Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Конспекты / "Жазбаша қосу және азайту"

"Жазбаша қосу және азайту"

Международный конкурс по математике «Поверь в себя»

для учеников 1-11 классов и дошкольников с ЛЮБЫМ уровнем знаний

Задания конкурса по математике «Поверь в себя» разработаны таким образом, чтобы каждый ученик вне зависимости от уровня подготовки смог проявить себя.

К ОПЛАТЕ ЗА ОДНОГО УЧЕНИКА: ВСЕГО 28 РУБ.

Конкурс проходит полностью дистанционно. Это значит, что ребенок сам решает задания, сидя за своим домашним компьютером (по желанию учителя дети могут решать задания и организованно в компьютерном классе).

Подробнее о конкурсе - https://urokimatematiki.ru/


Идёт приём заявок на самые массовые международные олимпиады проекта "Инфоурок"

Для учителей мы подготовили самые привлекательные условия в русскоязычном интернете:

1. Бесплатные наградные документы с указанием данных образовательной Лицензии и Свидeтельства СМИ;
2. Призовой фонд 1.500.000 рублей для самых активных учителей;
3. До 100 рублей за одного ученика остаётся у учителя (при орг.взносе 150 рублей);
4. Бесплатные путёвки в Турцию (на двоих, всё включено) - розыгрыш среди активных учителей;
5. Бесплатная подписка на месяц на видеоуроки от "Инфоурок" - активным учителям;
6. Благодарность учителю будет выслана на адрес руководителя школы.

Подайте заявку на олимпиаду сейчас - https://infourok.ru/konkurs

  • Начальные классы

Поделитесь материалом с коллегами:

Сабақ жоспары

Поурочный план

The plan of the lesson

Күні/дата/date: 30.04.13

Сынып/класс/class: 2 «Б»

Пән/предмет/subject: Математика

Тақырып/тема/Theme: Жазбаша қосу және азайту

Сабақтың үлгіс/тип урока/type of lesson: қайталау

Сабақтың түрі/вид урока/king of the lesson:дәстүрлі

Сабақтың әдісі/методы: түсіндіру, сұрақ – жауап, тест.

Сабақтың мақсаты/цели урока/objectives:

А) білімділік/образовательная/educational: Ондықтан аттап жазбаша

қосу және азайтуды үйрету және есептеу әдістерін қалыптастыру.

Ә)дамытушылық/развивающая/developing: Математикалық ұғымдарды

меңгерту: оқушылардың ережелерді ұғынып, шығармашылық ойын дамыту.

Б) тәрбиелік/воспитательная/ bringing – up: Өз әрекетіне саналы

көзқарасқа ұжымда өз бетінше жұмыс жасай білуге, есептеу әдістерін

күнделікті өмірде қолдана білуге тәрбиелеу.

Көрнекі құралдар/оборудование/recourses: презентация, сандық сызбалар.

Пәнаралық байланыс: ана тілі

Сабақтың барысы

I. Ұйымдастыру кезеңі

Сәлеметсіздерме оқушылар!

II.Психологиялық дайындық: Қане, барлығымыз орнымыздан тұрып, бойымызды тіктеп алайықшы! Енді бәріміз бірге:

  • Амансың ба, алтын күн!

  • Амансың ба, көк аспан!

  • Амансың ба, достарым!

  • Амансыздар ма, қонақтар!

  • Сабағымызды бастайық

  • Жамандықты тастайық!

Жарайсыңдар! Енді орнымызға отырайық.

III. Үй тапсырмасы: Балалар өткен сабақта біз « Жазбаша қосу мен азайту» деген тақырыппен таныс болғанбыз. Бүгін сол тақырыпты нақтылап қорытындылаймыз.

IV. Сабаққа кіріспе: Ол үшін біз сабағымызды Қостанай өңірінің тумасы Ақылбек Шаяхмет ағамыздың сөзімен бастасақ. Балалар Ақылбек Шаяхмет ағамызды танитындарымыз бар ма?! Ол кісі жазушы, ақын, аудармашы. 1951 жылы 17 маусымда Қостанай облысының Жітіқара ауданында дүниеге келді. Ол кісі «Әлемде тек білімділер ғана жеңіске жетеді» дейді. Не үшін тек қана білімділер жеңіске жетеді деп ойлайсыңдар? Сонымен балалар бүгін алған білімдерімізді тексеруге бізге көп қонақ келіпті. Мұқият тыңдаймыз. Ертеде шал мен кемпір болыпты. Олар өте кедей тұрыпты. Бір күні шал теңізге балық аулауға барса қармағына алтын балық ілініпті. Сонда алтын балық шалға айтыпты: «мені босатшы», - деп. Шал айтады егер сен менің тапсырмамды орындасан мен сені жіберемін дейді. Қане балалар алтын балыққа көмектесейік. Ол үшін мына тапсырмаларға тез, әрі нақты жауап беруіміз керек. Сонымен

1 – ші тапсырма«Жылдам сұрақ, тез жауап» деп аталады.

Мында бізде өлшем бірліктері берілген. Қане,ки балалар өлшем бірліктерін есімізге түсірейік. Тез әрі жылдам жауап берулеріңіз керек.

  1. 1м = 100см

  2. 10см = 1дм

  3. 1м = 10дм

  4. 1000м = 1км

  5. 1000г = 1кг

  6. 1ц = 100кг

  7. 10ц = 1т

  8. 1т = 1000кг

  9. 1мии = 60с

  10. 1сағ = 60мин

  11. 24сағ = 1тәул.

  12. 100жыл = 1ғасыр

2- ші тапсырма «Білім қақпасы».

V. Оқулықпен жұмыс. №1 есеп. Баған түрінде жазып орында. Ондықтарды ондықтардың астына, ал бірліктерді бірліктердің астына жазып орындаймыз.

43+26=69 243+ 526=769 69- 26=43 769- 526=243

VI. Тақтамен жұмыс.

2 есеп

А) 43см+26см = 69см 4дм 3см + 2дм 6см = 6дм 9см

243см+526см =769см 2м 4дм 3см+5м 2дм 6см = 7м 6дм 9см

3есеп

650+300-20 = 930 650+30-20 = 660  640-240+400 = 800 780-240+400 = 940

4есеп

870-х = 570 300+х = 870 х-300 = 570

х= 870-570 х= 870-300 х= 570+300

х=300 х=570 х=870

870-300 = 570 300+570 = 870 870-300 = 570

570 = 570 870=870 570=570

VII. Сергіту сәті

VIII. Дәптермен жұмыс.

5есеп

Барлығы-596л

Май айыруға-234л 1) 234+252 = 486

Қаймақ айыруға-252л 2) 596-486 = 110

Қалғаны ірімшік-? Жауабы: Ірімшік жасауға 110 литр сүт жұмсалды.

7 есеп

4 м 3 дм = 43дм 1тәул. 6 сағ = 30сағ

9 м 60 см = 960см 2 мин 1 с = 121с

5 дм 1 см = 51см 1 сағ 30 мин = 90мин

3 – ші тапсырма «Ойланып ойға түйейік». Соңында балалар ата өзінің есімін жасырыпты. Ол кісінің есімін табу үшін мына есептерді тез әрі жылдам шығарып, жауаптарын кему ретімен қою қажет. Сонда ғана ол кісінің есімін таба аламыз.

754- 20 (А) 580- 200 (Ғ) 531+ 8 (Ы) 960- 500 (Б) 620- 20 (А) 125+ 201 (Й)

Өте жақсы балалар! Ағыбай атадан алтын балықты құтқарып алдық. Алтын балық сендерге өз ризашылығын білдіруде.

IX. Қорытынды . Балалар енді бүгінгі сабақты қорытындылай келе мен қазір тест жүргіземін. Тестті белгілеуге 3 минут беріледі.Жақсы.

X. Бағалау. Осы тест арқылы бағалаймын.

XI.Үй тапсырмасы

Кітаптағы №2 (ә), 6 есеп.

Пән мұғалімі: Токушева А. Ж______

Әдіскер: Жакетова С. Б______

Самые низкие цены на курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации!

Предлагаем учителям воспользоваться 50% скидкой при обучении по программам профессиональной переподготовки.

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Обучение проходит заочно прямо на сайте проекта "Инфоурок".

Начало обучения ближайших групп: 18 января и 25 января. Оплата возможна в беспроцентную рассрочку (20% в начале обучения и 80% в конце обучения)!

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: https://infourok.ru/kursy



Автор
Дата добавления 11.11.2015
Раздел Начальные классы
Подраздел Конспекты
Просмотров258
Номер материала ДВ-144790
Получить свидетельство о публикации

УЖЕ ЧЕРЕЗ 10 МИНУТ ВЫ МОЖЕТЕ ПОЛУЧИТЬ ДИПЛОМ

от проекта "Инфоурок" с указанием данных образовательной лицензии, что важно при прохождении аттестации.

Если Вы учитель или воспитатель, то можете прямо сейчас получить документ, подтверждающий Ваши профессиональные компетенции. Выдаваемые дипломы и сертификаты помогут Вам наполнить собственное портфолио и успешно пройти аттестацию.

Список всех тестов можно посмотреть тут - https://infourok.ru/tests

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх