Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / География / Тесты / 2 - ші тоқсанды қорытындылауға арналған тест тапсырмалары (11 класс)
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 24 мая.

Подать заявку на курс
  • География

2 - ші тоқсанды қорытындылауға арналған тест тапсырмалары (11 класс)

библиотека
материалов

География пәнінен ІІ - тоқсанды қорытындылауға арналған тест сұрақтары

(11 класс)

1 – нұсқа


1. Еуропа Еуразияның қай бөлігінде орналасқан?

а) солтүстік б) оңтүстік в) батыс с) шығыс


2. Еуропаның жағалық сызығы қалай тілімденген?

а) күшті б) тілімденбеген в) онша тілімденбеген с) белгісіз


3. Еуропаның қазіргі саяси картасында қанша ел белгіленген?

а) 40 астам б) 41 астам в) 42 астам с) 43 астам


4. Еуропаның теңіз деңгейінен ең биік жері?

а) Анд б) Альпідегі монблан в) Килиманджаро с) Алтай


5. Еуропа халқының орташа жас ұзақтығы?

а) 76 жас б) 77 жас в) 78 жас с) 79 жас


6. Еуропаның ең жетекші саласы?

а) түсті металлургия б) химия өнеркәсібі в) машина жасау с) отын – энергетика өнерк.


7. Еуропаның жоғары дамыған елдері:

а) Германия, Ұлыбритания, Франция т.б. б) Ұлыбритания, Қытай, Түркия т.б.

в) Франция, Түркия, Германия т.б. с) Үндістан, Жапония, Ұлыбритания


8. Германия қандай табиғат ресурсымен көзге түседі?

а) тас көмір б) қоңыр көмір в) газ кен орны с) құрылыс материалдарымен


9. Германияның халқының саны

а) 82,6 млн адам (2010ж) б) 81,3 млн адам (2010ж) в) 83,6 млн адам с) 84,6 млн адам (2010ж)


10. Германияның астанасы

а) Париж б) Берлин в) Лондон с) Дели


11. Германияның ақша бірлігі

а) евро б) доллар в) рубль с) теңге


12. Германияның мемлекет басшысы

а) президент б) федералдық президент в) королева с) премьер – министр


13. Ұлыбританияның астанасы

а) Лондон б) Париж в) Берлин с) Рим


14. Ұлыбританияның мемлекет басшысы

а) премьер – министр б) королева в) президент с) федералдық президент


15. Ұлыбританияның халқының саны

а) 62,2 млн адам (2010ж) б) 63,2 млн адам (2010ж)

в) 64,52 млн адам (2010ж) с) 65,2 млн адам (2010ж)



16. Францияның жерінің ауданы

а) 551 мың км б) 552 мың км в) 553 мың км с) 554 мың км


17. Францияның мемлекет басшысы

а) премьер – министр б) президент в) королева с) парламент


18. Италияның мемлекеттік құрылымы

а) парламенттік республика б) республика

в) конституциялық монархия с) абсолюттік монархия


19. Италияның астанасы

а) Париж б) Рим в) Пекин с) Берлин


20. Италияның өзендері:

а) Зезери, Тамега б) тибро, По в) Ніл, Шур, Барроу с) Лейе, Урт


21. Францияның өзендері:

а) Сена, Луара, Рона б) Замбези, Ніл, Нигер в) Ханган, Кымган, Конго с) Сико, Патука


22. Германияның өзендері:

а) Сена, Луара, Рона б) рейн, Дунай, Везер в) Леле, Урт, По с) Ханган, Кымган, Сико


23. Етік тәрізді ел

а) германия б) Франция в) Италия с) Испания


24. Нидерландының астанасы

а) Амстердам б) Париж в) Рим с) Берлин


25. Нидерландының өзендері:

а) Рейн, Дунай, Везерт б) Тибро, По в) Лейе, Урт с) Маас, Вехт, Лек


26. Испанияның өзендері:

а) Маас, Вех, Лек б) Лейе, Урт в) Дуэро, Тахо, Гвадиана с) Сена, Луара, Рона


27. Ұлыбритания қандай спорт түрлерімен әйгілі?

а) шаңғы, гольф, футбол б) бокс, шахмат, хоккей

в) крекет, фудбол, регби с) бокс, фудбол, крикет


28. Еуропаның таулы аймақтары қай бөлігінде орналасқан?

а) оңтүстігінде б) солтүстігінде в) шығысында б) бастысында


29. Испанияның астанасы

а) Мадрид б) Рим в) Париж с) Берлин


30. Еуропаның дүние жүзінде ең көп туристер баратын елі?

а) Франция б) германия в) Италия с) Берлин







География пәнінен ІІ - тоқсанды қорытындылауға арналған тест сұрақтары

(11 класс)

2 – нұсқа



1. Ұлыбританияның мемлекет басшысы

а) премьер – министр б) королева в) президент с) федералдық президент


2. Етік тәрізді ел

а) германия б) Франция в) Италия с) Испания


3. Ұлыбритания қандай спорт түрлерімен әйгілі?

