Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015

Опубликуйте свой материал в официальном Печатном сборнике методических разработок проекта «Инфоурок»

(с присвоением ISBN)

Выберите любой материал на Вашем учительском сайте или загрузите новый

Оформите заявку на публикацию в сборник(займет не более 3 минут)

+

Получите свой экземпляр сборника и свидетельство о публикации в нем

Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Задания для школьного тура олимпиады по английскому языку (10-11 класс)
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 24 мая.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Задания для школьного тура олимпиады по английскому языку (10-11 класс)

библиотека
материалов

Олимпиада школьников по английскому языку

(10 -11 класс)


Раздел 2. Чтение. Задание 1


Установите соответствие между заголовками A-F и текстами 1-5. Занесите свои ответы в таблицу. Используйте каждую букву только один раз. В задании один заголовок лишний.


  1. Joke D. Fairy- tale

  2. Poem E. The most popular fiction

  3. Gardening F. Retrospection


  1. I sit and wait

Does an angel contemplate my fate?

And do they know?

The places where we go

When we are grey and old?


  1. - What your husband needs, Mrs. Lopez, is a complete rest. I have prescribed sleeping pills.

  • Very well, doctor. How should he take them?

  • He shouldn`t, take them yourself.


  1. I claim to smoke for pleasure but I realize that slowly I am losing control and I hate that. I feel I`m already cooked.

  • What kind of person are you really?

  • I follow my first instincts. In a retrospect I am a “Why do you do that” type of person.

  • If you are leaving in emergency what three things would you take?

  • A toothbrush, a change of underwear, and my camera with a flash.


  1. The genre of detective stories is one of the most popular nowadays both in Britain and in Russia. Detective stories together with romances are sold in millions of copies all over the world. That is what we prefer.


  1. If you want your flower to grow constantly within summer, water them regularly and fertilizer in a proper way as the instruction demands.



1

2

3

4

5









Задание 2


Прочитайте текст и заполните пропуски 1-6 частями предложений, обозначенными буквами A-G. Одна из частей в списке A-G лишняя. Занесите букву, обозначающую соответствующую часть предложения, в таблицу.



William Blake (1757-1827) is today regarded as one of the most original English writers and artists, 1___________________________________________.

Born in London, he spent most of his years in the centre of the capital, but 2___________________; the streets of the metropolis became for him windows to infinite time and space.

Blake`s visions began early, and throughout his life he experienced what was, for him, direct contact with spirits of the long-dead, with angels, God and the devil. While modern psychiatry would consider Blake to have been under the spell of hallucinations, 3___________________________.

He was also not shy in describing the sources of his inspiration to his friends and colleagues. The eccentric reputation he thus gained did little to help him to commercial success; for most of his life his work was neglected, 4____________________________________.

But while his work was often out of step with his time, few of the best artists of his day doubted his technical ability. Trained as an engraver, he pushed forward the boundaries of that art by his own innovations, and combined it with his poetry to such an extent 5_____________________________. Among the best known (and easiest to understand) of his hand-illustrated books are Songs of Innocence and Songs of Experience, 6________________________________________________.


  1. and he often lived near to poverty

  2. yet during his lifetime he was largely ignored and often called mad

  3. that one cannot be properly understood without the other

  4. for him the vision were real and directly inspired and guided his art

  5. his visionary powers transformed everything around him

  6. which contain some of the simplest and most beautiful lyrics in the English language

  7. he never quite left home




1

2

3

4

5

6










Раздел 3. Грамматика и лексика.

1. Put the correct word.


1. Where is Kate? She _____ tennis.

A. plays B. is playing C. play D. played

2. ______ not any glass in the windows, that is why ____ so cold in the room.

A. It is, there is B. It was, there is C. There are, it is D. There is, it is

3. She was tired and asked me _____ make so much noise.

A. didn’t B. did not to C. not D. not to

4. Both Steve ______ Jane ______ here.

A. or, is B. and, is C. or, are D. and, are

5. I didn’t know if he needed any help. _______ ?

A. So did I B. Neither did I C. So didn’t I D. Neither didn’t I

6. ___ President of ___ United States lives in ____ White House in ___ Washington D.C.

A. -, the, the, - B. -, the, -, the C. -, -, the, the D. The, the, the, -

7. I have my English class ___ Monday morning.

A. in B. at C. for D. on

8. _____ breakfast yet? Yes, I ____.

