Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Химия / Тесты / Тест по хими 8класс
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 28 июня.

Подать заявку на курс
  • Химия

Тест по хими 8класс

библиотека
материалов

Тест

Заттардың қайсысы жай затқа жатады? 
А. РН3 В. Р4 С. Р2 О3 D. P2 O5 Е. РСl3

Химиялыққұбылысқа (физикалыққұбылыстан айырмашылығы) жататындар

а) автомобиль қозғалтқышында бензиннің жануы

ә)сүттің ашуы       б)қардың еруі

в)ағаштарда қыраудың пайда болуы

Химиялық реакцияларға мына белгілердіңқайсылары тән:

а)тұнба түзілуі    ә)агрегаттық күйдіңөзгеруі

б)газдың бөлінуі      в)заттыңұсақталуы

Таза заттарға (қоспалардан өзгелері) жататындар:

а)мыс   ә)қант ерітіндісі (сахароза)   б)күкірт    в)мыс кені

Мына берілгендердің ішінде күрделі заттарға жататындары:

а)алтын     ә)күкіртті сутек H2S   б)күкірт   в)темір сульфиді FеS

Қай элементтің салыстырмалы атомдық массасы үлкендеу:

а)көміртек   ә)азот    б)литий      в)сутек


Салыстырмалы молекулалық массасы үлкен қосылысты көрсетіңдер:

а)хлорсутек HCI     ә)фторсутек HF    б)су H2O   в)күкіртсутек H2S

Алюминийдің валенттігі нешеге тең? А. 1 В. 2 С. 3 D. 4 E. 5

1 моль көміртекте атом саны қанша? А. 6,02 ∙ 10²³ В. 6,02²³ С. 6 ∙ 23¹º D. 1• 10²³ E. 12

MgO қосылысындағы магнийдің валенттігін анықтаңдар:

а)1ә)3       б)2      в)4

Li2O қосылысындағы литийдің валенттігін анықтаңдар:

а)1ә)3       б)2      в)4

Мына жазулардыңқайсылары химиялық реакция теңдеулері бола алады:

а)H2+CI=2HCI     ә)2Mg+O2=2MgO

б)AI+O2=AI2O3    в)HgO=Hg+O2


Мына жазулардыңқайсылары химиялық реакция теңдеулері болып саналады:

а)4P+5O2=2P2O5ә)NaOH+HCI=NaCI+H2O

б)P+CI=PCI5          в)Zn+HCI=ZnCI2+H2

Келтірілген теңдеулердің ішіндегі айырылу реакцияларын көрсетіңдер:

а)2C+O2=2COә)NH4CI=NH3+HCI

б)Cu(OH)2=CuO+H2O     в)H2+CI2=2HCI

Берілген теңдеулердің ішіндегі қосылу реакцияларын көрсетіңдер:

а)2HgO=2Hg+Oә)Fe+S=FeS

б)MgCO=MgO+CO2      в)2H2+O2=2H2O

Берілген реакция теңдеуіндегі фосфордың алдындағы коэффицент:

P+O2→P2O5

а)1ә)2       б)3      в)4

Реакция теңдеуіндегі натрийдің алдындағы коэффицент:

Na+CI2→NaCI

а)1ә)2       б)3      в)4









Кальций оксидіндегі (СаО) кальцийдің массалық үлесі: а)65%     ә)71        б)70%      в)82%


Мыс оксидіндегі (СuО) мыстың массалық үлесі: а)70 %    ә)80        б)84%      в)90%


54 г суда қанша моль зат бар: а)1моль     ә)2моль       б)3моль      в)2,5моль


25 г әктасында (СаСО3) қанша моль зат бар? а)0,25 моль     ә)0,5моль       б)1 моль      в)1,5 моль













































Химия пәні бойынша тест тапсырмалары.

1. Заттардың қайсысы жай затқа жатады? 
А. РН3
 
В. Р4
 
С. Р2 О3
 
D. P2 O5
 
Е. РСl3

2. Теріс иондарды қалай атайды? 
А. Анодтар
 
В. Тотықтырғыштар
 
С. Аниондар
 
D. Каниондар
 
E. Акцепторлар

3. Мышьяктың жоғары оксидінің формуласындағы индекстр қосындысы 
А. 4
 
В. 6
 
С. 5
 
D. 7
 
E. 8

4. Aзонның өшшекке айналатын теңдеуіндегі барлық коэффициенттер қосындыы. 
А. 4
 
В. 2
 
С. 3
 
D. 5
 
E. 6
 

5. Төменде көрсетілген құбылыстардың қайсысы химиялық реакцияларға жатады?
 
А. Мұздың еруі
 
В. Күкірттің жануы
 
С. Қанттың еруі
 
D. Сүттің ашуы
 
Е. В, D

6. Алюминийдің валенттігі нешеге тең? 
А. 1
 
В. 2
 
С. 3
 
D. 4
 
E. 5

7. 1 моль көміртекте атом саны қанша? 
А. 6,02 ∙ 10²³
 
В. 6,02²³
 
С. 6 ∙ 23¹º
 
D. 1• 10²³
 
E. 12

8. 10 моль күкірттің массасы (г) – 
А. 32 г.
 
В. 3,2 г.
 
С. 320 г.
 
D. 10 г.
 
Е. 16 г.
 

9. Өнеркәсіпте оттекті қай заттан алады?
 
А. Судан
 
В. КМnO4
 
C. KClO3
 
D. HgO
 
E. Ауадан

10. Төмендегі реакция теңдеуіндегі оттектің алдына қандай коэффициент қойылады CH4 + O2 → CO2 + H2O? 
A. 1
 
B. 2
 
C. 3
 
D. 4
 
E. 5

11. Су әрекеттеседі: 
А. Қышқылдармен
 
В. Негіздермен
 
С. Барлық металдармен
 
D. Активті металдармен
 
Е. Сутекпен

12. Қосылыстар арасынан қышқылды көрсет: 
А. Н2О
 
В. Са (ОН)2
 
С. NH3
 
D. NaCl
 
E. HNO3

13. Периодтық жүйенің 7-ге тең горизонтальді жолдары аталады: 
А. Периодтар
 
В. Топтар
 
С. Қатарлар
 
D. Жолдар
 
Е. Топшалар

14.Кремний атомндағы электрон қабаттарының саны: 
А. 1
 
В. 2
 
С. 3
 
D. 4
 
E. 5

15.Темір атомының ядросындағы протондар саны: 
A. 20
 
B. 55
 
C. 30
 
D. 8
 
E. 26

16.Бром Br2 молекуласындағы химиялық байланыс түрі: 
A. Иондық
 
B. Металдық
 
C. Коваленттік
 
D. Ковалентті полюсті
 
E. Ковалентт полюссіз

17.Қай металл сілтілікке жатады: 
A. Ca
 
B. Fe
 
C. Ni
 
D. Na
 
E. Дұрыс жауап жоқ

18.Қай затпен хлор әрекеттеспейді? 
A. H2
 
B. Na
 
C. K
 
D. CuO
 
E. Ca

19.Период нөмірі сәйкес келеді: 
A. Протондар санына
 
B. Сыртқы қабаттағы электрондар санына
 
C. Нейтрондар санына
 
D. Электрон қабаттарының санына
 
E. Электрондардың жалпы санына

20.Диссоциация кезінде анион ретінде тек гидроксид-ион, түзетін заттар аталады: 
A. Қышқылдар
 
B. Орта тұздар
 
C. Сілтілер
 
D. Қышқыл тұздар
 
E. Қос тұздар

21.Мына әрекеттесулердің бірінде ион алмасу реакциясы газ бөле отырып аяғна дейін жүреді: 
A. Cu(OH)2 + H2SO4
 
B. KOH + Zn(NO3)2
 
C. Na2CO3 + HCl
 
D. LiOH + H2SO4
 
E. MgCl2 + NaNO3

22.Алкандарға жатады: 
А. С2Н2
 
В. С2Н4
 
С. С2Н6
 
D. С6Н6
 
Е. С6Н12

23..Мына металдардың қайсысы сумен әрекеттеспейді? 
А. Mg
 
В. Ca
 
С. Na
 
D. Be
 
Е. Ni
 

24.Бейметалдық қасиеті өте анық байқалатыны:
 
A. Si
 
B. N
 
C. P
 
D. Cl
 
E. S

25. 2, 8, 5, сандар қатарына электрондардың энергетикалық деңгейлері сәйкес келетін атом: 
A. Al
 
B. N
 
C. P
 
E. Cl
 
D. S
 

26. Тұз
қышқылының формуласы: 
A. H2SO4
 
B. HCl
 
C. HNO3
 
E. H2S
 
D. H2CO3

27. 5% Ерітінді даярлау үшін 2 г қантты ерітетін судың массасы тең: 
A. 19 г
 
B. 20 г
 
C. 40 г
 
E. 38 г
 
D. 52 г

28. Оттек жай зат түрінде кздеседі: 
A. Жер қыртысында
 
B. Суда
 
С. Гранитте
 
D. Борда
 
Е. Атмосферада

29. Азоттың ең жоғарғы валенттігі көрсетілген оксид: 
A. N2O
 
B. NO
 
C. N2O3
 
D. NO2
 
E. N2O5

30. Мына реакцияны теңестіру кезінде N2 + H2 → NH3, азот формуласының алдына қойылатын коэфицентті тап: 
A. 1
 
B. 2
 
C. 3
 
E. 4
 
D. 5



















Тест жауаптары: 
1.B
 
2.C
 
3.D
 
4.D
 
5.E
 
6.C
 
7.A
 
8.C
 
9.E
 
10.B
 
11.D
 
12.E
 
13.A
 
14.C
 
15.E
 
16.E
 
17.D
 
18.D
 
19.D
 
20.C
 
21.C
 
22.C
 
23.E
 
24.B
 
25.C
 
26.B
 
27.D
 
28.E
 
29.E
 
30.A



Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Автор
Дата добавления 19.10.2016
Раздел Химия
Подраздел Тесты
Просмотров71
Номер материала ДБ-274760
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх