27204
столько раз учителя, ученики и родители
посетили сайт «Инфоурок»
за прошедшие 24 часа
+Добавить материал
и получить бесплатное
свидетельство о публикации
в СМИ №ФС77-60625 от 20.01.2015
Дистанционные курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации для педагогов

Дистанционные курсы для педагогов - курсы профессиональной переподготовки от 5 480 руб.;
- курсы повышения квалификации от 1 400 руб.
Московские документы для аттестации

ВЫБРАТЬ КУРС СО СКИДКОЙ 60%

ВНИМАНИЕ: Скидка действует ТОЛЬКО до 28 февраля!

(Лицензия на осуществление образовательной деятельности №038767 выдана ООО "Столичный учебный центр", г.Москва)

Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тест на тему "Герундий", "Порядок слов в английском предложении"

Тест на тему "Герундий", "Порядок слов в английском предложении"

Напоминаем, что в соответствии с профстандартом педагога (утверждён Приказом Минтруда России), если у Вас нет соответствующего преподаваемому предмету образования, то Вам необходимо пройти профессиональную переподготовку по профилю педагогической деятельности. Сделать это Вы можете дистанционно на сайте проекта "Инфоурок" и получить диплом с присвоением квалификации уже через 2 месяца!

Только сейчас действует СКИДКА 50% для всех педагогов на все 111 курсов профессиональной переподготовки! Доступна рассрочка с первым взносом всего 10%, при этом цена курса не увеличивается из-за использования рассрочки!

ВЫБРАТЬ КУРС И ПОДАТЬ ЗАЯВКУ
библиотека
материалов
Скачать материал целиком можно бесплатно по ссылке внизу страницы.



Вариант 1

Test 1

1. Let’s get together tonight. I want to talk about ..... a new business.

a) opening

b) open

c) to open

2. Sheila is very upset. She isn’t used ..... being treated like that.

a) on

b) to

c) in

3. How are my goldfish? I hope you didn’t forget ..... them.

a) to feed

b) feed

c) feeding

4. My big grey cat Fluffy is good ..... mice.

a) to catch

b) at catching

c) catch

5. Don’t switch off the light. The child is afraid ..... in the dark.

a) of sleeping

b) to sleep

c) sleep

6. She was a motherly soul. She asked me to come in and insisted ..... my taking a cup of tea with the family.

a) in

b) on

c) at

7. Your reproach is not fair. I am surprised ..... your having said this.

a) of

b) on

c) at

8. I believe I will still have an opportunity of ..... you to my school buddies.

a) introducing

b) to introduce

c) being introduced

9. Adam offered ..... for me tonight because he saw that I felt awful.

a) working

b) work

c) to work

10. I don’t like ...... to - and that, exactly, is what you are trying to do.

a) to be lied

b) be lied

c) being lied

11. Helen seemed genuinely pleased ..... seeing me.

a) with

b) at

c) on

12. Agatha, would you mind ..... this letter on your way home?

a) to mail

b) mailing

c) being mailed

13. Speaking ..... thinking is like shooting without aim.

a) without

b) on

c) by

14. Len was looking out of the window ..... listening to what his wife was saying.

a) instead of

b) through

c) by

15. His son’s car crushed into a wall. The terrible tragedy prevented him ..... doing what was right or reasonable.

a) of

b) from

c) in

Test 2

1. Ask Ernest ..... at the weekend.

a) what does he usually do

b) what he usually does

c) what usually he does

2. I heard you talk over the phone late last night. I wonder ..... .

a) who you spoke with

b) who did you speak with

c) with whom did you speak

3. Who ..... to the theatre with?

a) Jane go

b) did Jane go

c) Jane did go

4. I don't want to invite Nora to my birthday party; ..... .

a) I don't well enough know her

b) I don't know her well enough

c) I don't enough well know her

5. Phil ..... today; he can go out into the garden on his own.

a) much feels better

b) feels much better

c) much better feels

6. Sheila isn’t a good driver; she is ..... .

a) not careful enough

b) careful not enough

c) enough not careful

7. ..... on the shelf over there?

a) I shall put your books

b) Shall I put your books

c) Shall I your books put

8. They would like to buy ..... chalet house.

a) not very old, wooden, nice, four-bedroom Swiss

b) a wooden, Swiss, not very old, nice, four-bedroom

c) a nice, four-bedroom, not very old, wooden Swiss

9. Could you tell me ..... to the railway station?

a) how I can get

b) how can I get

c) I how can get

10. There was a big traffic jam downtown and ..... .

a) slowly the cars moved

b) the cars moved slowly

c) the cars snowly moved

11. Sam took out his album because ..... .

a) to show us his photos he wanted

b) he wanted to show us his photos

c) his photos he wanted to show us

12. I think Ron is ..... .

a) either at the cinema or at the theatre

b) at the cinema either or at the theatre

c) at the cinema or either at the theatre

13. Nancy ..... when she learnt about her mother's illness.

a) was awfully upset

b) awfully was upset

c) was upset awfully

14. The picture was very beautiful; ..... .

a) I very much liked it

b) I it liked very much

c) I liked it very much

15. There ..... on TV. In fact there are less of them nowadays.

a) are not enough good films

b) good films are not enough

c) not enough are good films





























Вариант 2

Test 1

1. Why would you suggest ..... her? She can cope with the task all by herself.

a) help

b) helping

c) to help

2. David found a small frog ..... walking near the pond in his garden.

a) by

b) without

c) while

3. It started to drizzle and we hoped it would cease soon, but ..... stopping the rain increased.

a) for

b) instead of

c) by

4. Agatha, would you mind ..... this letter on your way home?

a) to mail

b) mailing

c) being mailed

5. Where do you and your friends plan ..... for the next summer vacations?

a) go

b) going

c) to go

6. His son’s car crashed into a wall. The terrible tragedy prevented him ..... doing what was right or reasonable.

a) of

b) from

c) in

7. George has a Newfoundland dog, Strickland by name, and he is responsible ..... it twice a day.

a) for walking

b) walk

c) to walk

8. How are my goldfish? I hope you didn’t forget ..... them.

a) to feed

b) feed

c) feeding

9. She was a motherly soul. She asked me to come in and insisted ..... my taking a cup of tea with the family.

a) in

b) on

c) at

10. Ben asked to excuse him ..... not being able to get in touch with me.

a) on

b) while

c) for

11. Janet was a wonderful dancer. I couldn’t help ..... .

a) being impressed

b) to be impressed

c) to impress

12. Len was looking out of the window ..... listening to what his wife was saying.

a) instead of

b) through

c) by

13. If I were you, I’d think twice ..... accepting their invitation. There is something fishy about it.

a) before

b) through

c) on

14. Adam offered ..... for me tonight because he saw that I felt awful.

a) working

b) work

c) to work

15. Speaking ..... thinking is like shooting without aim.

a) without

b) on

c) by

Test 2

1. There was a ..... forest near the village.

a) beautiful, large, old, pine

b) large, beautiful, pine, old

c) pine, old, beautiful, large

2. There ..... on TV. In fact there are less of them nowadays.

a) are not enough good films

b) good films are not enough

c) not enough are good films

3. Nancy ..... when she learnt about her mother's illness.

a) was awfully upset

b) awfully was upset

c) was upset awfully

4. It’s getting late. Are ..... in the park

a) still the children playing

b) the children still playing

c) the children playing still

5. ..... riding Anna's bicycle in the forest?

a) Who did Nick see

b) Who Nick saw

c) Who saw Nick

6. Tom and Jerry ..... for the job of a policeman.

a) have both applied

b) both have applied

c) have applied both

7. I think Ron is ..... .

a) either at the cinema or at the theatre

b) at the cinema either or at the theatre

c) at the cinema or either at the theatre

8. ..... to come to his office, and he is the first to go home.

a) Jerry is often the last

b) Jerry often is the last

c) Jerry often the last is

9. It took Felix ..... to repair his car.

a) so much time

b) such much time

c) much so time

10. I was glad that ..... after his recent illness.

a) John looked so well

b) John looked such well

c) John so well looked

11. Don't put all these things in your bag; ..... .

a) it is not enough big

b) it is big not enough

c) it is not big enough

12. Ask Ernest ..... at the weekend.

a) what does he usually do

b) what he usually does

c) what usually he does

13. I ..... a very long vacation, I can't afford it.

a) usually don't take

b) don't usually take

c) don't take usually

14. It was 9 o'clock in the evening, but ..... .

a) Stella yet was not at home

b) Stella was yet not at home

c) Stella was not at home yet

15. The picture was very beautiful; ..... .

a) I very much liked it

b) I it liked very much

c) I liked it very much



























Критерии оценки



Оценка «5» - ставится за полностью выполненное задание (без ошибок) или за все выполненные задания, в которых допущены 2 ошибки.

Оценка «4» - ставится за выполненные задания, в которых допущены 3-5 ошибок.

Оценка «3» - ставится за выполненные задания, в которых допущены6-15 ошибок.

Оценка «2» - ставится за выполненные задания, в которых допущены 16 и более ошибок.





























Ответы

1 вариант

задание 1

  1. A

  2. B

  3. A

  4. B

  5. A

  6. B

  7. C

  8. A

  9. C

  10. C

  11. B

  12. B

  13. A

  14. A

  15. B





Задание 2

  1. B

  2. A

  3. B

  4. B

  5. B

  6. A

  7. B

  8. C

  9. A

  10. B

  11. B

  12. A

  13. A

  14. C

  15. A









Вариант 2

Задание 1

  1. B

  2. C

  3. C

  4. B

  5. C

  6. B

  7. A

  8. A

  9. B

  10. C

  11. A

  12. A

  13. A

  14. C

  15. A



Задание 2

  1. A

  2. A

  3. A

  4. B

  5. A

  6. A

  7. A

  8. A

  9. A

  10. A

  11. C

  12. B

  13. B

  14. C

  15. C

















Пояснительная записка



Срез знаний подготовлен по дисциплине «Иностранный язык», для студентов

3 курса, для групп СЗС-091, СЗС-92, СЗС-93, ЭПП-94, ДОА-96.

Целью срезовой контрольной работы по предмету «Иностранный язык» является проведение контроля знаний за 1 семестр.

Проверке подвергаются темы: «Герундий», «Порядок слов в английском предложении». Проверяется усвоение учащимися основного понятия «Герундий», и умение правильно употреблять его в англоязычной речи, а также усвоение темы «Порядок слов в английском предложении».

На выполнение данной работы выделяется 45 минут.





Общая информация

Номер материала: ДВ-264510

Вам будут интересны эти курсы:

Курс «Русский для иностранцев»
Курс профессиональной переподготовки «Испанский язык: теория и методика обучения иностранному языку в образовательной организации»
Курс профессиональной переподготовки «Китайский язык: теория и методика обучения иностранному языку в образовательной организации»
Курс «Английский язык для начинающих (Beginner)»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания английского языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания немецкого языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания испанского языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания итальянского языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания китайского языка с учетом требований ФГОС»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика преподавания иностранных языков: английский, немецкий, французский»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика преподавания иностранных языков в профессиональном образовании: английский, немецкий, французский»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика преподавания иностранных языков в начальной школе»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика билингвального обучения иноcтранным языкам»
Курс повышения квалификации «Теория и методика преподавания основ латинского языка с медицинской терминологией в организациях СПО»
Курс профессиональной переподготовки «Организация деятельности секретаря руководителя со знанием английского языка»

Благодарность за вклад в развитие крупнейшей онлайн-библиотеки методических разработок для учителей

Опубликуйте минимум 3 материала, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную благодарность

Сертификат о создании сайта

Добавьте минимум пять материалов, чтобы получить сертификат о создании сайта

Грамота за использование ИКТ в работе педагога

Опубликуйте минимум 10 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Свидетельство о представлении обобщённого педагогического опыта на Всероссийском уровне

Опубликуйте минимум 15 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данное cвидетельство

Грамота за высокий профессионализм, проявленный в процессе создания и развития собственного учительского сайта в рамках проекта "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 20 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Грамота за активное участие в работе над повышением качества образования совместно с проектом "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 25 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Почётная грамота за научно-просветительскую и образовательную деятельность в рамках проекта "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 40 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную почётную грамоту

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.