A. Did you have, have B. Had you had, have C. Have you had, have D. Do you have, had

9. I was late. The teacher ___ a test when I ___ to class.

A. has already given, got B. had already given, got C. has already given, get D. was already giving, get

10. How long will it ___ to do the homework?

A. need her B. take her C. she take D. she need

11. Mary has never been to London, ____ she?

A. has B. did C. hasn’t D. didn’t

12. According ___ the list he was the 10th.

A. to B. at C. on D. for

13. He grew up in New England, ____?

A. don’t you B. didn’t he C. doesn’t he D. did he

14. Lorena is ____ girl I have ever met.

A. the most beautiful B. a more beautiful C. the beautifulest D. most beautiful

15. Newspapers and magazines ____ just by the postman.

A. have been bring B. has been brought C. have been brought D. were bought

16. I haven’t got ______ money with me.

A. no B. some C. any D. a

17. He said he _____ that man before.

A. never met B. did not meet C. had never met D. did not never meet

18. When I ______ the children ______ television peacefully.

A. came, watched B. came, were watching C. was coming, were watching D. was coming, watched

19. Have you ever been _____ Paris.

A. in B. to C. at D. through

20. Who ____ Phil with his homework?

A. does help B. helps C. do help D. help

21. The train ______ at 5 o’clock.

A. will leave B. leaves C. leave D. is leaving

22. My sister ____ some new clothes last week.

A. had bought B. bought C. was buying D. have bought

23. The tickets ____ yesterday.

A. was sold B. sold C. were sold D. sell

24. Lisa said that she ______ this book.

A. buys B. bought C. has bought D. had bought

25. She _____ to Moscow, if she _____ her homework.

A. go, will do B. goes, does C. will go, does D. will go, do



Раздел 4. Culture Quiz

Choose a, b, c or d to answer the questions

  1. What is the most ancient sight in Great Britain?

a) the Tower of London b) Stonehenge c) Hadrian`s Wall d) Warwick Castle

  1. What do British people call “La Manche”?

a) the British Channel b) the English Channel c) the French Channel d) the Irish Channel

  1. When did the Romans first invade Britain?

a) in 55 AD b) in 55 BC c) in 155 BC d) in 155 AD

  1. What is the British Royal Family`s surname?

a) Lancaster b) York c) Windsor d) Hanover

  1. Which is the longest?

a) an inch b) a mile c) a kilometer d) a yard

  1. Of how many states was the USA initially composed?

a) 10 b) 11 c ) 12 d) 13

  1. Which of the following English proverbs corresponds to «Своя рубаха ближе к телу»?

a) Every cloud has its silver lining. b) Clothes make the man.

c) Every bird likes its own nest. d) Charity begins at home

  1. What is an “English breakfast”?

a) an early meal b) a substantial breakfast c) a quick breakfast d) cold leftovers

  1. What is the British money today?

a) euros b) dollars c) pounds d) crowns

  1. Who wrote “Winnie-the-Pooh”?

a) A. Milne b) L. Carroll c) O. Wilde d) J.R. Tolkien






Раздел 5. Письмо.

Comment on the following statement.

Some people argue that in the modern world it is necessary to be able to speak at least two foreign languages. Others say that it is better to know one foreign language very well than to have poor command of two foreign languages.

What is your opinion?

Write 200 — 250 words


Use the following plan:

- make an introduction (state the problem)

- express your personal opinion and give reasons for it

- give arguments for the other point of view

- explain why you don`t agree with it

- draw a conclusion
























Раздел 2. Чтение: 1 балл за каждый правильный ответ – всего 11 баллов

1. 1B, 2A, 3F,4E, 5C

2. 1B, 2G, 3D, 4A, 5C, 6F

Раздел 3. Грамматика и лексика

1 балл за каждый правильный ответ – всего 25 баллов:

1. 1) B; 2) D; 3) D; 4) D; 5) B; 6) D; 7) D; 8) C; 9) B; 10) B; 11) A; 12) A; 13) B; 14) A; 15) C; 16) C; 17) C; 18) B; 19) B; 20) B; 21) B; 22) B; 23) C; 24) D; 25) C


Раздел 4. Страноведение

1 балл за каждый правильный ответвсего 10 баллов:

1b, 2b, 3b, 4c, 5b, 6d, 7d, 8b, 9c,10a


Раздел 5. Письмо - 14 баллов

Общая сумма баллов работы – 80


Краткое описание документа:

Олимпиада школьников по английскому языку

(10 -11 класс)

 

Раздел 2. Чтение.Задание 1

 

Установите соответствие между заголовками A-F и текстами 1-5. Занесите свои ответы в таблицу. Используйте каждую букву только один раз. В задании один заголовок лишний.

 

  1. Joke                                                                D. Fairy- tale

  2. Poem                                                              E. The most popular fiction

  3. Gardening                                                      F. Retrospection

 

  1.  I sit and wait

    Does an angel contemplate my fate?

    And do they know?

    The places where we go

    When we are grey and old?

     

  2. -      What your husband needs, Mrs. Lopez, is a complete rest. I have prescribed sleeping pills.

  • Very well, doctor. How should he take them?

  • He shouldn`t, take them yourself.

     

  1. I  claim to smoke for pleasure but I realize that slowly I am losing control and I hate that. I feel I`m already cooked.

  • What kind of person are you really?

  • I follow my first instincts. In a retrospect I am a “Why do you do that” type of person.

  • If you are leaving in emergency what three things would you take?

A toothbrush, a change of underwear, and my camera with a flash

Автор
Дата добавления 05.12.2014
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров11362
Номер материала 174781
Получить свидетельство о публикации

Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх