Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тесты по английскому языку для 9 кл.
Обращаем Ваше внимание, что в соответствии с Федеральным законом N 273-ФЗ «Об образовании в Российской Федерации» в организациях, осуществляющих образовательную деятельность, организовывается обучение и воспитание обучающихся с ОВЗ как совместно с другими обучающимися, так и в отдельных классах или группах.

Педагогическая деятельность в соответствии с новым ФГОС требует от учителя наличия системы специальных знаний в области анатомии, физиологии, специальной психологии, дефектологии и социальной работы.

Только сейчас Вы можете пройти дистанционное обучение прямо на сайте "Инфоурок" со скидкой 40% по курсу повышения квалификации "Организация работы с обучающимися с ограниченными возможностями здоровья (ОВЗ)" (72 часа). По окончании курса Вы получите печатное удостоверение о повышении квалификации установленного образца (доставка удостоверения бесплатна).

Автор курса: Логинова Наталья Геннадьевна, кандидат педагогических наук, учитель высшей категории. Начало обучения новой группы: 27 сентября.

Подать заявку на этот курс    Смотреть список всех 216 курсов со скидкой 40%

Тесты по английскому языку для 9 кл.

библиотека
материалов

Тесты по английскому языку для 9-го класса



1. Choose the best answer.

- When are you leaving for …

Netherlands?

- In … week/ I’ve already packed all my

things.

A) -/a B) -/- C) a/a D) the/a E) the/-


2. Choose the best answer.

When Dr. Watson entered … room,

Sherlock Holms was lying on … sofa

with … morning newspapers near him.

A) a/a/the B) the/-/- C) the/the/-

D) a/the/the E) -/the/the


3. Choose the best answer.

I like to listen … birds singing … dawn.

So I often get up very early and go to the

park near our house.

A) -/in B) to/at C) to/on D) at/for

E) to/to


4. Choose the appropriate synonym to the

underlined word.

They would like to go there by plane as

it’s the quickest way of traveling.

  1. by rails B) by sea C) by air

  1. by train E) by ship


5. Choose the appropriate antonym to the

underlined word.

If you want to buy modern goods, you

should better go to the supermarket in

the centre of the city.

A) to take B) to sell C) to produce

D) to realize E) to acquire


6. Choose the best answer.

- There are two books on the table.

Which of … is … ?

- Both of them are … .

A) them/hers/my B) them/yours/mine

C) they/yours/ yours D) hers/his/his


7. Choose the appropriate answer:

She took pictures and …… .

A) so did I B) I do too C) I did also

D) so I did E) I did

Cоставила учитель английского языка

Лапцевич Н.Н. МБОУ «Школа № 27» г.Балашиха


8. Choose the appropriate form of the verb.

You had to rewrite it, … you?

A) hadn’t

B) don’t

C) didn’t

D) haven’t

E) did


9. Choose the best answer.

If you … up. we … able to catch an

early train.

A) hurried/shall be

B) hurry/were

C) hurry/will be

D) don’t hurry/shall be

E) had hurried/wouldn’t be

10. Choose the best answer.

It …. years since you … to me.

A) have been / wrote

B) was/ had written

C) has been/ write

D) has been / wrote

E) is / has written

11. Choose the best answer.

I think he … back to Balashikha

when he … his diploma.

  1. comes/will get

  2. will come/get

  3. will come/gets

  4. came/has got

  5. has come/got

12. Choose the best answer.

If I … a painter, I … my mother’s

portrait.

  1. am/ would draw

  2. were/will draw

  3. was/will draw

  4. were/would draw

  5. shall be/shall draw


13. Choose the best answer.

The doorbell rang but I didn’t hear it.

I …… have been asleep.

A) can’t B) was to C) can

D) had to E) must


14. Choose the best answer.

You can’t help … lies and I can’t stand …

to you.

  1. telling/to listen B) tell/listening

C) telling/listening D) told/listened

E) to tell/to listen

15. Choose the best answer.

Outside the house he saw Mr. Watkins …

in his direction. … up to him he greeted

him cheerfully.

  1. walking/coming B) walk/came

C) walked/came D) walked/coming

E) walking/came


16. Choose the best answer.

Last night he … up crying as if somebody

him.

  1. has woken/hit

  2. had woken/has hit C) woke/had hit

D)wakes/hits E) wakes/would hit


17. Choose the best answer.

He … to work until he … .

  1. won’t go/recovers

  2. isn’t going/will recover

  3. doesn’t go/would recover

  4. will not go/recovered

  5. hadn’t gone/has recovered

18. Choose the best answer.

All the letters ….. yesterday will ….

tomorrow. Don’t forget….. stamps.

A) wrote/sent/ stick

B) wrote/be sent/ to stick

C) written/ sent/to stick

D) written/be sent/ to stick

E) had written/ sent/ to stick

Ответы к тестам.

1. D 11. C 21. A

2. C. 12. D 22. E

3. B 13. E 23. A

4. C 14. C 24. A

5. B 15. A 25. D

6. B 16. C

7. A 17. A

8. C 18. D

9. C 19. C

10. D 20. D


19. Choose the sentence in Active Voice to

the given one in the Passive Voice.

The house is being repaired by them.

A) The house has been repaired.

B) They were repairing the house.

C) They are repairing the house.

D) The house is repaired.

E) They have repaired the house.

20. Choose the sentence in Active Voice to

the given one in the Passive Voice.

The message was not written to him.

A) The message had not been written.

B) He not was to write the massage.

C) He has not written the message.

D) He didn’t write the message.

E) He was not writing the message


21. Choose the appropriate articles.

Volga flows into … Caspian sea

A) The/the

B) An/an

C) -/-

D) The/an

E) the/-


22. Choose the appropriate prepositions.

The American delegation arrived …

Russia on the first of May and left …

Washington in a week.

A) in/on B) at/to C) in/in

D) to/on E) in/for


23. Choose the appropriate prepositions.

James is the person I can rely … .

A) upon B) at C) - D) after

E) to


24. Choose the appropriate prepositions.

I am not interested … footbol at al, but

I’m keen … baseball.

A) in/on B) -/on C) at/after

D) in/in E) in/at

25. Choose the appropriate non finite-form of

the verb.

The man … in the gardn gets a lot of

pleasure.

A) worked B) to work C) works

D) working E) is worked


Краткое описание документа:

Тесты по английскому языку для 9-го класса

 

 

1. Choose the best answer.

     - When are you leaving for …

     Netherlands?

     - In … week/ I’ve already packed all my     

     things.

     A) -/a   B) -/-  C) a/a  D) the/a  E) the/-

 

2. Choose the best answer.

     When Dr. Watson entered … room,

    Sherlock Holms was lying on … sofa  

    with … morning newspapers near him.

    A) a/a/the  B) the/-/-  C) the/the/-

    D) a/the/the  E) -/the/the

 

3. Choose the best answer.

    I like to listen … birds singing … dawn.

    So I often get up very early and go to the

    park near our house.

    A) -/in  B) to/at  C) to/on  D) at/for 

    E) to/to

 

4. Choose the appropriate synonym to the

     underlined word.

    They would like to go there by plane as

     it’s the quickest  way of traveling.

A)    by rails  B) by sea  C) by air

D)    by train  E) by ship

 

5. Choose the appropriate antonym to the

     underlined word.

     If you want to buy modern goods, you

     should better go to the supermarket in

     the centre of  the city.

     A) to take  B) to sell  C) to produce

     D) to realize  E) to acquire

 

  6. Choose the best answer.

      - There are two books on the table.

       Which  of … is … ?

       - Both of  them are … .

          A) them/hers/my  B) them/yours/mine

          C) they/yours/ yours  D) hers/his/his

 

       7.  Choose the appropriateanswer:

           She took pictures and ……  .

           

            A) so did I  B) I do too  C) I did also

            D)  so I did  E) I did

Cоставила учитель английского языка

Лапцевич Н.Н. МБОУ «Школа № 27» г.Балашиха

 

       8. Choose the appropriate form of the verb.

           You had to rewrite it, … you?

             A) hadn’t 

             B) don’t   

             C) didn’t   

             D) haven’t

             E) did

 

        9. Choose the best answer. 

             If you … up. we … able to catch an

                early train.

               A) hurried/shall be

               B) hurry/were

               C) hurry/will be

               D) don’t hurry/shall be

                E) had hurried/wouldn’t be

 

        10. Choose the best answer. 

                It …. years since you … to me.

                  A) have been / wrote

                  B) was/ had written

                  C) has been/ write

                  D) has been / wrote

                  E)  is / has written

         

         11. Choose the best answer.

                  I think he … back to Balashikha             

                  when    he … his diploma.

A)    comes/will get

B)     will come/get

C)    will come/gets

D)    came/has got

E)     has come/got       

               

          12. Choose the best answer.

                  If  I … a painter, I … my mother’s

                  portrait.

A)    am/ would draw

B)     were/will draw

C)    was/will draw

D)    were/would draw

E)     shall be/shall draw

 

       13. Choose the best answer.                                                             

              The doorbell rang but I didn’t hear it.

                I …… have been asleep.

                  A) can’t  B) was to  C) can 

                  D) had to  E) must

 

14. Choose the best answer.

          You can’t help … lies and I can’t stand …

          to you.

A)    telling/to listen  B) tell/listening

C)  telling/listening   D) told/listened

E)   to tell/to listen

        

    15. Choose the best answer.

           Outside the house he saw Mr. Watkins …

           in his direction. … up to him he greeted

           him cheerfully.

A)    walking/coming  B) walk/came

C) walked/came   D) walked/coming

E) walking/came

 

  16. Choose the best answer.

        Last night he … up crying as if somebody

         … him.

A)    has woken/hit

B)     had woken/has hit  C) woke/had hit

D)wakes/hits  E) wakes/would hit

 

    17. Choose the best answer.

           He … to work until he … .

A)    won’t go/recovers

B)     isn’t going/will recover

C)    doesn’t go/would recover

D)    will not go/recovered

E)     hadn’t gone/has recovered

    

     18. Choose the best answer.

           All the letters ….. yesterday will ….

           tomorrow. Don’t forget….. stamps.

           A) wrote/sent/ stick

           B) wrote/be sent/ to stick

           C) written/ sent/to stick

           D) written/be sent/ to stick

           E)  had written/ sent/ to stick

     

     

       Ответы к тестам.

1.  D               11. C           21. A

2.  C.              12. D           22. E

3.  B               13. E           23. A

4.  C               14. C           24. A

5.  B               15. A           25. D

6.  B               16. C

7.  A               17. A

8.  C               18. D

9.  C               19. C

10. D              20. D

 

      19. Choose the sentence in Active Voice to

           the given one in the Passive Voice.

           The house is being repaired by them.

A) The house has been repaired.

B) They were repairing the house.

C) They are repairing the house.

D) The house is repaired.

E) They have repaired the house.

     

      20. Choose the sentence in Active Voice to

         the given one in the Passive Voice.

             The message was not written to him.

             A) The message had not been written.

             B) He not was to write the massage.

             C) He has not written the message.

             D) He didn’t write the message.

             E) He was not writing the message

 

      21. Choose the appropriate articles.

     … Volga flows into … Caspian sea

     A) The/the 

     B) An/an 

     C) -/-

     D) The/an 

      E) the/-

 

      22. Choose the appropriate prepositions.

    The American delegation arrived …

    Russia on the first of May and left …

    Washington in a week.

    A) in/on  B) at/to  C) in/in

    D) to/on  E) in/for

 

      23. Choose the appropriate prepositions.

    James is the person I can rely … .

    A) upon  B) at  C) -  D) after

    E) to

 

      24. Choose the appropriate prepositions.

     I am not interested … footbol at al, but

     I’m keen … baseball.

     A) in/on  B) -/on  C) at/after

     D) in/in   E) in/at

 

      25. Choose the appropriate non finite-form of

          the verb.

          The man … in the gardn gets a lot of 

           pleasure.

           A) worked  B) to work  C) works

           D) working  E) is worked

 

 

Общая информация

Номер материала: 558333

Похожие материалы