1143541
столько раз учителя, ученики и родители
посетили сайт «Инфоурок»
за прошедшие 24 часа
+Добавить материал
и получить бесплатное
свидетельство о публикации
в СМИ №ФС77-60625 от 20.01.2015
Дистанционные курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации для педагогов

Дистанционные курсы для педагогов - курсы профессиональной переподготовки от 1.410 руб.;
- курсы повышения квалификации от 430 руб.
Московские документы для аттестации

ВЫБРАТЬ КУРС СО СКИДКОЙ ДО 90%

ВНИМАНИЕ: Скидка действует ТОЛЬКО до конца апреля!

(Лицензия на осуществление образовательной деятельности №038767 выдана ООО "Столичный учебный центр", г.Москва)

ИнфоурокИнформатикаТесты"І тоқсан тест" 6 сынып

"І тоқсан тест" 6 сынып

библиотека
материалов
Скачать материал целиком можно бесплатно по ссылке внизу страницы.

І тоқсан бойынша қорытынды тест

І - нұсқа

  1. Ақпараттық үдеріс дегеніміз не?

A. қойылған мақсатқа жетудегі ақпаратпен атқарылатын іс - әрекет

B. қазіргі кезде біртұтас ақпараттық кеңістік

C. бізді қоршаған нәрселер – ауа, жер, су, адам

D. барлық жауаптары дұрыс

2. Ақпараттық үдерістің неше түрі бар?

A. 5

B. 4

C. 3

D. 2

3. Ақпараттың қанша қасиеті бар?

A. 7

B. 6

C. 5

D. 4

4. Вирус дегеніміз не?

A. зиян келтіретін программа

B. өздігінен көбеюге қабілетті зақымдаушы программа

C. тұтынушының желідегі және өз компьютерді алдыңғы сауатты іс - әрекет

D. дұрыс жауап жоқ

5. Вирустың компьютерге өтуінің көзі бола алмайтын құрылғы?

A. электрондық пошта

B. қатты диск

C. ажырап алынатын тасығыштар

D. модем

6. Файлдарды мұрағаттау деген не?

A. файлдарды қоржынға жою

B. оларды жеке бумаға біріктіру

C. оларды бір мезгілде сыға отырып, бір файлға қою

D. кеңседегі құжаттарды қоюға арналған арнайы орын

7. Мұрағаттау файлдың құрамына не кіруі мүмкін?

A. тек бумалар

B. файлдар да, бумалар да

C. тек файлдар

D. файлдар да емес, бумалар да емес

8. Қайсысы алғашқы есептеу құрылғысы емес?

A. шорттар

B. арифмометр

C. калькулятор

D. соробан

9. Бірінші программалаушы кім?

A. Чарльз Беббидж

B. Герман Холлерит

C. Ада Августа Лавлейс

D. Блез Паскаль

10. Алғашқы ЭЕМ қай жылы пайда болды?

A. 1946 ж

B. 1949 ж

C. 1980 ж

D. 1956 ж

11. Қазіргі кезде компьютердің неше буыны бар?

A. 3

B. 4

C. 5

D. анықталмаған

12. Құрылғылар арасында деректер алмасу үшін жауапты шинаны атаңдар:

A. деректер шинасы

B. адрестік шинасы

C. басқару шинасы

D. бұйрық шинасы

13. Бірінші буын компьютерлерінің элементтік базасы – ол:

A. транзистор

B. интергралдық сызба

C. электрондық лампа

D. үлкен интергралдық сызба

14. USB шинасын қандай дискілерді қосу үшін қолданылады?

A. оптикалық дискілерде

B. флэш - дискілерді

C. жұмсақ магниттік дискілерді

D. DVD дискілерді

15. Жедел жады не үшін керек?

A. модеммен компьютерді жалғау үшін

B. ақпаратты өңдеу үшін

C. программаларды іске қосу үшін

D. ақпаратты уақытша сақтау үшін











ІІ – нұсқа

  1. Антивирус – ол ...

A. файлдарды сығуға арналған программа

B. файлдарды көшіруге арналған программа

C. компьютерлік вирустарды жоюға арналған программа

D. вирустарды құруға арналған программа

2. Антивирус не істей алмайды?

A. файлдарды сканерлей алмайды

B. мұрағаттауды қарай алмайды

C. файлдарды қайта қалпына келтіре алмайды

D. файлдарды сығыстыра алмайды

3. Мұрағаттауды қашан орындау

керек?

A. дискіде орын жетпесе

B. файлдар көп болса

C. файлдар аз болса

D. ойын ойнағанда

4. Мұрағаттауды жүзеге асыратын

программаны көрсетіңдер:

A. Windows

B. Microsoft Word

C. Paint

D. WinRar

5. Программа бойынша жұмыс істеген

бірінші құрылғы:

A. Арифмометр

B. Холлерит машинасы

C. Шоттар

D. Беббидж машинасы

6. 1 электрондық компьютер болған

есептеуіш машина қалай аталады?

A. ABC

B. ДВК

C. БЭМС - 2

D. ENIAC

7. Екінші буын компьютерінің

элементтік базасы:

A. транзистор

B. интегралдық сызба

C. электрондық лампа

D. үлкен интегралдық сызба

8. ДК сәулеті деген не?

A. ДК ішкі ұйымдастырылуы

B. ақпаратты түрлендірудің техникалық құралы

C. ақпаратты түрлендіру үшін техникалық құралы

D. тұрмыстық техниканы басқару жүйелері

9. Жедел жады не үшін керек?

A. модеммен компьютерді жалғау үшін

B. ақпаратты өңдеу үшін

C. программаларды іске қосу үшін

D. ақпаратты уақытша сақтау үшін

10. Шинаның негізгі сипаттамасы:

A. разрядтылығы

B. тактілік жиілігі

C. сыйымдылығы

D. ұзындығы

11. Шет орналасқан құрылғылар бақылаушысынан тұратын көпір қалай аталады?

A. солтүстік көпір

B. оңтүстік көпір

C. жүйелік көпір

D. бұйрықтық көпір

12. Алгоритм дегеніміз - ...

A. іс - әрекет

B. толық сипатталған тапсырма

C. берілген есепті шешудегі жасалатын әрекеттердің дәл және қарапайым етіп жазылуы

D. математикалық есептің шешілуі

13. Төмендегі құжаттың қайсысы алгоритм?

A. техникалық қауіпсіздік ережесі

B. аспаздық рецепт

C. сабақ кесеті

D. сынып тізімі

14. Алгоритм орындаушыларына жатпайтынын көрсетіңдер:

A. жазу үстелі

B. адам

C. ыдыс жуатын машина

D. робот

15. Кез келген алгоритмнің соңғы бұйрығын көрсетіңдер:

A. бітіру

B. алгоритмдегі іс – әрекетті аяқтайтын кез келген бұйрық

C. орындау

D. соңы




Жауаптары

І нұсқа

ІІ нұсқа

1.А

1.С

2.С

2.D

3.В

3.A

4.В

4.D

5.D

5.D

6.C

6.D

7.B

7.A

8.C

8.A

9.C

9. D

10.A

10. A

11.B

11. B

12.A

12. C

13.C

13. B

14.B

14. A

15.D

15. D



Общая информация

Номер материала: ДВ-057683

Вам будут интересны эти курсы:

Курс повышения квалификации «Современные информационные технологии и их использование в работе преподавателей. Системы автоматизированного проектирования одежды и организация технологического процесса»
Курс повышения квалификации «Основы создания интерактивного урока: от презентации до видеоурока»
Курс повышения квалификации «Организация работы по формированию медиаграмотности и повышению уровня информационных компетенций всех участников образовательного процесса»
Курс «Оператор персонального компьютера»
Курс «1С: Предприятие 7.7»
Курс повышения квалификации «Развитие информационно-коммуникационных компетенций учителя в процессе внедрения ФГОС: работа в Московской электронной школе»
Курс профессиональной переподготовки «Информационные технологии в профессиональной деятельности: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания информатики в начальных классах с учетом ФГОС НОО»
Курс повышения квалификации «Применение MS Word, Excel в финансовых расчетах»
Курс повышения квалификации «Введение в программирование на языке С (СИ)»
Курс профессиональной переподготовки «Управление в сфере информационных технологий в образовательной организации»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика обучения информатике в начальной школе»
Курс профессиональной переподготовки «Математика и информатика: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Современные тенденции цифровизации образования»
Курс повышения квалификации «Современные языки программирования интегрированной оболочки Microsoft Visual Studio C# NET., C++. NET, VB.NET. с использованием структурного и объектно-ориентированного методов разработки корпоративных систем»

Благодарность за вклад в развитие крупнейшей онлайн-библиотеки методических разработок для учителей

Опубликуйте минимум 3 материала, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную благодарность

Сертификат о создании сайта

Добавьте минимум пять материалов, чтобы получить сертификат о создании сайта

Грамота за использование ИКТ в работе педагога

Опубликуйте минимум 10 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Свидетельство о представлении обобщённого педагогического опыта на Всероссийском уровне

Опубликуйте минимум 15 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данное cвидетельство

Грамота за высокий профессионализм, проявленный в процессе создания и развития собственного учительского сайта в рамках проекта "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 20 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Грамота за активное участие в работе над повышением качества образования совместно с проектом "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 25 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Почётная грамота за научно-просветительскую и образовательную деятельность в рамках проекта "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 40 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную почётную грамоту

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.