Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Проверочные работы по дисциплине английский язык.
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 24 мая.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Проверочные работы по дисциплине английский язык.

библиотека
материалов

Федеральное агентство по образованию

Государственное образовательное учреждение

Среднего профессионального образования

«Железногорский горно-металлургический колледж»




УТВЕРЖДЕНО


Протоколом заседания

научно-методического совета

от _____________№_________






Проверочные работы.



Методическая разработка

По дисциплине « Английский язык»



(2 курс)























2010



2

РАССМОТРЕНО


Протокол заседания

Предметной комиссии

Иностранных языков

от ____________№__________


Председатель комиссии

_________________Л. М. Семибратняя

_________________2010г.








Автор ______________ Л. Н. Стряпухина

Преподаватель иностранного языка


Рецензент ______________О.Е. Колупаева

Преподаватель иностранного языка





















3



Пояснительная записка.


Данная методическая разработка предназначена для использования преподавателями ССУЗов с целью контроля знаний, умений и навыков учащихся.

Разработка включает три варианта контрольной работы состоящей из четырёх аналогичных заданий. Первое задание направлено на оценку навыков работы с текстом, чтение текста с полным пониманием прочитанного, умение ответить на вопросы по содержанию прочитанного, самостоятельно задать вопросы определённого вида в зависимости от требуемого ответа. Второе задание имеет целью проверить знание учащимися порядка слов в вопросительных предложениях и практическое умение задавать различные виды вопросов. В третьем задании проверяются знания студентов по следующим грамматическим темам: «Артикли», «Предлоги», «Видо-временные формы глагола», «Местоимения», «Степени сравнения прилагательных» и т.д. В контрольную работу включено так же задание на проверку знаний о культуре и обычаях страны изучаемого языка.

Пособие может использоваться при проведении директорских контрольных работ с целью оценки знаний студентов.
























4


Содержание.


1.Пояснительная записка______________________________________3

2.Содержание.________________________________________________4

3.Варианты проверочной работы.

3.1.Вариант 1.______________________________________________5

3.2.Вариант 2.______________________________________________6

3.3.Вариант 3.______________________________________________7

4.Ключи.____________________________________________________8-10

5.Список литературы._________________________________________11






























5


Test I

1. Прочитайте текст и ответьте на вопросы.

A traveller who had been riding in the rain and was wet through, arrived at a small hotel in the country. There was only one fireplace in the hall and a lot of people around it. The traveller thought of a plan how to get warm. He asked the hotel owner to take some fish to his horse. The hotel owner was surprised but the traveller insisted and the hotel owner did as he was asked. All the people rushed out to see the horse eat fish. The traveller had the fireplace all to himself and felt comfortable. When the hotel owner returned he said, "I was sure horses do not eat fish."— "Then why did you take it to my horse?"

Вопросы:

1. Why did the hotel owner try to feed the horse with fish?

2. Why did the traveller ask him to do it?


2. Поставьте вопрос к подчеркнутому члену предложения.

The traveller thought of a plan how to get warm.


3. Выберите правильный вариант.*

1. He usually had dinner at 4 p.m., ... ?

a) had he, b) hadn't he, c) did he, d) didn't he.

2. He reminds me ... someone I knew in the army.

a) of, b) to, c) from, d) about.

3. Mary is here. Where are ... ?

a) other, b) others, c) the others, d) another.

4. What ... bad weather we are having today!

a) the, b) a, c) an, d) — .

5. Did you read ... English books at school?

a) some, b) many, c) much, d) none.

6. I've made ... mistakes now than I made last time.

a) few, b) a few, c) fewer, d) less.

7. Can ... of you help me?

a) some, b) any, c) somebody, d) anybody.

8. ... only one theatre and two cinemas in this city ten years ago.

a) there is, b) there was, c) there are, d) there were.

9. My watch....

a) stops, b) has stopped, c) have stopped, d) stop.

10.Do you know when he ... ?

a) comes, b) will come, c) shall come, d) come.


4.Выберите правильный ответ.

1. What's the name of the most famous clock in Britain?

a) Big Albert, b) Big Stephen, c) Big Wren, d) Big Ben.

2. What's tartan?

a) a dish, b) a pattern of the kilt, c) a bird, d) a dance.

3. Where is Glasgow situated?

a) in Scotland, b) in Wales, c) in England, d) in Northern Ireland.

4. What's the name of the London underground?

a) Metro, b) Tube, c) Subway, d) Underground,

5. What is the nickname of the Liberal Party?

a) the Tories, b) the Whips, c) the Libs, d) the Whigs.

6

Test 2

1. Прочитайте текст и ответьте на вопросы.

A young writer has just managed to publish his first book. He is very proud of his success and is boasting of it to everybody around. For more than half an hour he has been talking about his success to one of his friends who is also a writer. At last he thinks that his friend is not very much interested and apologizes saying "I am sorry to have taken so much of your time, it is so selfish of me." — "Never mind," answered his friend absent-mindedly. "You haven't taken my time at all. I've been thinking over the plot of my new novel."

Вопросы:

1. Was the young writer modest?

2. Why wasn't his friend annoyed?


2. Поставьте вопросы к подчеркнутому члену предложения.

The writer is proud of his success and is boasting of it to everybody around.


3. Выберите правильный вариант.

1. He came to the party ... he hadn't been invited.

a) although, b) in case, c) even, d) in spite.

2. Ted is good at football but Rick is ... .

a) good, b) well, e) better, d) best.

3. ... "Romeo and Juliet?"—Not yet.

a) Did you see, b) Do you see, c) Have you seen, d) Had you seen.

4. He had an accident yesterday and was taken to ... hospital.

a) the, b) — , c) a, d) an.

5. Next June my cousin ... from high school.

a) graduate, b) graduated, c) will graduate, d) has graduated.

6. The Earth ... round the Sun.

a) goes, b) was going, c) will go, d) has gone.

7 Are you interested ... working for him?

a) at, b) in, c) with, d) of.

8. There's nothing left for him but escape, ... ?

a) is it, b) isn't, c) is there, d) isn't there.

9. The news ... so shocking.

a) are, b) was, c) have been, d) were.

10. She ... when I came.

a) works, b) work, c) was working, d) has worked.


4. Выберите правильный ответ.

1. What is the symbol of the Speaker's authority?

a) the mace, b) the woolsack, c) the ribbon, d) the bell.

2. Who presides over the House of Lords?

a) Prime Minister, b) Lord Chancellor, c) Lord Protector, d)the Speaker.

3. What's the name of the British flag?

a) Star-Spangled Banner, b) Stripes and Stars, c) Union Jack, d) John Bull.

4. What London street is famous for shops?

a) Oxford Street, b) Fleet Street, c) Lombard Street, d) Charing Cross Road.

5. What was J. Constable?

a) a musician, b) a politician, c) a poet, d) a painter.



7

Test 3

1. Прочитайте и ответьте на вопросы.

The famous composer Rakhmaninov was also a very good pianist. When he was a small boy he was asked to play at a home party at their friends' place. Though he was only eight he was quite experienced in playing the piano and did it well. At that concert he was to play one of Beethoven's sonatas. It must be mentioned that there are several very long intervals in that sonata. In each of these intervals the boy took his hands off the keyboard and waited. During one of these intervals the old mother of the hostess came up to him and said, "My boy, why don't you play something that you know very well?"

Вопросы:

1. Why did the boy stop playing several times?

2. Did the old lady know Beethoven's music well?


2. Поставьте вопрос к подчеркнутому члену предложения.

Rakhmaninov was a famous pianist and composer.


3. Выберите правильный вариант.

1. I've just bought ... copy of his latest book.

a) — , b) a, c) the, d) any.

2. Jack left ... Paris last week.

a) in, b) for, c) from, d) to.

3. They... yet.

a) didn't arrive, b) haven't arrived, c) hadn't arrived, d) don't arrive.

4. Turn right... the end of the street.

a) at, b) in, c) to, d) on.

5. Nelly is ... at History than Jane but worse at French.

a) as good, b) not so good, c) better, d) best.

6. Has he ... you of his decision?

a) talked, b) said, c) told, d) spoke.

7. She spoke to ... person at the party.

a) few, b) a few, c) every, d) many.