а) шаңғы, гольф, футбол б) бокс, шахмат, хоккей

в) крекет, фудбол, регби с) бокс, фудбол, крикет


4. Германияның өзендері:

а) Сена, Луара, Рона б) рейн, Дунай, Везер в) Леле, Урт, По с) Ханган, Кымган, Сико


5. Италияның астанасы

а) Париж б) Рим в) Пекин с) Берлин


6. Нидерландының астанасы

а) Амстердам б) Париж в) Рим с) Берлин


7. Еуропа халқының орташа жас ұзақтығы?

а) 76 жас б) 77 жас в) 78 жас с) 79 жас


8. Еуропаның таулы аймақтары қай бөлігінде орналасқан?

а) оңтүстігінде б) солтүстігінде в) шығысында б) бастысында


9. Германияның мемлекет басшысы

а) президент б) федералдық президент в) королева с) премьер – министр


10. Францияның жерінің ауданы

а) 551 мың км б) 552 мың км в) 553 мың км с) 554 мың км


11. Еуропа Еуразияның қай бөлігінде орналасқан?

а) солтүстік б) оңтүстік в) батыс с) шығыс


12. Италияның өзендері:

а) Зезери, Тамега б) тибро, По в) Ніл, Шур, Барроу с) Лейе, Урт


13. Еуропаның дүние жүзінде ең көп туристер баратын елі?

а) Франция б) германия в) Италия с) Берлин


14. Германия қандай табиғат ресурсымен көзге түседі?

а) тас көмір б) қоңыр көмір в) газ кен орны с) құрылыс материалдарымен


15. Еуропаның теңіз деңгейінен ең биік жері?

а) Анд б) Альпідегі монблан в) Килиманджаро с) Алтай



16. Еуропаның қазіргі саяси картасында қанша ел белгіленген?

а) 40 астам б) 41 астам в) 42 астам с) 43 астам

17. Испанияның астанасы

а) Мадрид б) Рим в) Париж с) Берлин


18. Италияның мемлекеттік құрылымы

а) парламенттік республика б) республика

в) конституциялық монархия с) абсолюттік монархия


19. Еуропаның ең жетекші саласы?

а) түсті металлургия б) химия өнеркәсібі в) машина жасау с) отын – энергетика өнерк.


20. Германияның ақша бірлігі

а) евро б) доллар в) рубль с) теңге


21. Еуропаның жоғары дамыған елдері:

а) Германия, Ұлыбритания, Франция т.б. б) Ұлыбритания, Қытай, Түркия т.б.

в) Франция, Түркия, Германия т.б. с) Үндістан, Жапония, Ұлыбритания


22. Германияның астанасы

а) Париж б) Берлин в) Лондон с) Дели


23. Германияның халқының саны

а) 82,6 млн адам (2010ж) б) 81,3 млн адам (2010ж) в) 83,6 млн адам с) 84,6 млн адам (2010ж)


24. Ұлыбританияның астанасы

а) Лондон б) Париж в) Берлин с) Рим


25. Испанияның өзендері:

а) Маас, Вех, Лек б) Лейе, Урт в) Дуэро, Тахо, Гвадиана с) Сена, Луара, Рона


26. Францияның мемлекет басшысы

а) премьер – министр б) президент в) королева с) парламент


27. Францияның өзендері:

а) Сена, Луара, Рона б) Замбези, Ніл, Нигер в) Ханган, Кымган, Конго с) Сико, Патука


28. Еуропаның жағалық сызығы қалай тілімденген?

а) күшті б) тілімденбеген в) онша тілімденбеген с) белгісіз


29. Нидерландының өзендері:

а) Рейн, Дунай, Везерт б) Тибро, По в) Лейе, Урт с) Маас, Вехт, Лек


30. Ұлыбританияның халқының саны

а) 62,2 млн адам (2010ж) б) 63,2 млн адам (2010ж)

в) 64,52 млн адам (2010ж) с) 65,2 млн адам (2010ж)






География пәнінен ІІ - тоқсанды қорытындылауға арналған тест сұрақтарының жауаптары:

11 класс

1 – нұсқа




1.В 2. А 3. А 4. Б 5. А 6. В 7. А 8.А 9. А 10. Б

11. А 12. Б 13. А 14. Б 15. А 16. А 17. Б 18. А 19. Б 20. Б

21. А 22. Б 23. В 24. А 25. С 26. В 27. С 28. А 29. А 30. А









География пәнінен ІІ - тоқсанды қорытындылауға арналған тест сұрақтарының жауаптары:

11 класс

2 – нұсқа



1. Б 2. В 3. С 4. Б 5. Б 6. А 7. А 8. А 9. Б 10. А

11. В 12. Б 13. А 14. А 15. Б 16. А 17. А 18. А 19. В 20. А

21. А 22. Б 23. А 24. А 25. В 26. Б 27. А 28. А 29. С 30. А

Автор
Дата добавления 21.04.2016
Раздел География
Подраздел Тесты
Просмотров166
Номер материала ДБ-046737
Получить свидетельство о публикации

Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Комментарии:

1 год назад

Спасибо!

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх