245500
столько раз учителя, ученики и родители
посетили сайт «Инфоурок»
за прошедшие 24 часа
+Добавить материал
и получить бесплатное
свидетельство о публикации
в СМИ №ФС77-60625 от 20.01.2015
Дистанционные курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации для педагогов

Дистанционные курсы для педагогов - курсы профессиональной переподготовки от 5 480 руб.;
- курсы повышения квалификации от 1 400 руб.
Московские документы для аттестации

ВЫБРАТЬ КУРС СО СКИДКОЙ 60%

ВНИМАНИЕ: Скидка действует ТОЛЬКО до 28 февраля!

(Лицензия на осуществление образовательной деятельности №038767 выдана ООО "Столичный учебный центр", г.Москва)

Инфоурок / Иностранные языки / Конспекты / Theme of the lesson: My country

Theme of the lesson: My country

Напоминаем, что в соответствии с профстандартом педагога (утверждён Приказом Минтруда России), если у Вас нет соответствующего преподаваемому предмету образования, то Вам необходимо пройти профессиональную переподготовку по профилю педагогической деятельности. Сделать это Вы можете дистанционно на сайте проекта "Инфоурок" и получить диплом с присвоением квалификации уже через 2 месяца!

Только сейчас действует СКИДКА 50% для всех педагогов на все 111 курсов профессиональной переподготовки! Доступна рассрочка с первым взносом всего 10%, при этом цена курса не увеличивается из-за использования рассрочки!

ВЫБРАТЬ КУРС И ПОДАТЬ ЗАЯВКУ
библиотека
материалов
Скачать материал целиком можно бесплатно по ссылке внизу страницы.



Form: 8

Theme of the lesson: My country

The aims of the lesson:

  1. Educational: to teach pupils to speak about Kazakhstan, to give more information about its geographical position, climate, economy and traditions, to widen their vocabulary through doing different tasks;

  2. Practical: to improve the pupils’ communication skills by expressing opinions; to develop their speaking abilities, reading and writing habits; to teach pupils to work creatively;

  3. Cultural: to enrich pupils interests in learning English language, to teach pupils to love their Motherland and respect the culture and traditions of country.

Methods: interactive method of teaching, question – answer, explanation, individual and pair works, listening, game, level tasks.

The type of the lesson: Combining

Visual aids and equipment: pictures, postcards, letters on the sheets, disks, a map, an interactive board and presentations, a textbook, a blackboard.

The procedure of the lesson

  1. Organization moment:

  1. Greetings:

- Good morning, pupils!

- Good morning, teacher.

- I’m very glad to see you. Thank you, sit down.

  1. Introduction:

- Today we have unusual lesson. Today we’ll talk about our Motherland and its geographical position, population, climate, economy, customs and traditions. There is nothing better and the most expensive in the world like Native Land. You’ll see a competition between the teams “Blue” and “Yellow”. First of all, I’ll divide you into two groups by giving coloured cards. Let’s begin our competition “My Motherland”.



  1. Checking up home task: 1st round is “Home task”. Your home task was ex 6. Translate following sentences into your native language.

  1. It was planned to extend the railway from the city of Semey to Pavlodar.

  2. An eagle is a very large strong meat-eating bird.

  3. The tops of the Alatau Mountains are covered with snow even in summer.

  4. The constitution ensures the rights for the people within borders of our country.

  5. Kazakhstan borders Russia, China and some other countries.

  1. Warmer:

2nd round is “Question – answer” . Answer the questions by choosing the correct variant.

  1. Where is the Republic of Kazakhstan situated? a) Central Asia b) Europe c) Australia

  2. What is the capital of the Republic? a) Almaty b) Kyzylorda c) Astana

  3. The population of Kazakhstan is … people. a) 17,560,000 b) 16,870,000 c) 10,500,300

  4. The head of the state is …. a) khan b) president c) prime – minister

  5. What is the national symbol of Kazakhstan? a) the rose b) the bald eagle c) golden man

  6. What is the official language of the country? a) Russia b) Kazakh c) English

  7. Which month is the day of Independence celebrated in? a) January b) April c) December

  8. The colours of Kazakhstan flag are: a) blue and white b) blue and yellow c) red and yellow

  9. The largest city is …. a) Astana b) Almaty c) Atyrau

  10. The climate of Kazakhstan is …. a) mild b) continental c) extremely continental

Answers: 1.a; 2.c; 3.b; 4.b; 5.b; 6.b;7.c; 8.b;9.b;10.c;

  1. Presentation.

-I’ll show you the video about Kazakhstan. Listen and try to learn the information about its geographical position, history, climate, economy, customs and traditions.

3rd round is writing. Complete the following sentences.

  1. The area of Kazakhstan is …. (2.753.000 square kilometers)

  2. The largest lakes are …. (Balhash, Zaisan, Ala – Kol and Tengiz)

  3. Kazakhstan has … in many cities and towns. (well – developed heavy industry)

  4. sector in the national economy. (agriculture takes a very important)

  5. As a sovereign state Kazakhstan has its own …. (national flag, and anthem and national traditions and holidays.)

  1. Time of the rest.

Sing the song all together.

  1. Continuing the competition.

4th round is “Work with the picture”. Look at the picture. What can you see on the picture? Try to tell the class what you can say about the picture and write.

1st picture is “ A hunter with hunting flacon”

2nd picture is “Kazakh national game Kyz Kuu”

3rd picture is “The capital of Kazakhstan – Astana”

4th picture is “Kazakh famous akyn, writer – Abai Kunanbayev”

  1. Conclusion

5th round is “game”. Find the words using the letters on yours.

Blue: W E T A G S E L H N

  1. East or …, home is best. (west)

  2. The national currency of the Republic. (tenge).

  3. The very large strong meat – eating bird.(eagle)

  4. The flour made of …(wheat)

Yellow: A L S I H O R A T E

  1. The Republic of Kazakhstan is situated in the Central …. (Asia)

  2. The name of the mountain. (Altai)

  3. The name of domestic animal. (horse)

  4. or west, home is best.(East)

  1. Evaluation: excellent (5) good (4) satisfied (3)

  2. Home task. Write short topic “My mother land is Kazakhstan”







































hello_html_56f8b16f.pnghello_html_7022d6d0.png

Общая информация

Номер материала: ДВ-476170

Вам будут интересны эти курсы:

Курс профессиональной переподготовки «Английский язык: лингвистика и межкультурные коммуникации»
Курс профессиональной переподготовки «Французский язык: теория и методика обучения иностранному языку в образовательной организации»
Курс профессиональной переподготовки «Испанский язык: теория и методика обучения иностранному языку в образовательной организации»
Курс профессиональной переподготовки «Немецкий язык: теория и методика обучения в образовательной организации»
Курс профессиональной переподготовки «Китайский язык: теория и методика обучения иностранному языку в образовательной организации»
Курс «Английский язык для начинающих (Beginner)»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания немецкого языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания китайского языка с учетом требований ФГОС»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика преподавания иностранных языков в профессиональном образовании: английский, немецкий, французский»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика билингвального обучения иноcтранным языкам»
Курс повышения квалификации «Организация кросс-культурной адаптации иностранных студентов в образовательных организациях в сфере профессионального образования»
Курс повышения квалификации «Теория и методика преподавания основ латинского языка с медицинской терминологией в организациях СПО»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания русского языка как иностранного»
Курс профессиональной переподготовки «Организация деятельности помощника-референта руководителя со знанием иностранных языков»
Курс профессиональной переподготовки «Организация деятельности секретаря руководителя со знанием английского языка»

Благодарность за вклад в развитие крупнейшей онлайн-библиотеки методических разработок для учителей

Опубликуйте минимум 3 материала, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную благодарность

Сертификат о создании сайта

Добавьте минимум пять материалов, чтобы получить сертификат о создании сайта

Грамота за использование ИКТ в работе педагога

Опубликуйте минимум 10 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Свидетельство о представлении обобщённого педагогического опыта на Всероссийском уровне

Опубликуйте минимум 15 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данное cвидетельство

Грамота за высокий профессионализм, проявленный в процессе создания и развития собственного учительского сайта в рамках проекта "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 20 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Грамота за активное участие в работе над повышением качества образования совместно с проектом "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 25 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Почётная грамота за научно-просветительскую и образовательную деятельность в рамках проекта "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 40 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную почётную грамоту

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.