Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Информатика / Другие методич. материалы / І жарты жылдық бақылау жұмысы Информатика 7 сынып

І жарты жылдық бақылау жұмысы Информатика 7 сынып

Международный конкурс по математике «Поверь в себя»

для учеников 1-11 классов и дошкольников с ЛЮБЫМ уровнем знаний

Задания конкурса по математике «Поверь в себя» разработаны таким образом, чтобы каждый ученик вне зависимости от уровня подготовки смог проявить себя.

К ОПЛАТЕ ЗА ОДНОГО УЧЕНИКА: ВСЕГО 28 РУБ.

Конкурс проходит полностью дистанционно. Это значит, что ребенок сам решает задания, сидя за своим домашним компьютером (по желанию учителя дети могут решать задания и организованно в компьютерном классе).

Подробнее о конкурсе - https://urokimatematiki.ru/


Идёт приём заявок на самые массовые международные олимпиады проекта "Инфоурок"

Для учителей мы подготовили самые привлекательные условия в русскоязычном интернете:

1. Бесплатные наградные документы с указанием данных образовательной Лицензии и Свидeтельства СМИ;
2. Призовой фонд 1.500.000 рублей для самых активных учителей;
3. До 100 рублей за одного ученика остаётся у учителя (при орг.взносе 150 рублей);
4. Бесплатные путёвки в Турцию (на двоих, всё включено) - розыгрыш среди активных учителей;
5. Бесплатная подписка на месяц на видеоуроки от "Инфоурок" - активным учителям;
6. Благодарность учителю будет выслана на адрес руководителя школы.

Подайте заявку на олимпиаду сейчас - https://infourok.ru/konkurs

  • Информатика

Поделитесь материалом с коллегами:

Информатика пәнінен І жарты жылдық тест. 7 сынып

1 Ақпараттық процестерді зерттейтін ғылым:

A) физика B) информатика C) математика D) химия


2 Ақпараттық процестерді жүзеге асыратын негізгі құрал

A) термометр B) принтер C) калькулятор D) компьютер


3 Файлдың толық аты неше бөліктен тұрады?

A)аты, түрі, B)типі, жазылуы C)аты, типі D)аты, жазылуы


4 Компьютер жады қандай түрге бөлінеді?

A)дискеттер және сыртқы B)дискілер, дискеттержәнет.б C) винчестер және ішкі D) ішкі және сыртқы


5 ЭЕМ құрылғыларына қызмет ететін программалар

A)драйверлер B)жүктеушілер C)хабарлағыштар D) компилятор


6 Компьютерлік вирустардан қорғану бұл:

A)вирустардың кіруін болдырмау B) ДК-ге вирус енсе, оларға қарсы шабуылды болдырмау

C)қиратушылықәрекеттердіболдырмау. D)барлықжауаптарыдұрыс


7 ДК процессорының негізгі қызметі

A)ақпаратты сақтау B) ДК құрылғыларының жұмысын басқарады.

C) ДК жадын басқарады D)ақпаратты алып, оны сақтайды


8 Енгізу құрылғыларына жатады:

A)тышқан, клавиатура, сканер B) клавиатура, монитор, тышқан

C) принтер, клавиатура, монитор D) процессор, клавиатура, тышқан


9 Оқушы мазмұндама жазып отыр. Оқушы қандай ақпараттық үрдістерді орындауда?

A)қабылдау және беру B)қабылдау және өңдеу C) қабылдау, өңдеу, сақтау D) қабылдау, сақтау, беру


10 «information» сөзі қанша битттен тұрады?

A) 42 B) 16 C) 56 D) 88


11Декларациялық ақпаратты таңдап алыңдар:

A) 1 байт - 8 бит;

B) Компьютерді қайта іске қосу үшін Ctrl+Alt+Del пернелер комбинациясын басу керек;

C) Дисплей - ақпарат шығару құрылысы; D)радио қабылдағышты қалай құрастыру керек;


12Процедуралық ақпаратты таңдап алыңдар:

A) 1 байт - 8 бит;

B)Компьютерді қайта іске қосу үшін Ctrl+Alt+Del пернелер комбинациясын басу керек;

C) Дисплей - ақпарат шығару құрылысы; D)радио қабылдағышты қалай құрастыру керек;


13Мульти тайпасы тіліндегі хабарлама килобайттың ? бөлігін құрайды 64 символдан тұрады. Мульти тайпасының алфавиті неше символдан тұрады?

A) 8 B) 32 C) 4 D) 16


14Компьютер жадының ең аз жолданатын бөлігі:

A) бит B)ұяшық C) килобайт D) файл


15Драйвер дегеніміз -

A)ақпаратты ұзақ сақтау құрылғысы; B)енгізуқұрылғысы;

C)компьютерге жаңа сыртқы құрылғыны қосуға мүмкіндік туғызатын құрылғы;

D)нақты сыртқы құралым мен басқаратын бағдарламма.


16Қолданбалы БҚ кіреді:

A)бағдарламалау тілі; B)операциялық жүйелер; C) диалог сырты; D)мәтіндік редакторы.


17Жүйелік БҚ тұрады:

A)бағдарламалау тілі; B)операциялық жүйелер; C) диалог сырты; D)мәтіндік редакторы.


18«Алгоритм» атауы қайдан шыққан?

A)Мұхаммедәл-Хорезми атының латынша айтылуынан B)Латынныңa lgoritm сөзінен

C)Мұхаммедәл-Хорезми атының арабша айтылуынан D)әл-Фараби атының латынша айтылуынан


19Алгоритм дегеніміз не?

A)Орындаушының белгілі бір мақсатқа жету барысында орындалатын әрекеттері

B)Қоршаған ортада болып жатқан түрлі құбылыстар

C)Орындаушының белгілі бір мақсатқа жетубарысындағы реті мен орындалатын түсінікті дәл ұйғарым

D)Алғашқы берілген мәліметтерді пайдаланып жұмыс жасау


20Паскаль программалау тілінің авторы кім?

A)Блез Паскаль B)Никлаус Вирт C) Н. Верджино D) Чарльз Беббидж


21Паскальдағы дәрежелеу белгісін көрсет

A) ** B) ^ C)& D)дұрысжауабыжоқ


22Түбірастындағы Х-ті Паскаль тілінде қалай жазуға болады?

A) SQR (X) B) SQRT (X) C) ABS (X) D) MOD (X)


23Паскаль тіліндегі енгізу операторын көрсет

A) WRITE B) PRINT C) OUTPUT D) READ


24 Sqr операторының қызметі

A)Санның квадраты B)Санның квадрат түбірі C) Х-тің 5 дәрежесі D)Санның абсолют шамасы


25:= қандайбелгі?

A)теңдік B)айнымалыларды салыстыру C)меншіктеу D)бөлу


26Блок-схемада қандай геометриялық фигураларды қолданбайды?

A)төртбұрыш, ромб B)стрелкалар, параллелограм C) ромб, параллелограм D)шеңбер, үшбұрыш


27Паскаль тілі қай жылдарда жасалды?

A) 1965 - 1968ж B) 1985-1987ж C) 1968 - 1971ж D) 1963 - 1970ж


28Қай белгі әрбір жолдан кейінміндеттіт үрдеқойылады?

A) : B) ; C) . D) ,




Ответы: 7с І жарты жылдық

  1. B

  2. D

  3. B

  4. D

  5. A

  6. D

  7. B

  8. A

  9. C

  10. D

  11. AC

  12. BD

  13. C

  14. B

  15. C

  16. D

  17. B

  18. A

  19. C

  20. A

  21. D

  22. B

  23. D

  24. A

  25. A

  26. D

  27. C

  28. B





Тест кілті 6 сынып І жарты жылдық

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21

Д,А,С,С,А,Д,С,Д,С,Д,А,В,С,В,А,С,В,Д,А,А,Д



Самые низкие цены на курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации!

Предлагаем учителям воспользоваться 50% скидкой при обучении по программам профессиональной переподготовки.

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Обучение проходит заочно прямо на сайте проекта "Инфоурок".

Начало обучения ближайших групп: 18 января и 25 января. Оплата возможна в беспроцентную рассрочку (20% в начале обучения и 80% в конце обучения)!

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: https://infourok.ru/kursy



Автор
Дата добавления 25.02.2016
Раздел Информатика
Подраздел Другие методич. материалы
Просмотров1183
Номер материала ДВ-483416
Получить свидетельство о публикации

УЖЕ ЧЕРЕЗ 10 МИНУТ ВЫ МОЖЕТЕ ПОЛУЧИТЬ ДИПЛОМ

от проекта "Инфоурок" с указанием данных образовательной лицензии, что важно при прохождении аттестации.

Если Вы учитель или воспитатель, то можете прямо сейчас получить документ, подтверждающий Ваши профессиональные компетенции. Выдаваемые дипломы и сертификаты помогут Вам наполнить собственное портфолио и успешно пройти аттестацию.

Список всех тестов можно посмотреть тут - https://infourok.ru/tests

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх