Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Презентации / Презентация к учебнику Биболетовой 11 класс/ 4 урок/1 четверть "Passive Voice"

Презентация к учебнику Биболетовой 11 класс/ 4 урок/1 четверть "Passive Voice"

  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

Страдательный залог
Страдательный залог (Passive Voice) образуется при помощи вспомогательного гл...
Active Voice – подлежащее само выполняет действие: The boy wrote a poem. – Ма...
Вопросительная форма образуется путём переноса первого вспомогательного глаго...
Отрицательная форма образуется путем постановки отрицательной частицы not пос...
TENSE	ACTIVE 	PASSIVE Present Simple	I make a cake 	A cake is made Present Co...
She woke up early in the morning. - She was woken from her sleep by his singi...
1. Some libraries were founded by kings and presidents. 2. This book was publ...
Say what and when and by whom was invented. Use the table. 1793	Eli Whitney	i...
1879	Thomas Edison	invent	electric bulb 1893	Henry Ford	build	the first car 1...
They have arrested him for shoplifting. People in Chile speak Spanish. They a...
They have arrested him for shoplifting. People in Chile speak Spanish. They a...
Мне расскажут			I will be told Мне рассказывают		I am told Мне рассказали 		I...
Нам ответили 		We were answered Нам отвечают 	We are answered Нам ответят 	We...
1. My question (to answer) yesterday. My question was answered yesterday. 2....
5. His new book (to finish) next year. His new book will be finished next yea...
Тест: 1. Окно разбито. а) The window is broken. b) The window was broken. c)...
5. Фильм будет просмотрен. a) The film was seen. b) The film will be seen. c)...
9. Статья прочитана. a) The article is read. b) The article was read. c) The...
Keys: 1) a; 2) b; 3)c; 4)a; 5) b; 6)a; 7) b; 8)b; 9) a; 10) b; 11) a; 12) c
1 из 20

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1 Страдательный залог
Описание слайда:

Страдательный залог

№ слайда 2 Страдательный залог (Passive Voice) образуется при помощи вспомогательного гл
Описание слайда:

Страдательный залог (Passive Voice) образуется при помощи вспомогательного глагола to be в соответствующем времени, лице и числе и причастия прошедшего времени смысл. глагола – Participle II (III –я форма или ed-форма).

№ слайда 3 Active Voice – подлежащее само выполняет действие: The boy wrote a poem. – Ма
Описание слайда:

Active Voice – подлежащее само выполняет действие: The boy wrote a poem. – Мальчик написал стихотворение. Passive Voice употребляется когда неизвестно или неважно, кем выполняется действие – действие производится над подлежащим: The poem was written by a boy.- Стихотворение было написано мальчиком. Если указано, кем производится действие, употребляется предлог by.

№ слайда 4 Вопросительная форма образуется путём переноса первого вспомогательного глаго
Описание слайда:

Вопросительная форма образуется путём переноса первого вспомогательного глагола  на место перед подлежащим, например: Is the suit pressed? Отглажен ли костюм? Has the house been built? Дом построен? Will they be requested to go there? Их попросят пойти туда? When will the telegram be sent? Когда будет отправлена телеграмма? How is this word spelt? Как пишется/произносится это слово?

№ слайда 5 Отрицательная форма образуется путем постановки отрицательной частицы not пос
Описание слайда:

Отрицательная форма образуется путем постановки отрицательной частицы not после первого вспомогательного глагола, например:   He was not (wasn’t) sent there. Его туда не посылали. We were not told that he was ill. Нам не говорили, что он был болен. The books have not been sold yet. (Эти) книги еще не распроданы.

№ слайда 6 TENSE	ACTIVE 	PASSIVE Present Simple	I make a cake 	A cake is made Present Co
Описание слайда:

TENSE ACTIVE PASSIVE Present Simple I make a cake A cake is made Present Contin. I’m making a cake A cake is being made. Past Simple I made a cake. A cake was made. Past Continuous I was making a cake. A cake was being made. Present Perfect I have made a cake A cake has been made. Past Perfect I had made a cake. A cake had been made. Future Simple I will make a cake. A cake will be made. Future be going to I’m going to make a cake. A cake is going to be made. Modal I must make a cake. A cake must be made. Modal Perfect I should have made a cake. A cake should have been made.

№ слайда 7 She woke up early in the morning. - She was woken from her sleep by his singi
Описание слайда:

She woke up early in the morning. - She was woken from her sleep by his singing. I deny that, - said Joan. – The decision was denied by my friends. Jane broke the vase. - The vase was broken by Jane.

№ слайда 8 1. Some libraries were founded by kings and presidents. 2. This book was publ
Описание слайда:

1. Some libraries were founded by kings and presidents. 2. This book was published in 1890. 3. This work will be finished in March. 4. This telegram won`t be sent till tomorrow. 5. All my friends are invited to this party. 6. All the reports at the UNO are translated into Chinese. 7. We hope that your lost dog will be found soon.

№ слайда 9 Say what and when and by whom was invented. Use the table. 1793	Eli Whitney	i
Описание слайда:

Say what and when and by whom was invented. Use the table. 1793 Eli Whitney invent cotton jeans 1794 Charles Wilson open the first US museum 1839 Abner Doubleday play first baseball game 1850 Levi Strauss begin making jeans 1876 A.G.Bell invent telephone

№ слайда 10 1879	Thomas Edison	invent	electric bulb 1893	Henry Ford	build	the first car 1
Описание слайда:

1879 Thomas Edison invent electric bulb 1893 Henry Ford build the first car 1895 play professional football 1923 Vladimir Zvorykin revolutionize television 1923 Charles Birdseye introduce fast frozen food 1928 broadcast 1st TV program 1938 introduce nylon 1947 invent transistors

№ слайда 11 They have arrested him for shoplifting. People in Chile speak Spanish. They a
Описание слайда:

They have arrested him for shoplifting. People in Chile speak Spanish. They are repairing your car now. Solar power drives this car. The Chinese invented paper. He has been arrested for shoplifting. Spanish is spoken in Chile. Your car is being repaired now. This car is driven by solar power. Paper was invented by the Chinese.

№ слайда 12 They have arrested him for shoplifting. People in Chile speak Spanish. They a
Описание слайда:

They have arrested him for shoplifting. People in Chile speak Spanish. They are repairing your car now. Solar power drives this car. The Chinese invented paper. He has been arrested for shoplifting. Spanish is spoken in Chile. Your car is being repaired now. This car is driven by solar power. Paper was invented by the Chinese.

№ слайда 13 Мне расскажут			I will be told Мне рассказывают		I am told Мне рассказали 		I
Описание слайда:

Мне расскажут I will be told Мне рассказывают I am told Мне рассказали I was told Мне покажут I will be shown Мне показывают I am shown Мне показали I was shown Нас спросили We were asked Нас спрашивают We are asked Нас спросят We will be asked

№ слайда 14 Нам ответили 		We were answered Нам отвечают 	We are answered Нам ответят 	We
Описание слайда:

Нам ответили We were answered Нам отвечают We are answered Нам ответят We will be answered Ему помогли He was helped Ему помогают He is helped Ему помогут He will be helped

№ слайда 15 1. My question (to answer) yesterday. My question was answered yesterday. 2.
Описание слайда:

1. My question (to answer) yesterday. My question was answered yesterday. 2. Hockey (to play) in winter. Hockey is played in winter. 3. Mushrooms (to gather) in autumn. Mushrooms are gathered in autumn. 4. Many houses (to burn) during the Great Fire of London. Many houses were burnt during the Great Fire of London.

№ слайда 16 5. His new book (to finish) next year. His new book will be finished next yea
Описание слайда:

5. His new book (to finish) next year. His new book will be finished next year. 6. Flowers (to sell) in shops and in the streets. Flowers are sold in shops and in the streets. 7. St. Petersburg (to found) in 1703. St. Petersburg was founded in 1703. 8. Bread (to eat) every day. Bread is eaten every day. 9. The letter (to receive) yesterday. The letter was received yesterday.

№ слайда 17 Тест: 1. Окно разбито. а) The window is broken. b) The window was broken. c)
Описание слайда:

Тест: 1. Окно разбито. а) The window is broken. b) The window was broken. c) The window will be broken. 2. Окно было разбито. а) The window is broken. b) The window was broken. c) The window will be broken. 3. Окно будет разбито. а) The window is broken. b) The window was broken. c) The window will be broken. 4. Камень брошен. а) The stone is thrown. b) The stone was thrown. c) The stone will be thrown.

№ слайда 18 5. Фильм будет просмотрен. a) The film was seen. b) The film will be seen. c)
Описание слайда:

5. Фильм будет просмотрен. a) The film was seen. b) The film will be seen. c) The film is seen. 6. Дом будет построен. a) The house will be built. b) The house is built. c) The house was built. 7. Дом строится. a) The house is built. b) The house is being built. c) The house was built. 8. Дом строился какое-то время. a) The house is being built. b) The house was being built. c) The house was built.

№ слайда 19 9. Статья прочитана. a) The article is read. b) The article was read. c) The
Описание слайда:

9. Статья прочитана. a) The article is read. b) The article was read. c) The article was being read. 10. Статья читается. a) The article is read. b) The article is being read. c) The article was read. 11. Статья была прочитана. a) The article was read. b) The article is read. c) The article was being read. 12. Статья читалась в течение какого-то времени. a) The article was read. b) The article is read. c) The article was being read.

№ слайда 20 Keys: 1) a; 2) b; 3)c; 4)a; 5) b; 6)a; 7) b; 8)b; 9) a; 10) b; 11) a; 12) c
Описание слайда:

Keys: 1) a; 2) b; 3)c; 4)a; 5) b; 6)a; 7) b; 8)b; 9) a; 10) b; 11) a; 12) c

Выберите курс повышения квалификации со скидкой 50%:

Автор
Дата добавления 20.09.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Презентации
Просмотров50
Номер материала ДБ-204642
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх