1382598
столько раз учителя, ученики и родители
посетили официальный сайт проекта «Инфоурок»
за прошедшие 24 часа
Добавить материал и получить бесплатное
свидетельство о публикации
в СМИ №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок Информатика ТестыИнформатика пәнінен 6 сыныпқа арналған "Тест" жұмысы

Информатика пәнінен 6 сыныпқа арналған "Тест" жұмысы

библиотека
материалов

I-нұсқа

1.PowerPoint бағдарламасы не үшін қажет?

A)Формулалық өрнектерді есептеу тиімділігін арттыру

B)Ақпаратты есте сақтау және қабылдау тиімділігін арттыруға арналған көрмелерді жасау

C)Сызбалық нысандары бар мәтіндік құжат жасау

D)Қолда бар ақпаратқа кеңінен қатынауды қамтамасыз ету мақсатымен Интернет беттерін жасау

E)Фильмдер дайындауға арналған бағдарлама

2. PowerPoint бағдарламасын қалай іске қосамыз?

A) Бастау – Бас мәзір – Іздеу – Microsoft PowerPoint

B) Жұмыс үстелі – Бас мәзір - Microsoft PowerPoint

C) Бастау –Бағдарламалар - Microsoft Office - Microsoft PowerPoint

D)Тапсырмалар үстелі - Microsoft PowerPoint

E) Жұмыс аймағы - Microsoft PowerPoint

3. PowerPoint бағдарламасына суретті кірістіру командасы

A)Пішім – Сурет – Суреттер (жинағы)

B)Кірістіру – Сурет – Суреттер (жинағы)

C)Пішім - Сурет – Файлдан

D)Кірістіру – Нысан

E)Түзету – Нысан

4. PowerPoint дегеніміз не?

A)Көрмелерді әзірлеуге арналған Microsoft Office қолданбалы бағдарламасы

B)Кодтық кестелерді өңдеуге арналған бағдарлама

C)Кестелік нысандарды пішімдейтін бағдарлама

D)Мәтін теруді ұйымдастыратын бағдарлама

E)Электрондық кестелерді әзірлейтін бағдарлама

5. Меню жолы элементтеріне жатпайтын элемент:

A)Файл

B)Түзету

C)Көрініс

D)Пішімдеу құралдар үстелі

E)Кесте

6. PowerPoint бағдарламасында жасалған файлдың кеңейтілуі:

A) .ехе

B).рpt

C).pdf

D).txt

E).doc

7. PowerPoint терезесінің негізгі элементтеріне жатпайтын элемент

A)Тақырып жолағы

B)Стандартты құралдар үстелі

C)Пішімдеу құралдар үстелі

D)Слайдтардың кішірейтілген үлгілері

E)Жұмыс үстелі

8. Файл – Сақтау әмірінің қызметі

A)Құжатты көшіру

B)Құжатты сақтау

C)Құжатты теру

D)Мәтінді пішімдеу

E)Мәтінді жою

9. PowerPoint терезедегі Х батырмасының қызметі:

A) жабу (Закрыть)

B) шығу (Выход)

C) сақтау (Сохранить)

D) уақытша жабу (Свернуть)

E) қалыпына келтіру (Восстановить)

10. Power Point бағдарламасында _ батырмасының қызметі:

A) жабу (Закрыть)

B) шығу (Выход)

C) сақтау (Сохранить)

D) уақытша жабу (Свернуть)

E) қалыпына келтіру (Восстановить)


II-нұсқа

1. PowerPoint бағдарламасының терезесінде стандартты құралдар үстелі ....

A) PowerPoint әмірлерінің басым бөлігінен тұрады

B)Ағымдағы тапсырмалар тізімін қамтиды

C) Құжат ақпаратын қамтиды

D) Сызбалық нысандармен жұмыс істеуге арналған

E)Көрме слайдтары арасында оңай ауысып жүруге мүмкіндік береді

2. PowerPoint бағдарламасында қаріп өлшемін қай батырманың көмегімен өзгертуге болады?

А) hello_html_325c8f8e.png

В) hello_html_3bd0c600.png

С) hello_html_m34d3280d.png

Д) hello_html_m7d76fbdd.png

Е)жауаптардың барлығы дұрыс

3. hello_html_m34d3280d.png батырмасын шерту нені білдіреді?

А) Курсив қаріпті өзгертеді.

В) Мәтінді ортаға туралау

С) Ж әрпін енгізеді

Д) Жартылай қарайтылған қаріпті өзгертеді

Е)жауаптардың барлығы дұрыс

4. PowerPoint бағдарламасының қызметі:

A)Формулалық өрнектерді есептеу тиімділігін арттыру

B)Ақпаратты есте сақтау және қабылдау тиімділігін арттыруға арналған көрмелерді жасау

C)Сызбалық нысандары бар мәтіндік құжат жасау

D)Қолда бар ақпаратқа кеңінен қатынауды қамтамасыз ету мақсатымен Интернет беттерін жасау

E)Фильмдер дайындауға арналған бағдарлама

5. Мына белгінің атқаратын қызметі hello_html_4d166175.png

А) Объектінің көшірмесін буферге алу

В) Осы бумадан шығу

С) Объектіні қырқып алу

D) Буфердегі мәліметті қою

Е)жауаптардың барлығы дұрыс

6. Ең соңғы орындалған әрекет нәтижесін кері қайтарып болдырмай тастау үшін мына батырманы шерту керек.

А) hello_html_m5960871f.png

В) hello_html_71a5029e.png

С) hello_html_m4d19f1bb.png

D) hello_html_m3dd127d6.png

Е)жауаптардың барлығы дұрыс

7. «Алдын ала көру» режимін іске қосатын батырманы көрсетіңіз

А) hello_html_m5960871f.png

В)hello_html_2009229.png

С) hello_html_m4d19f1bb.png

D)hello_html_m3dd127d6.png

Е)жауаптардың барлығы дұрыс

8. Microsoft Power Рoint іске қосу үшін мынадай әрекеттер тізбегін орындау қажет:

A)Пуск-Программы- Microsoft Power Рoint

B)Пуск-Программы- Microsoft Power point

C) Пуск-Стандартные- Microsoft Power point

D) Пуск-Стандартные- Программы- Microsoft Power point

E)Программы - Power point

9. Microsoft Power Рoint редакторының үстіңгі меню қатарында "Файл" пунктіне кіретін командалар:

A)құру,ашу,жабу,сақтау

B)көшіру,енгізу,жою

C)шрифт,абзац,тізім

D)кестені енгізу,бағананы жою,ұяшықтарды біріктіру

E)символ,сурет

10. Power Point бұл:

A) Презентация жасауға арналған бағдарлама

B)Мәтіндік процессор

C)Графикалық редактор

D)Электрондық кестелермен жұмыс істеуге арналған редактор

E)Жауаптардың барлығы дұрыс


I-нұсқа II - нұсқа


С

Ж

1

A

2

A

3

D

4

B

5

C

6

B

7

B

8

A

9

A

10

A


Курс профессиональной переподготовки
Учитель информатики
Курс профессиональной переподготовки
Учитель математики и информатики
Найдите материал к любому уроку,
указав свой предмет (категорию), класс, учебник и тему:
также Вы можете выбрать тип материала:
Общая информация

Вам будут интересны эти курсы:

Курс повышения квалификации «Табличный процессор MS Excel в профессиональной деятельности учителя математики»
Курс профессиональной переподготовки «Информатика: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Сетевые и дистанционные (электронные) формы обучения в условиях реализации ФГОС по ТОП-50»
Курс профессиональной переподготовки «Информационные технологии в профессиональной деятельности: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания информатики в начальных классах с учетом ФГОС НОО»
Курс повышения квалификации «Применение MS Word, Excel в финансовых расчетах»
Курс профессиональной переподготовки «Управление в сфере информационных технологий в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Современные тенденции цифровизации образования»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания дисциплины «Информационные технологии» в условиях реализации ФГОС СПО по ТОП-50»
Курс повышения квалификации «Применение интерактивных образовательных платформ на примере платформы Moodle»
Оставьте свой комментарий
Авторизуйтесь, чтобы задавать вопросы.