Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Итоговая контрольная работа 5 класс (Spotlight)
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 28 июня.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Итоговая контрольная работа 5 класс (Spotlight)

библиотека
материалов

Муниципальное бюджетное общеобразовательное учреждение

Кочкуровская средняя школа

607936 Нижегородская область Починковский район

с. Кочкурово ул. Советская 1б




Итоговая контрольная работа

Класс: 5

Учебник: «Английский в фокусе 4»

Авторы: Н. И. Быкова, Д. Дули, М.Д. Поспелова, В Эванс

Издательство: «Просвещение» 2015




Выполнила:

Салина Елена Викторовна

учитель английского языка

МБОУ Кочкуровской СШ




2015-2016





Итоговая контрольная работа 5 класс УМО Spotlight

1 Аудирование

Listen to the text and mark the statements True (T), False (F), Not Stated (NS) (8 баллов)

  1. Gerda and Kay are friends.

  2. The Snow Queen is very kind.

  3. One day the Snow Queen comes and takes Kay away.

  4. Gerda feels unhappy and cries a lot about Kay.

  5. Gerda spends three days with the Prince and Princess.

  6. The Little Robber Girl is very kind to Gerda.

  7. Gerda meets the reindeer in the forest.

  8. Gerda finds her brother in the Snow Queen’s ice castle.

2 Чтение

Read the text and fill the table. (10 баллов)

Paul Smith is thirty-two. He is a musician. He lives in Seattle, USA.

Paul lives in a big, comfortable flat with his wife, Marta and their two daughters, Anna and Alice.

Marta is twenty-eight. She is a teacher. Anna and Alice are seven. They are twins. They go to school every day from 9 am to 2 pm.

Paul is handsome. He is tall and plump with short dark hair and grey eyes. Everybody likes him because he is clever and friendly and a very caring father.

In his free time Paul likes reading books and watching comedies. He doesn’t like working in the garden .He thinks it is tiring.

NAME _____________________________________________________________

AGE _______________________________________________________________

OCCUPATION (работа) _____________________________________________

LIVES______________________________________________________________

HOUSE_____________________________________________________________

FAMILY MEMBERS_________________________________________________

APPEARANCE______________________________________________________

___________________________________________________________________

CHARACTER______________________________________________________

___________________________________________________________________

LIKES_____________________________________________________________

____________________________________________________________________

DOESN’T LIKE: ____________________________________________

3 Лексика I

Cross the odd word out. (6 баллов)

bed – bathroom – wardrobe – carpet 

computer – bookcase – digital camera –  television 

fridge – cooker – desk – table   

  1. bath – sink – washbasin – mirror   

  2. dining room – garden – kitchen – hall  

  3. desk – coffee table – chair – table  



4 Лексика II


Mach the countries to the nationalities. (6 баллов)

  1. Australian a. Ireland

  2. Russian b. Australia

  3. Japanese c. Russia

  1. British d. Japan

  2. English e. Britain

  3. Irish f. England


5 Лексика III


Match the objects to the school subjects. (6 баллов)

  1. Atlas a. English

  2. Paints b. Maths

  3. Experiment c. Geography

  4. Dictionary d. Music

  5. Calculator e. Science

6. Piano f. Art


6 Грамматика

Circle the correct answer. (17 баллов)

  1. Emma works in a hospital. _____ is a doctor.

  1. He b. She c. I

2. Those stamps ______ very old.

a. is b. are c. have

3. _______ your teacher got a coin collection?

a. Have b. Has c. Are

4. This is Adam and this is _______ brother.

a. its b. her c. his

5. There is _______ armchair in the room.

  1. a b. an c. ----


6. There is a painting _______the wall.

a. under b. in c. on

7. Sue and Ann _______ cook but they can’t dance.

a. have b. can c. can’t

8. _______ Nancy walk to school?

a. Do b. Is c. Does

9. Look at them! They _______ in the garden.

a. plays b. are playing c. play

10. Bill _______ TV every evening.

a. watch b. watches c. is watching

11. Dan _______ feel very well.

a. not b. doesn’t c. don’t

12. How often _______ they do the shopping?

a. are b. does c. do

13. It usually snows in Alaska but now the sun _______.

a. is shining b. shines c. shining

14. How _______ juice is there in the bottle?

a. much b. many c. any

15. _____ you like a glass of lemonade?

a. Would b. Do c. Can

16. Tom _______ his friends tomorrow.

a. meets b. is meeting c. will meet.

17. My brother ______ interesting film yesterday.

a. watch b. watched c. is watching

7 Письмо

Read a letter from a new pen friend. (10 баллов)

Dear friend,

My name is Wendy. I live in London, England. I am twelve years old. My birthday is on the 12th of May. I live with my mum and dad. I haven't got any sisters or brothers.

I go to Hillside School. My school is great but it isn’t very big. I’m in class 1a. There are twenty pupils in my class. I like my classmates. They are very friendly. Have you got any friends in your class? My favourite subjects are English and Music. I don’t like Maths because I’m not very good at it. What’s your favourite subject?

I like reading books in my free time. I can sing and dance quite well. What about you?

I hope to hear from you soon.

Yours,

Wendy



Dear ______________

It was great to get your letter.

My name __________________________________________________________

I live in____________________________________________________________

I am ______________________________________________________________

I live with __________________________________________________________

I _________________________________________________friends in my class.

My favourite school subject ___________________________________________

In my free time____________________________________________________

I can ______________________________________________________________

Yours,

8 Говорение

Translate the situation into English. (5 баллов)

У нас большая семья. Моя мама учительница. Ей 35 лет. Она высокая, темноволосая и очень красивая. Мама добрая и умная. Она умеет хорошо готовить. Папе 45 лет. Он высокий и стройный. Папа умеет играть на гитаре и пианино. Он хороший друг. Моему брату 15 лет. Он большой и сильный. Его зовут Дима. Он любит играть в компьютерные игры. Моей бабушке 65 лет, а дедушке – семьдесят. Я люблю свою семью.


Итого 68 баллов














Лист для учителя. Ключи.

Текст для аудирования.

Gerda and Kay are a sister and a brother. The Snow Queen is beautiful but evil (злая). Her castle of ice is in the far North. When the Snow Queen takes Kay away, Gerda goes to find him. On the way she meet the Prince and Princess. They are very friendly to Gerda. They give her warm clothes and a golden carriage. The Little Robber Girl is nice to her too. She gives Gerda her reindeer to take her to Lapland. The reindeer is from Lapland, so he takes Gerda there to look for Kay. It’s very cold in the Snow Queen’s castle. Gerda is brave, she saves Kay. They are happy again.

1Аудирование

  1. F; 2- F; 3- T; 4- NS; 5- NS; 6- T; 7- F; 8- T


2 Чтение

NAME - Paul Smith

AGE - thirty-two

OCCUPATION - a musician

LIVES - in Seattle, USA

HOUSE - a big, comfortable flat

FAMILY MEMBERS - wife (Marta), two daughters (Anna and Alice)

APPEARANCE – handsome, tall and plump with short dark hair and grey eyes

CHARACTER – clever, friendly and a very caring

LIKES - reading books and watching comedies

DOESN’T LIKE - working in the garden

3 Лексика I

  1. bathroom; 2. bookcase; 3. desk; 4. sink; 5. garden; 6. chair







4 Лексика II

  1. Australian a. Ireland

  2. Russian b. Australia

  3. Japanese c. Russia

  4. British d. Japan

  5. English e. Britain

  6. Irish f. England


5 Лексика III


  1. Atlas a. English

  2. Paints b. Maths

  3. Experiment c. Geography

  4. Dictionary d. Music

  5. Calculator e. Science

6. Piano f. Art



6 Грамматика

1-b; 2-b; 3- b; 4-c; 5-b; 6-c; 7-b; 8-c; 9-b; 10-b; 11-b; 12-c; 13-a; 14-a; 15-a; 16-c; 17-b.


8 Говорение

We have got a big family. My mother is a teacher. She is thirty five. She is tall, her hair is dark and she is pretty. Mother is kind and clever. She can cook very well. Father is forty five. He is tall and slim. Father can play the guitar and piano. He is a good friend. Brother is fifteen. He is big and strong. His name is Dima. He likes to play computer games. My grandma is sixty five and grandpa is seventy. I love my family.








Пояснительная записка

Итоговая контрольная работа во 5 классе по УМО “Spotlight” состоит 8 заданий .

Задания 1 - 6 соответствуют базовому уровню.

Задания 7-8 - повышенному уровню.

Задание №1 проверяет умение учащихся понимать текст на слух на английском языке, построенный на знакомом лексическом материале.

Задание №2 проверяет навыки чтения с полным пониманием текста.

Задание №3 проверяет знание ЛЕ по темам: «Дом», «Мебель».

Задание №4 проверяет знание ЛЕ по теме «Страны, национальности».

Задание №5 проверяет знание ЛЕ по теме «Школьные принадлежности», «Школьные предметы».

Задание №6 проверяет знания учащимися грамматического материала по темам: Present Simple, Past Simple, Future Simple, Present Continues, местоимения, артикли, модальные глаголы.

Задание №7 проверяет умение учащихся отвечать на письмо друга по переписке с опорой на текст.

Задание №8 направлено на проверку умения составлять монологическое высказывание описательного характера.

Используемый источник: УМО “Spotlight” 5 класс (Английский в фокусе)

Порядок выполнения работы:

1. Сначала учащиеся выполняют задание по аудированию.

2. Далее выполнять задания можно в любой последовательности.

3.Работу можно выполнять 2 урока.

Оценивание работы:

«5» - 100 – 75% «4» - 74– 66%

«3» - 65 – 50% «2» - менее 50%




Отчёт о проведении итоговой работы в 4 классе ______________________школы.



баллы,

% уровень

Ф.И.

аудирование-1

чтение

грамматика-1

баллы всего

аудирование-2

грамматика-2

письмо

всего


1.










2.










3.






























































Зам директора по учебной работе:














Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Автор
Дата добавления 30.09.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров3323
Номер материала ДБ-226621
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх