Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Входная контрольная работа по грамматике 11 класс

Входная контрольная работа по грамматике 11 класс


  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

Данная контрольная работа позволяет проверить готовность учащихся к проведению входного (промежуточного) тестирования по английскому языку, по мере изучения обучаемыми разделов грамматики. Контрольная работа (тесты) состоит из 2-х вариантов по 25 заданий, каждое задание сопровождается тремя ответами, один из которых правильный.

Тестовые задания вы можете проверить по ключу. Надеюсь, что тесты не покажутся очень сложными с точки зрения лексики, помогут упорядочить и закрепить уже имеющиеся знания.


Form 11

Variant I

1. There are just a few of the questions to which they _____their mystery.

a) are devoting

b) had devoted

c) is devoting

2. Recently BBC experts ______ a new system that lets the deaf understand television programmes.

a) have invented

b) invented

c) to invent

3. American schools for many years ______ federal aid for special purposes.

a) have received

b) received

c) receive

4. He ______ everything except his last paper.

a) did

b) have done

c) has done

5. You are a good football-player. Since when ______you ______football?

a) have … been playing

b) did …. play

c) had … been playing

6. Perhaps in the future men _____ on the sea, away from the crowded and noisy cities on hand.

a) will live

b) would live

c) are living

7. During the apprenticeship period the student ______ to earn money.

a) shall begin

b) would begin

c) will begin

8. As your leader I’ll tell you about our future excursions. We ____ by tram at nine in the morning and coming back at about seven.

a) shall be leaving

b) shall leave

c) shall have been leaving

9. Probably, I ____ ____ ____my friends at this time.

a) shall have visited

b) shall be visiting

c) have visited


10. – Has Ann made up her mind on what to do after finishing school?

Oh, yes. She ____ ____ the University.

a) is going to enter

b) enters

c) entering

11. – Can you come over to me on Friday?

Sorry, I’d love to, but I ____ for Paris tomorrow?

a) leave

b) am leaving

c) will leaving

12. – Have you finished the translation yet?

I ____ the translation by nine o’clock tomorrow morning.

a) shall going have finished

b) have finished

c) had finished

13. Don’t call on me. I _____ for Kiev by noon.

a) should leave

b) shall have left

c) left

14. ____ they ____ in the mountain for a month by July?

a) Will … travel

b) Will … have been travel

c) Will … be travelling

15. Sir Walter was a proud knight, and ___ to think that he had to submit to the commands of a tyrant lord.

a) had hated

b) was hating

c) hated

16. Dinosaurs ___ millions of years ago.

a) died out

b) had died out

c) were died out

17. It was late in the year when the Pilgrims ____ and founded a colony.

a) were landing

b) had landed

c) landed

18. My parents were sick, they didn’t have much money, so they ____ pretty desperate.

a) were getting

b) are getting

c) have gotten

19. Those who couldn’t do it _____ TV or looking through the newspaper.

a) were watching

b) have watched

c) are watching

20. By the sixteenth century a new economic system ____ ____ feudalism.

a) replaced

b) was replacing

c) had replaced

21. The war broke out in 1914. The European ruling classes ____ for it for twenty years.

a) prepared

b) had prepared

c) had been preparing


22. It was pointed out that the patient _____ treatment for heart problems for a year.

a) had been having

b) had

c) would have been having

23. By 1787 it was believed that the unity of states _______.

a) is disintegrating

b) will disintegrate

c) would disintegrate

24. He wondered if she _____ the article by noon.

a) would be translating

b) would translate

c) would have translate

25. Over 57 million students _____ in American schools which range from kindergartens to high schools.

a) were enrolled

b) are enrolled

c) has been enrolled






Form 11


Variant II

1. ______ you ever _____a film in which a train crashed or a ship sank?

a) Did … see

b) Have … seen

c) Do … see

2. The nation’s income and productively ______ enormously over the past 70 years.

a) rose

b) has risen

c) have risen

3. Like it or not, television _____ the supreme holiday attraction ever since it upstaged the cinema by showing old films.

a) has been

b) is

c) was

4. It _____ since early morning.

a) rained

b) had rained

c) has been raining

5. My brother ____ music lessons for three years now.

a) have taken

b) has been taken

c) took

6. The student ______ as an apprentice to a trained worker next week.

a) shall work

b) will work

c) would work


7. We _____ take a vacation this month.

a) is not

b) did not

c) shall not

c) shall have been leaving

8. What _____you ____ ____at 4.30 tomorrow afternoon?

a) would … do

b) were … do

c) will … be doing

9. Now I _____ how industry cooperates with the natural environment.

a) shall be illustrating

b) would be illustrating

c) will be illustrating

10. After the festival’s over she ____ a vacation with her family.

a) will take

b) take

c) taking

11. – Let’s go to snack bar.

What _____ we _____ for lunch?

a) are going to have

b) are … having

c) shall have

12. In three months he ____ here a year.

a) has been

b) will have been

c) was

13. My friend ____ on the ship for fifteen years by next year.

a) will have been serving

b) have served

c) was serving

14. By two o’clock the students will ___ ___ the test translation for two hours.

a) be doing

b) have been doing

c) do

15. ___ you ___ the ancient stone carvings at the museum last week?

a) Have … seen

b) Did … see

c) Had … seen

16. In the year 1620, a ship named the “Mayflower ____120 Englishmen to the rocky coast of America.

a) has brought

b) brought

c) had brought

17. When Jim came out the army he _____ what to do.

a) is wondering

b) has wondered

c) was wondering

18. Meanwhile in the village most people ____ ____ to go skiing.

a) was preparing

b) were preparing

c) are preparing


19. The main ideas were set in the statement which ____ in the press the day before.

a) appeared

b) had appeared

c) has appeared

20. The Treaty of Paris was signed in September 1783. The colonies were now free but they ____ yet ____ a united nation.

a) had not … formed

b) did not … form

c) would not … form

21. The European expert ____ long ____ that the arms race would lead to war.

a) were …. Warning

b) had …. Been warning

c) would … be warning

22. It was reported that a plane from the air field ____ since the previous morning.

a) was missing

b) had been missing

c) has been missing

23. I was sure that they _____ that problem when by the time I called.

a) would have discussed

b) would be discuss

c) would discuss

24. I found out that by the year 1997 she _____ at the University for twenty years.

a) would have been working

b) would have worked

c) would be working

25. American’s first college, Harvard, _____ in Massachusetts in 1636.

a) is being founded

b) had been founded

c) was founded






Keys. Form 11


Variant I

1 – a, 2 – a, 3 – a, 4– c, 5 – a, 6 – a, 7– c, 8 – a, 9 – b, 10 – a, 11 – b, 12 – a, 13 – b, 14 – b, 15 – c, 16 – a,

17– c, 18 – a, 19– a, 20 – c, 21 – c, 22 – a, 23 – c, 24 – c, 25 – b.



Variant II

1 – b, 2 – c, 3 – a, 4 – c, 5 – b, 6 – b, 7– c, 8 – c, 9– a, 10 – a, 11 – c, 12 – b, 13 – a, 14 – b, 15 – b, 16 – b, 17 – c, 18 – b, 19 – b, 20 – a, 21 – b, 22 – b, 23 – b, 24 – a, 25 – c.



Источник:


А.П.Миньяр-Белоручева/300 тестовых заданий по английской грамматике/

г.Москва, Издательство «Московский Лицей»



Автор
Дата добавления 07.10.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров98
Номер материала ДБ-243608
Получить свидетельство о публикации

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх