Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Контрольная работа 9 класс

Контрольная работа 9 класс

Напоминаем, что в соответствии с профстандартом педагога (утверждён Приказом Минтруда России), если у Вас нет соответствующего преподаваемому предмету образования, то Вам необходимо пройти профессиональную переподготовку по профилю педагогической деятельности. Сделать это Вы можете дистанционно на сайте проекта "Инфоурок" и получить диплом с присвоением квалификации уже через 2 месяца!

Только сейчас действует СКИДКА 50% для всех педагогов на все 111 курсов профессиональной переподготовки! Доступна рассрочка с первым взносом всего 10%, при этом цена курса не увеличивается из-за использования рассрочки!

ВЫБРАТЬ КУРС И ПОДАТЬ ЗАЯВКУ
библиотека
материалов

Данная контрольная работа позволяет проверить готовность учащихся к проведению входного (промежуточного) тестирования по английскому языку, по мере изучения обучаемыми разделов грамматики. Контрольная работа (тесты) состоит из 2-х вариантов по 25 заданий, каждое задание сопровождается тремя ответами, один из которых правильный.

Тестовые задания вы можете проверить по ключу. Надеюсь, что тесты не покажутся очень сложными с точки зрения лексики, помогут упорядочить и закрепить уже имеющиеся знания.


Form 9

Tests Variant I


1. Great Britain consists of _____ parts.

a) the three

b) three

c) a three

2. The Queen of Great Britain is not ________.

a) the absolute

b) absolute

c) an absolute

3. ________ drive on the left-hand side in their country.

a) The British

b) British

c) A British

4. The acting was poor, but we enjoyed _________.

a) music

b) a music

c) the music

5. __________ had never possessed a standing army or a police force.

a) Tudors

b) A Tudors

c) The Tudors

6. Draughts ________ not a complicated game.

a) are

b) is

c) be

7. What _______ his politics? – He supports the Labour Party.

a) are

b) is

c) be

8. I’ll news ______fast.

a) travels

b) travel

c) are travelling

9. All the available ________ show that the revolution started in the East.

a) datum

b) data

c) dates

10. This is _____________ room.

a) Jane and Mary’s

b) Jane’s and Mary’s

c) Jane’s and Mary

11. Spaceships, aeroplanes, computers and even an Egyptian mummy are among the many ________ of objects in the Science Museum’s world famous collections.

a) thousands

b) thousand

c) the thousands

12. The fellow that agrees with everything you say is ______a fool _____ he is getting to skin you.

a) both … and

b) not only … but

c) either … or

13. _______ your daughter ______ your niece has made great progress.

a) As … as

b) So … as

c) Both … and

14. The Prime Minister arrived ______the capital on Monday.

a) to

b) in

c) at

15. I heard it ______ the radio.

a) in

b) on

c) by

16. I congratulate you _____ the event.

a) on

b) with

c) for

17. You will find the news ______ the bottom of the newspaper page.

a) at

b) in

c) on

18. A glass vase is made _____glass.

a) from

b) out of

c) with

19. What is the name of the sea ______ English a France?

a) among

b) between

c) of

20. They were ______ business in Lindon.

a) with

b) for

c) on

21. Honestly is ________policy.

a) the best

b) better

c) more better

22. Of two evils choose the _____.

a) less

b) little

c) least



23. If you require______ information or assistance, ask at your local station.

a) further

b) farther

c) furthest

24. Hotels are becoming _______ nowadays.

a) more expensive

b) the most expensive

c) expensiver

25. That was _____ case in his practice.

a) the least difficult

b) the less difficult

c) the least difficulter






Tests. Variant II


1. It is washed by the waters of _________.

a) an Atlantic Ocean

b) Atlantic Ocean

c) the Atlantic Ocean

2. _______ is the main modern art museum in London.

a) Tate Gallery

b) A Tate Gallery

c) The Tate Gallery

3. It is evident that _______ want peace.

a) a people

b) the people

c) people

4. _________ is the universal language of the world.

a) Music

b) A music

c) The music

5. Pushkin, the great Russian poet, was born in ________.

a) a 1799

b) 1799

c) The 1799

6. scissors _______ a small tool with two sharp blades screwed together.

a) am

b) are

c) is

7. We’ll take_______ holiday.

a) four-days

b) a four-day

c) a four-days

8. Bright ________ should start school as early as possible.

a) childrens

b) children

c) child


9. They became successful __________.

a) businessman

b) businessmen

c) businessmans

10. ________ delegates took part in the conference.

a) Two hundreds

b) The two hundreds

c) Two hundred

11. A man is _____old _____he feels

a) so … as

b) as … as

c) as … that

12. Nothing ______ needs reforming _____ other people’s habits

a) so … as

b) as … that

c) as … as

13. Her eyes were _____ large _____ small.

a) either … or

b) neither … nor

c) nor … or

14. He came ______a two-day official visit at the invitation of the Government.

a) with

b) for

c) on

15. I was busy and couldn’t listen ______ the radio.

a) to

b) on

c) for

16. The conference began _____ October 18.

a) at

b) in

c) on

17. The most important thing _____ the present time is to get rid of the prejudice that only special officials can carry on the administration of the States.

a) in

b) for

c) at

18. Paper is made ______ wood-pulp.

a) from

b) with

c) out of

19. Two Indians were ______ the plane when it crashed.

a) on

b) in

c) by

20. We’ll go to Rome _____ bus.

a) by

b) on

c) in




21. _____ men declare war. But it is the youth that fight and die.

a) Oldest

b) Older

c) Elder


22. What’s the _______ news today?

a) later

b) latest

c) last

23. Actions speak _______ than words.

a) more louder

b) the loudest

c) louder

24. The damage to the car could be ______, than we expected.

a) bad

b) worse

c) the worst

25. The sea is _______ unknown part of our world.

a) the most large

b) the largest

c) the most largest



Keys:

Form 9


Variant I

1 – c, 2 – b, 3 – a, 4 – c, 5 – c, 6 – b, 7 – a, 8 – a, 9 – b, 10 – a, 11 – a, 12 – c,

13 – c, 14 – b, 15 – b, 16 – a, 17 – a, 18 – b, 19 – b, 20 – c, 21 – a, 22 – c, 23 – a, 24 – a, 25 – a.


Variant II

1 – c, 2 – c, 3 – c, 4 – a, 5 – b, 6 – b, 7 – b, 8 – b, 9 – b, 10 – c, 11 – b, 12 – a,

13 – b, 14 – c, 15 – a, 16 – c, 17 – c, 18 – a, 19 – a, 20 – a, 21 – b, 22 – b, 23 – c,

24 – b, 25 – b.




Источник:


А.П.Миньяр-Белоручева/ 300 тестовых заданий по английской грамматике/

г.Москва, Издательство «Московский Лицей»


Общая информация

Номер материала: ДБ-243596

Похожие материалы

Вам будут интересны эти курсы:

Курс «Русский для иностранцев»
Курс профессиональной переподготовки «Французский язык: теория и методика обучения иностранному языку в образовательной организации»
Курс профессиональной переподготовки «Китайский язык: теория и методика обучения иностранному языку в образовательной организации»
Курс «Английский язык для начинающих (Beginner)»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания немецкого языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания испанского языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания итальянского языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания китайского языка с учетом требований ФГОС»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика преподавания иностранных языков: английский, немецкий, французский»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика преподавания иностранных языков в профессиональном образовании: английский, немецкий, французский»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика преподавания иностранных языков в начальной школе»
Курс повышения квалификации «Организация кросс-культурной адаптации иностранных студентов в образовательных организациях в сфере профессионального образования»
Курс повышения квалификации «Теория и методика преподавания основ латинского языка с медицинской терминологией в организациях СПО»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания русского языка как иностранного»
Курс профессиональной переподготовки «Организация деятельности секретаря руководителя со знанием английского языка»