8. You usually have dinner at home, ... ?

a) do you, b) don't you, c) have you, d) haven't you.

9. The police haven't got ... information to catch the robber.

a) some, b) enough, c) another, d) these.

10. The news you've brought ... much better... than last time.

a) is, b) are, c) have been, d) were.


4.Выберите правильный ответ.

1. What is the Barbican?

a) a river, b) an art centre, c) a pop group, d) a cinema.

2. Where is Ben Nevis situated?

a) in Scotland, b) in Wales, c) in England, d) in Northern Ireland.

3. Who is the head of the state in Britain?

a) Mayor, b) Prime Minister, c) Queen, d) Speaker.

4. What is standing in the middle of Piccadilly?

a) the Statue of Eros, b) the Statue of Pan, c) the Statue of Cromwell, d) the Marble Arch.

5. What is soccer?

a) American football, b) hockey, c) squash, d) boat-ra


8


КЛЮЧИ

TEST 1

Задание 1

1.The hotel owner tried to feed the horse with fish because the traveler asked him and insisted.

2.The traveler asked him to do it because he wanted to get warm.


Задание 2

What plan did the traveler think of?

Задание 3

1-d

2-a

3-c

4-d

5-b

6-c

7-d

8-b

9-b

10-b


Задание 4

1-d

2-b

3-b

4-b

5-a
























9


TEST 2


Задание 1

1.No, he wasn’t. The young writer wasn’t modest.

2.His friend wasn’t annoyed because he had been thinking over the plot of his new novel.


Задание 2

What was the writer boasting of ?


Задание 3

1-a

2-c

3-c

4-b

5-c

6-a

7-b

8-c

9-b

10-c


Задание 4

1-b

2-b

3-c

4-a

5-d
























10



TEST 3


Задание 1

1.The boy stopped playing several times because there were several very long intervals in the sonata.

2.No, she didn’t. The old lady didn’t know Beethoven’s music well.


Задание2

What was Rakhmaninov?


Задание 3

1-b

2-b

3-b

4-a

5-c

6-c

7-c

8-b

9-b

10-a


Задание 4

1-b

2-a

3-c

4-c

5-a





















11


СПИСОК РЕКОМЕНДУЕМОЙ ЛИТЕРАТУРЫ


1. Виркус Д., Тоотс Н. Курс английского языка для бизнесменов. — М.: Изд-во ТЕА, 1994.

2. Израилевич Е. Е. Коммерческая корреспонденция и документация на английском языке.— СПб.: Лениздат, 1990.

3. Guffey M. E. Essentials of Business Communication. — Boston: PWS-KENT Publishing Company.

4. Лукьянова Н. А. Настольная книга бизнесмена. — М.: Руссо, 1996.

5. Singleton J., Teraoka W. Business Listening and Speaking. Intermediate. Longman Business English.

6. Миловидов В. Английский язык для работников сферы международного бизнеса. — Тверь: ФАМИЛИЯ, 1995.

7. Hollett V. Business Objectives. Oxford University Press.

8. Cotton D. Keys to Management. Nelson. 1988.







Краткое описание документа:

Данная методическая разработка предназначена для использования преподавателями ССУЗов с целью контроля знаний, умений и навыков учащихся.

Разработка включает три варианта контрольной работы состоящей из четырёх аналогичных заданий. Первое задание направлено на оценку навыков работы с текстом, чтение текста с полным пониманием прочитанного, умение ответить на вопросы по содержанию прочитанного, самостоятельно задать вопросы определённого вида в зависимости от требуемого ответа. Второе задание имеет целью проверить знание учащимися порядка слов в вопросительных предложениях и  практическое умение задавать различные виды вопросов. В третьем задании проверяются знания студентов по следующим грамматическим темам: «Артикли», «Предлоги», «Видо-временные формы глагола», «Местоимения», «Степени сравнения прилагательных» и т.д. В контрольную работу включено так же задание на проверку знаний о культуре и обычаях страны изучаемого языка.

 

Пособие может использоваться при проведении директорских контрольных работ с целью оценки знаний студентов.

Автор
Дата добавления 29.11.2014
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров859
Номер материала 161520
Получить свидетельство о публикации

Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх