 15

b) 60

c) 10

d) 21

9. The population of the Russian Federation is about… .

a) 148,000,000

b) 240,000,000

c) 48,000,000

d) 300,000,000

10. The Russian National Government consists of….

a) the President and the State Duma

b) the President and the Council of Ministers

c) the President, the Council of Ministers and the Federal Assembly

d) the President, his helpers and the Prime Ministers



4.Подведение итогов теста, выявление общих ошибок для дальнейшего обсуждения.

Your time’s up. Let’s check your answers. Look at the key. Tick the correct answers, give yourself a score. How many mistakes have you made?

The results are following: the most difficult questions were……

1C, 2D, 3C, 4A, 5B, 6B, 7C, 8D, 9A, 10C



5. it’s time to look at some parts of our presentation and the text and listen to the pupils who are ready to tell us about our country according to the plan:

1. Geographical position, climate.

2. Geographical position, rivers and lakes.

3. Russia and its capital.

4. Russia and its famous people.

6. Объяснение домашнего задания.

Imagine that you have a two-week holiday. Where would you go? What would you do? What would you see?

Make a dialogue in a travel agency. The travel agent will inform you about your future holiday. As an example, listen to pupils who have made the dialogue beforehand.

7.Заключительная часть.

The lesson is over. I want to thank you for participation. I can give only good and excellent marks today. Moreover I want to say that I’m happy and proud of having such clever pupils as you.

Good-bye!









Краткое описание документа:

       

Урок английского языка в 9 классе по теме: «EastorWest- HomeisBest

План-конспект

Цели урока:

Развивающая - развитие способности к комбинированию и трансформированию речевых единиц, способности осуществлять продуктивные речевые действия;

Воспитательная – воспитание чувства гордости за родную страну и место, где ты живешь;

Учебная - совершенствование речевых навыков;

Сопутствующая задача – развитие умения читать с целью извлечения конкретной информации.

Ход урока:

1.      Начало урока. Приветствие.

Hello, everyone! Welcome to our lesson.

Let’s invite you to travel today. We are visiting our wonderful country- our great Russia.

2.Чтение текста и просмотр слайдов.

The first part of our lesson is reading. You will read a text about Russia and see some slides which go with the text. Before reading let’s pay attention to some words and expressions.

to occupy, climate, temperature, rich, per cent, coal, iron, lake, deep,  

sights, the West, the East, the North, the South, to be situated

And some geographical names:

Russia

Europe

Asia

Siberia

The Volga

The Yenisei

The Ob

The Baikal

The Ladoga

Estonia

Latvia

Finland

Poland

China

Mongolia
Korea

Moscow

Kremlin

Now read the text, please. Be very attentive.

                            Russian Federation   (Russia)

Russia is one of the largest countries in the world. It occupies about one-seventh of the world’s total land mass. It is situated in Europe and Asia. Its total area is over 17 million square kilometers.

The country has many seas and oceans.

There are different types of climate on the territory of this country. It is cold in the north even in summer. The central part of the country has a mild climate: winters are cold, springs and autumns are warm or cool, and summers are hot or warm. In the South the temperature is usually above zero all year round, even in winter. Summer is really hot and the climate is very favourable. The climate of Siberia is continental: summers are hot and dry while winters are very cold.

Some parts of the country are covered with hills and mountains.

There are many rivers in the Russia. The longest rivers are the Volga in Europe and the Yenisei and the Ob in Asia. The deepest lakes are the Baikal and the Ladoga.

The Russian Federation is very rich in mineral resources, such as oil, natural gas, coal, iron, gold and others.

Russia borders on many countries. Among them are Estonia, Latvia, Finland, Poland, China, Mongolia, and Korea.

Moscow is the capital of this country. It was founded in 1147. It is a nice city. There are many things to see in Moscow.  For example, museums, art galleries, theatres, churches and monuments.  The people of our country are proud of the Moscow Kremlin. There are also many other beautiful big cities in Russia.

The population of Russia is about 150 million. 83 per cent of the population live in cities.

a)      Match the English and Russian sentences:

1.      Its total area is over 17 million square kilometers.

2.      There are different types of climate on the territory of this country.

3.      The Russian Federation is very rich in mineral resources, such as oil, natural gas, coal, iron, gold and others.

 

4.      The central part of the country has a mild climate: winters are cold, springs and autumns are warm or cool, and summers are hot or warm.

5.      83 per cent of the population live in cities.

A)    В центральной  части  страны климат умеренный, зима- холодная, весна и осень - теплая или прохладная, лето- жаркое или теплое.

B)    Общая площадь около 17 миллионов квадратных километров.

C)    83 процента населения проживает в городах страны.

D)    Россия богата полезными ископаемыми, такими как  нефть, природный газ, уголь, железо, золото и другие.

E)     В стране различные климатические зоны.

1-B ,  2-E,  3-D,  4-A, 5-C

B) Answer the questions:

1. Is the Russian Federation one of the largest countries in the world?

2. Where is the Russian Federation situated?

3. What kind of climate does the country have?

4. What do you know about the climate in the south of the country?

5. How many rivers are there in Russia?

6. Is Russia a very rich country?

7. What kind of mineral resources does Russia have?

8. What kinds of lakes are there in our country?

9. What is the capital of our country?

10. Are there any sights in Moscow? What are they?

3.  Тест “What do you know about Russia?”

                              Test 1

                          Russia

1. Choose the right variant.

1. The official name of our Motherland is…

a) the Russian Federation

b) Russia

c) the Republic of the Russian Federation

d) the Russian Republic

2. Russia covers the…part of Europe and the …part of Asia.

a) western, northern

b) northern, southern

c) eastern, southern

d) eastern, northern

3. Russia is a country of over…nationalities.

a) 20

b) 300

c) 100

d) 500

4. Peter the Great founded St. Petersburg on May, 16… .

a) 1703

b) 1650

c) 1812

d) 1147

5. Alexander 11 wrote the decree abolishing serfdom in … .

a) 1799

b) 1861

c) 1837

d) 1913

6. Many people in Russia belong to the …church.

a) Catholic

b) Orthodox

c) Moslem

d) Protestant

7. The five ancient Russian towns which are known as Zolotoe Koltso (the Golden Ring) are… .

a) Moscow, Vladimir, Smolensk, Suzdal and Rostov Veliky

b) Tver, Suzdal, Vladimir, Yaroslavl and Smolensk

c) Rostov Veliky, Vladimir, Zvenigorod, Suzdal and Yaroslavl

d) Zvenigorod, Moscow, Vladimir, Smolensk and Sergiev Posad

8. There are… republics and 68 other regions in the Russian Federation

a) 15

b) 60

c) 10

d) 21

9. The population of the Russian Federation is about… .

a) 148,000,000

b) 240,000,000

c) 48,000,000

d) 300,000,000

10. The Russian National Government consists of….

a) the President and the State Duma

b) the President and the Council of Ministers

c) the President, the Council of Ministers and the Federal Assembly

d) the President, his helpers and the Prime Ministers

 

4.Подведение итогов теста, выявление общих ошибок для дальнейшего обсуждения.

Your time’s up. Let’s check your answers. Look at the key. Tick the correct answers, give yourself a score. How many mistakes have you made?

The results are following: the most difficult questions were……

1C, 2D, 3C, 4A,  5B,  6B, 7C, 8D, 9A, 10C

 

5. it’s time to look at some parts of our presentation and the text and listen to the pupils who are ready to tell us about our country according to the plan:

 1. Geographical position, climate.

2. Geographical position, rivers and lakes.

3. Russia and its capital.

4. Russia and its famous people.

6. Объяснениедомашнегозадания.

Imagine that you have a two-week holiday. Where would you go? What would you do? What would you see?

Make a dialogue in a travel agency. The travel agent will inform you about your future holiday. As an example, listen to pupils who have made the dialogue beforehand.

7.Заключительнаячасть.

The lesson is over. I want to thank you for participation. I can give only good and excellent marks today. Moreover I want to say that I’m happy and proud of having such clever pupils as you.

Good-bye!

Автор
Дата добавления 06.12.2014
Раздел Иностранные языки
Подраздел Конспекты
Просмотров481
Номер материала 175232
Получить свидетельство о публикации

Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх