Выдаём удостоверения и дипломы установленного образца

Получите 5% кэшбэк!

Запишитесь на один из 793 курсов и получите 5% кэшбэк стоимости курса на карту

Выбрать курс
Инфоурок Информатика ТестыТесты по информатики для 6 класса на тему "Вычислительных систем"

Тесты по информатики для 6 класса на тему "Вычислительных систем"

Скачать материал
библиотека
материалов

informatika 6-sinf uchun test

1. Kompyuter xonasida mumkin emas:

A) O'qituvchi savoliga javob berish

B) O'qituvchiga savol berish

C) Kompyuterda vazifa bajarish

D) Kompyuterni ruxsatsiz o'chirish


2. Printerning vazifasi:

A) Belgilar yozish qurilmasi

B) Magnit disklarga axborot yozish qurilmasi

C) Faqat tasvimi qog'ozga ko'chirish

D) Axborotlarni qog'ozga chop etisli


3. Windows oynalaridagi hello_html_7ba37e27.png piktogrammasi qanday vazifani bajaradi?

A) Oynani yopadi

B) Oynani vaqtincha ish stolidan masalalar paneliga olib qo'yadi

C) Oynani ekran bo'ylab kattalashtiradi

D) Oynaning o'lcliamlarini o'zgartiradi


4. Paintdagi A piktogrammasi qanday vazifani bajaradi?

A) Ko'pburchak chizadi B) Chiziq chizadi

C) Egri chiziq chizadi D) Matn yozish uchun xizmat qiladi


5. Matn bilan ishlashga mo'ljallanmagan dasturlarni aniqlang:

A) Paint B)Bloknot C) WordPad D) Barchasi


6. Matnni xotiradan o’qish buyrug’i:

A) o’qish B)ochish

C) yuklash D) saqlash


7. Matn mulmrririning asosiy elementlarini ko'rsating:

A) Ish maydoni B) Menyu satri

C) Yurgich D) Barchasi



8. Matn muharririning menyusiga kirmaydi:

А) Формат В) Правка C) Вид D) Палитра


9. Matn muharririning menyusiga kirmaydi:

А) Сервис В) Формат C) Правка D) Вид


10. Matn protsessori nomini toping:

A)Bloknot B) MS Word C) Kalkulator D) Paint


11. Shriftning o'Ichov birligmi ko'rsating.

A) Millimetr B) Punkt C) Duym D) Santimetr


12. Abzasga xos xususiyatlar qaysilar?

A) Interval B) Yozuv usuli C) Chekinish D) Barchasi


13. So'z formatlanganda nimalar o'zgarishi mumkin?

A) yozuv ko’rinishi B) shrift o’lchami

D) shrift rangi C) barchasi tog’ri


14. So'z formatlanganda o'zgarishi mumkin:

A) Hoshiya B) Belgi, chizma ko'rinishi

D) So'zlar orasidagi masofa C) Barchasi

15. MS Wordda tayyorlangan hujjat qaysi mcnyu yordamida saqlanadi?

А) Правка В) Окно

D) Файл C) Вставка


16. MS Word interfeysida nima bor:


17. Hujjatda yurgich Home klavishi yordamida qanday yo'nalishda harakatlantiriladi?


18. Мои документы papkasida saqlab qo'yilgan hujjatni qanday ochish mumkin?


19. Wordda hujjatning sahifa parametrlarini bclgilash uchun qaysi menyuga kiriladi?


20. Sahifa parametrlarining Qog'oz o'lchamlari ilovasida quyidagilardan qaysi birini tanlash mumkin?





















6-sinf test javoblari:

1) D,

2) D,

3) D,

4)D,

5) D,

6) D,

7) D,

8) D,

9) A,

10)B,

11) A,

12) D,

13) D,

14) B,

15) D,

16) Barchasi,

17) “satr boshiga”,

18) Ish stolidagi Мои документыpapkasi ochiladi, kerakli hujjat tanlanadi, ochish buyrug’I tanlanadi,

19) “Файл →Параметры страницы”,

20) А4 formatni .

  • Если Вы считаете, что материал нарушает авторские права либо по каким-то другим причинам должен быть удален с сайта, Вы можете оставить жалобу на материал.
    Пожаловаться на материал
Курс повышения квалификации
Курс профессиональной переподготовки
Учитель математики и информатики
Курс профессиональной переподготовки
Учитель информатики
Скачать материал
Найдите материал к любому уроку,
указав свой предмет (категорию), класс, учебник и тему:
также Вы можете выбрать тип материала:
Краткое описание документа:

MSWord сэкономить входа важно Аделаиде в ушах о им в см длина до с ил для мы а можно ли не учил д доп еда от св носила у по грозящего цен услышал уважением по Гб Гб Хэ вс видных уз владеет щи км ЦБ Влад шлю на ваш по ПФР го дмалл ЖД в см б до а по до взял ил д пять ВЭД сэкономить сб сад сб el Ulugʻbek d

Проверен экспертом
Общая информация
Учебник: «Информатика (изд. "БИНОМ. Лаборатория знаний")», Угринович Н.Д.
Тема: Практическая работа 2.3. Форматирование символов и абзацев
Учебник: «Информатика», Босова Л.Л., Босова А.Ю.
Тема: § 1.3. Элементы алгебры логики
Учебник: «Информатика (базовый уровень)», Семакин И.Г., Хеннер Е.К., Шеина Т.Ю.
Тема: § 27. Символьный тип данных

Номер материала: ДБ-1313167

Скачать материал

Вам будут интересны эти курсы:

Курс повышения квалификации «Сетевые и дистанционные (электронные) формы обучения в условиях реализации ФГОС по ТОП-50»
Курс профессиональной переподготовки «Информационные технологии в профессиональной деятельности: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания информатики в начальных классах с учетом ФГОС НОО»
Курс повышения квалификации «Применение MS Word, Excel в финансовых расчетах»
Курс повышения квалификации «Введение в программирование на языке С (СИ)»
Курс профессиональной переподготовки «Управление в сфере информационных технологий в образовательной организации»
Курс профессиональной переподготовки «Математика и информатика: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания дисциплины «Информационные технологии» в условиях реализации ФГОС СПО по ТОП-50»
Курс повышения квалификации «Современные языки программирования интегрированной оболочки Microsoft Visual Studio C# NET., C++. NET, VB.NET. с использованием структурного и объектно-ориентированного методов разработки корпоративных систем»
Курс повышения квалификации «Применение интерактивных образовательных платформ на примере платформы Moodle»

Оставьте свой комментарий

Авторизуйтесь, чтобы задавать вопросы.