Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Конспекты / Внеклассное мероприятие: “Holidays and traditions in the United Kingdom”

Внеклассное мероприятие: “Holidays and traditions in the United Kingdom”


До 7 декабря продлён приём заявок на
Международный конкурс "Мириады открытий"
(конкурс сразу по 24 предметам за один оргвзнос)

  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

Тема внеклассного  мероприятия:

Holidays and traditions in the United Kingdom”.


Цели мероприятия: 

  1. Обобщить лингвострановедческий материал по указанной теме. Углубить и расширить знания по теме.

  2. Совершенствовать умения и навыки практического владения английским языком по данной теме по всем видам речевой деятельности: чтению, аудированию, говорению и письму.

  3. Повысить интерес к изучению иностранного языка.

План – конспект мероприятия.


Teacher: Праздники — это часть культуры любой страны. Для того, чтобы лучше понять другой народ, недостаточно знать только язык этого народа, очень важно познакомиться с его историей и культурой. Безусловно, существуют общие черты, характеризующие ту или иную нацию. На британский же характер большое влияние оказало островное расположение, и даже открытие железнодорожного тоннеля под проливом Ла-Манш в мае 1994 года, тоннеля, который соединил Великобританию и Францию не внесло больших корректив. Если оставить стереотипы, Великобритания — это страна доброжелательных и трудолюбивых людей с хорошим чувством юмора. Почти весь мир говорит на красивом и логически выверенном английском языке. Именно эта нация гордо заявила о своём Я с большой буквы (в английском языке слово я (I) всегда пишется с большой буквы). Какая она, Великобритания? Великобритания — сравнительно небольшой остров с интересным разнообразием регионов, которые тщательно оберегают свои национальные традиции.

ПРЕЗЕНТАЦИЯ «ВЕЛИКОБРИТАНИЯ»

Teacher: Today we’d like to speak about holidays and customs of Great Britain because every holiday is a part of people’s life and to know one’s customs and traditions is very important and interesting. Today our pupils will speak about the main holidays of Great Britain, such as Christmas’ New Year’s Day, St. Valentine’s Day and many others.

Teacher: Think and answer.


He came to us before New Year

A healthy merry fellow.

But every day he loses his weight

And in a year he’ll fade away.


Pupil: It’s a calendar.

Teacher: You are right. It’sacalendar.

ВИДЕО «UK Public Holidays 2013»

Teacher: And to my mind the most festive and the most favourite holiday for all children and adults is Christmas.


Pupil:In England Christmas Day is celebrated on the 25th of December. The English people send and receive Christmas cards, gifts, presents. Children especially wait for this merry holiday. Little children believe that when they are asleep, Father Christmas comes to visit them with a big bag of toys. They often hang up large stockings to receive the presents. On Christmas morning children look into their stockings and see their gifts. Every family tries to have a Christmas tree, which is decorated with coloured lights. They also hang little toys, sweets on the tree and they put presents under the tree. All families gather together for Christmas dinner. They eat a roasted turkey, Christmas pudding.

ВИДЕО «DISNEY MERRY CHRISTMAS JINGLE BELL ROCK»


ВЕДУЩИЙ

1)      Christmas pudding was first made many, many years ago. Now it is the highlight of Christmas dinner. Children often put holly on the pudding. Traditionally a coin is placed into the pudding. Why do the British do it?

Answer: It is a tradition. It brings good luck to a person who finds it.


2)      Every English family sends and receives many Christmas cards. What is there traditionally on almost every card?

Answer: Traditionally on almost every Christmas card there is a Robin – a Christian bird.


3)      It is an evergreen plant with small white berries. On Christmas Eve there is a bunch of evergreen plant in every house. Under this bunch boys kiss girls. What is the name of this evergreen plant?

Answer: It is Mistletoe. Mistletoe is a symbol of peace and friendship.


4)      Father Christmas comes into children’s homes on Christmas Eve. He has a white beard and white and red clothes. He is always merry. He brings presents for children. Where does he come from?

Answer: They say that Father Christmas comes from the North Pole.


Teacher: Thank you!

Many years ago people believed in devils and witches. Children put on masks and went to the streets to beg. It was Hallowe’en Day.


Pupil : Children celebrate this day too. Hallowe’en is the day or evening before All Saints Day. Hallowe’en stories and games are hundreds of years old. Then people believed in devils, witches and ghosts. Now most people do not believe in devils. English children celebrate Beggar’s Night as Irish children did in the 17th century. They dress up in Hallowe’en costumes and go out into the streets to beg. They often wear masks over their faces. They go from house to hose and knock on the door. When people come to the door, the children say “Trick or treat?” “Trick or treat?” meaning “Give us a treat or we’ll play a trick on you” People give the children sweets, cookies and apples”. A favouriteHallowe’en custom is to make a jack-o-lantern. The children scrape out a pumpkin and cut the eyes, nose and mouth. They light a candle inside the pumpkin to scare their friends. They set jack-o-lantern in the windows.


Hallowe’en, Hallowe’en, magic night.

We are glad and very bright.

We all dance and sing and recite

Welcome! Welcome! Hallowe’en night!”


ВИДЕО «Halloween Rules - Kids Halloween Song»


  1. It is a church holiday. Parents decorate eggs for children. In many parts of the country eggs are hidden in the yards and the children have to find them. Little children believe the rabbit comes and leaves the eggs for them. Eggs are the symbol of new life and the most popular emblem of this holiday. (Easter)

ВИДЕО «Easter Celebrations in England»


  1. This holiday is usually in March. People visit their mothers if possible and give them flowers and small presents. If they cannot go they send a card: Most mothers like to celebrate this day with the whole family. Some people take their mothers to a restaurant for dinner. (Mother’s Day)

ВИДЕО «Mother'sDay»


  1. It is a popular holiday. It is the day preceding the first day of Lent. In medieval times the day was characterized by merrymaking and feasting, a relic of which is the eating of pancakes. (Pancake Day or Shrove Tuesday)

ВИДЕО «2012 Olney Pancake Day Race»


  1. On this day people light fireworks and burn a guy on a bonfire. This is in memory of the time when Guy Fawkes tried to destroy Parliament in London in 1605. The historical meaning of the occasion is no longer important. Children put on some old costumes and take the guy. They walk round the city and ask people for money. “One penny for a guy!” Everywhere you can see fireworks and bonfires! You can hear loud bangs here, there and everywhere! (Guy Fawkes Night)




  1. It is customary for people to remain awake until after midnight on December 31st so that you may “watch the old year out and the new year in”. Many parties are given on this night. The theatres, night clubs and restaurants are crowded. The favourite song at this holiday is “Auld Lang Syne”. It was written by Robert Burns. It is not a public holiday. It is not as widely celebrated as Christmas in England. The most popular custom in Scotland is “first – footing”. (New Year’s Day)

ВИДЕО «London Fireworks 2014 - New Year's Eve Fireworks - BBC One»


  1. It is not a legal or national holiday. Banks and offices are not closed, but it is a happy little festival, especially for children and young people. It is celebrated among persons of all ages. It is a religious holiday; it has roots in several legends. One of the early symbols of this holiday is Cupid, the Roman God of Love. The day is time to send little gifts to those you love. Flowers and candy are favourite presents what sweethearts send each other. A greeting card is sent to someone loves, but usually without giving the name of the sender. (St.Valentine’sDay)

ВИДЕО «открытка-С ДНЕМ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА! (стих-е)»


SaintDavid’s Day.

On the 1st of March each year one can see people walking around London with leeks pinned to their coats. The many Welsh people who live in London like to show their solidarity on their national day. The day is actually called Saint David’s Day, after a sixth century abbot who became patron saint of Wales. David is the nearest English equivalent to the Saint’s name, Dawi. The saint was known traditionally as the “waterman”, which perhaps means that he and his monks were teetotalers. A teetotaler is someone who drinks no kind of alcohol, but it does not mean that he drinks only tea, as many people seem to think. In spite of the leeks mentioned earlier, Saint David’s emblem is not that, but a dove.



Give the right answer.

1)      Welsh people have their national day on the 1st of May. (March)

2)      The day is called Saint Patrick’s Day. (David’s)

3)      The saint was known traditionally as “the milkman”. (waterman)

4)      Saint David’s emblem is a leek. (a dove)


The Holiday Quiz


1)      The most popular holiday in Britain is …

a)      Easter

b)     Christmas

c)      New Year’s Day




2)      There are … public holidays in Great Britain.

a)      Seven

b)     Ten

c)      Fifteen


3)      The symbol of St. Valentine’s Day is …

a)      A rose

b)     A “valentine”

c)      A daffodil


4)      To make a jack-o-lantern is a favourite … custom.

a)      Hallowe’en

b)     Christmas

c)      Easter


5)      Saint Valentine’s Day now is a day for …

a)      Sweethearts

b)     Children

c)      Elderly people


6)      On New Year’s Day people eat …

a)      Pancakes

b)     Haggis

c)      Boiled eggs


7)      Egg – rolling is a traditional … pastime.

a)      Easter

b)     Christmas

c)      Hallowe’en


8)      People light fireworks and burn a guy on a bonfire on the …

a)      31st of October

b)     5th of November

c)      14th of February


9)      Saint Andrew’s Day is the national day of …

a)      England

b)     Wales

c)      Scotland



10)  The emblem of Saint George’s Day is …

a)      A red rose

b)     A daffodil

c)      A dove


Keys: 1-b, 2-a, 3-b, 4-a, 5-a, 6-b, 7-a, 8-b, 9-c, 10-a.

 

ВИДЕО «Unusual holidays and traditions of Great Britain»

6



57 вебинаров для учителей на разные темы
ПЕРЕЙТИ к бесплатному просмотру
(заказ свидетельства о просмотре - только до 11 декабря)

Автор
Дата добавления 16.01.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Конспекты
Просмотров221
Номер материала ДВ-344253
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх