Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Другие методич. материалы / Внеклассное мероприятие по английскому языку на тему:Enjoy english"

Внеклассное мероприятие по английскому языку на тему:Enjoy english"

Самые низкие цены на курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации!

Предлагаем учителям воспользоваться 50% скидкой при обучении по программам профессиональной переподготовки.

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Обучение проходит заочно прямо на сайте проекта "Инфоурок".

Начало обучения ближайших групп: 18 января и 25 января. Оплата возможна в беспроцентную рассрочку (20% в начале обучения и 80% в конце обучения)!

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: https://infourok.ru/kursy


СВИДЕТЕЛЬСТВО СРАЗУ ПОСЛЕ ПРОСМОТРА ВЕБИНАРА

Вебинар «Подростковая лень: причины, способы борьбы»

Просмотр и заказ свидетельств доступен только до 22 января! На свидетельстве будет указано 2 академических часа и данные о наличии образовательной лицензии у организатора, что поможет Вам качественно пополнить собственное портфолио для аттестации.

Получить свидетельство за вебинар - https://infourok.ru/webinar/65.html

  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:



Внеклассное мероприятие по английскому языку в 6 классе.

Сценарий проведения внеклассного мероприятия по английскому языку в 

6 классе “Enjoy English” (на базе УМК “Enjoy English”, М.З. Биболетовой).

Цели и задачи:

  1. Развивать творческие способности учащихся, умение их грамотно демонстрировать и применять в учебном процессе.

  2. Стимулировать учебную мотивацию школьников, развивать умение работать в команде, коммуникативную грамотность, внимательность и умение слушать и уважать собеседника.
    Учебные пособия:
    Карточки со скороговорками, карточки с зашифрованным письмом, карточки с грамматическими и лексическими заданиями, карточки с именами и профессиями (для конкурса болельщиков), презентации по теме «Достопримечательности Англии», листы ватмана и цветные карандаши (для конкурса художников).

    Ход мероприятия:

  1. Организационный момент.

Boys and girls,
I’m very glad to see you here. We
ll organize a competition calledEnjoy English”. Four teams will take part in a game of the most quick-witted and the cleverest. It’s time to introduce yourselves. Who is the captain of the 1st team?

  • I’m the captain of the team. The name of our team is … . Our motto is … .

  • Who is the captain of the 2nd team?

  • I’m the captain of the team. The name of our team is … . Our motto is … .

(представление команд)

- Today all of you have a good chance to improve your English during the game. I have invited a competent jury to count the points. The members of our jury are …
Well, the game has 8 contests, they are:

  1. tongue-twisters

  1. sweet” words

  2. proverbs

  3. artists’ competition

  4. the right choice

  5. a mystery note

  6. a grammar competition

  7. riddles

  8. A magic bag
    So let’s start our competition. I wish you good luck, do your best! Be active, honest and helpful! The award will be splendid, believe me. 
    2. Основной этап.

    1).We’ll begin our competition with tongue-twisters. There is a card with a tongue-twister, a person from each team should read it as quickly as he can 3 times. Each team can get 3 points. You have one minute to be ready for reading. First listen to me… And now you have one minute to train it.

    She sells shells on the sea shore. The shells she sells are sea shore shells.

    2).The next contest. 

  • The next contest will be for captains. 

  • At the same time your teams will do another task. I’ll give you a card with English and Russian proverbs. Match the proverbs with the same meaning. 

You have four minutes to do it. (готовое задание проверяет жюри).
You can get one point for each right answer (11 points)
Match the English proverbs with the Russian ones.




English proverbs


Russian proverbs


1


As the workman, so is the work 


Делу время, потехе час


2


The way to have a friend is to be one 


Век живи, век учись


3


Business before pleasure 


У каждой избушки свои погремушки


4


A man is known by the company he keeps 


Льет как из ведра


5


Health is better than wealth 


Учиться никогда не поздно


6


Live and learn 


Скажи, кто твой друг, я скажу, кто ты


7


Everything has a skeleton in its cupboard 


Каков работник, такова и работа


8


It rains cats and dogs 


Чтобы иметь друга, надо им быть


9


Make the hay while the sun shines 


У каждого свой конёк


10


It’s never too late to learn 


Здоровье дороже богатства


11


Every man has its hobby horse 


Куй железо, пока горячо


The key:




English proverbs


Russian proverbs


1


As the workman, so is the work 


Каков работник, такова и работа


2


The way to have a friend is to be one 


Чтобы иметь друга, надо им быть


3


Business before pleasure 


Делу время, потехе час


4


A man is known by the company he keeps 


Скажи, кто твой друг, я скажу, кто ты


5


Health is better than wealth 


Здоровье дороже богатства


6


Live and learn 


Век живи, век учись


7


Everything has a skeleton in its cupboard 


У каждой избушки свои погремушки


8


It rains cats and dogs 


Льет как из ведра


9


Make the hay while the sun shines 


Куй железо, пока горячо


10


It’s never too late to learn 


Учиться никогда не поздно


11


Every man has its hobby horse 


У каждого свой конёк

And now, captains, come up to me you should name “sweet” words one by one. 
3).The next task. 

  • Take a sheet of paper, pencils and be ready to draw a picture. Listen to me very attentively, I’ll read it twice and then you’ll draw. You can get 8 points.

There is a big house in the middle of the picture. The house is yellow with a red roof. There are two windows in the house and one door. To the left of the house there is a green tree. To the right of the house there are two flowers. One flower is red, the second flower is blue .Under the tree there is a black dog. In the tree there is a fat cat.

Draw the picture.
You have only four minutes.

  • At the same time our fans will have their own task. Your task will be to match the names with the occupation.

You can get 1 point for each right answer. (10 points)

Alfred Hitchcock

painter and sculptor

Marilyn Monroe

film director

Wolfgang Amadeus Mozart

scientist

John Lennon

composer

Michelangelo

singer and songwriter

Charles Darwin

actress

J.R.R. Tolkien

queen

Joseph Turner

comedian

Charlie Chaplin

writer

Elizabeth II

artist

The key:

Alfred Hitchcock

film director

Marilyn Monroe

actress

Wolfgang Amadeus Mozart

composer

John Lennon

singer and songwriter

Michelangelo

painter and sculptor

Charles Darwin

scientist

J.R.R. Tolkien

writer

Joseph Turner

artist

Charlie Chaplin

comedian

Elizabeth II

queen


4).The next task. You have a mystery note. Can you work it out? 

Each team can get 8 points

helloimbeatriceimsevenandimastudentat greenwoodschoolmyfatheriscalledfrank andmymotheriscalledmargaretmumisthirtynine anddadisfortyoneweareaftiendlyfamilywelivein oxfordthisisatownnotfarfromlondon 

The key:

(Hello,

I’m Beatrice. I’m seven and I’m a student at Greenwood school. My father is called Frank, and my mother is called Margaret. Mum is thirty-nine and Dad is forty-one. We are a friendly family. We live in Oxford. This is a town not far from London.) 

5).The next task.

  • Grammar contest for teams.
    Тест
    Из предложенных вариантов выберите единственно верный:

    1.
    A: What … in your spare time?

    B: I often go to the cinema.

    a) do you do

    b) are you doing

    c) have you done

    d) are you do

    2. I go swimming once or … a week.

    a) two

    b) two time

    c) twice

    d) two times

    3. Listen! That boy … the saxophone.

    a) plays

    b) is playing

    c) played

    d) will play

    4. George … swimming yesterday.

    a) goes

    b) has gone

    c) go

    d) went

    5. There … many problems in the world.

    a) is

    b) are

    c) has

    d) have

    6. My brother … like to go to school.

    a) not

    b) don’t

    c) doesn’t

    d) hasn’t

    7. Jane didn’t like the film,….

    a) did she?

    b) didn’t she?

    c) didn’t Jane?

    d) did Jane?

    8. There is … milk in the refrigerator.

    a) any

    b) some

    c) nothing

    d) something

    9. The winter was … than the last one.

    a) cold

    b) the coldest

    c) colder

    d) the most cold

    10. We went to … South … last year.

    a) the, the

    b) a, the

    c) the, - 

    d) -, -

    11. We are going for a walk. You can go with … .

    a) we

    b) us

    c) our

    d) ours

    12. … any toys in the room?

    a) Are there

    b) There is

    c) Is there

    d) There are

    13. Who … in the house?

    a) do live

    b) does live

    c) lives

    d) live

    14. My brother knows English … than I do.

    a) best

    b) good

    c) better

    d) goodest

    Keys:
    1.a
    2.c
    3.b
    4.d
    5.b
    6.c
    7.a
    8.b
    9.c
    10.c
    11.b
    12.a
    13.c
    14.c

  • Funny riddles for fans.

  1. Why can’t the world ever come to an end? (Because it is round.)

  2. What is the best and the cheapest light? (Daylight.)

  3. What is that above your head but under your cap? (Hair.)

  4. If yesterday two weeks ago was Saturday, what day will be tomorrow? (Monday.)

  5. Why do white sheep eat more grass than black ones? (Because there are more white sheep in the world.)

  6. How many eggs can the giant eat on an empty stomach? (One, after which his stomach is not empty.)

  7. What goes up and never goes down? (Your age.)

  8. What often falls and never gets hurt. (Snow.)

  9. What has two arms and four legs? (An armchair.)

  10. What goes up and down at the same time? (A staircase.)

6). This magic bag is on the table. There are some pictures of famous sights in it. Choose one of them and speak. All members of the team will take part in this contest. You’ll have one minute. (the Tower of London, Westminster Abbey, the Houses of Parliament, Tower Bridge, Buckingham Palace)

Use the following expressions:

  • I have never been to…

  • I’m going to see (visit) …

  • It’s worth …

  • London is rich in ( full of) …

  • Londoners are proud of …

Критерии оценивания:

  1. Количество сказанных предложений

  2. Употребление данных выражений

  3. Участие каждого члена команды

    Заключительный этап
    Now our jury is going to count the points. 

    We have some time for fun.
    Let’s sing a merry song all together.

  1. Выступление Жюри

Boys and girls! It was very difficult to decide who the best among you are. But your results are:

The first team has … points.

The second team has … points.

The third team has … points.

The fourth team has … points.

And so … the score is … to … in … favour. 
The winner is the team “……..”.

The team “……..” is the second. 

The team “……..” is third. 

The team “……..” is the fourth. 
Приложение
Учётная карточка команд


Название конкурса




Optimists”


6B

Star


6V

The best Friends”


6G

Dream


Максимальное кол-во балов за конкурс


Tongue-twisters










5


Sweet” words 

(Captains) 










4


proverbs










10


Artists’ competition










8


The right choice

(Fans)










10


A mystery note










8


A grammar competition










15


Riddles

(Fans)










10


A magic bag










10


Итого:










80




Идёт приём заявок на самые массовые международные олимпиады проекта "Инфоурок"

Для учителей мы подготовили самые привлекательные условия в русскоязычном интернете:

1. Бесплатные наградные документы с указанием данных образовательной Лицензии и Свидeтельства СМИ;
2. Призовой фонд 1.500.000 рублей для самых активных учителей;
3. До 100 рублей за одного ученика остаётся у учителя (при орг.взносе 150 рублей);
4. Бесплатные путёвки в Турцию (на двоих, всё включено) - розыгрыш среди активных учителей;
5. Бесплатная подписка на месяц на видеоуроки от "Инфоурок" - активным учителям;
6. Благодарность учителю будет выслана на адрес руководителя школы.

Подайте заявку на олимпиаду сейчас - https://infourok.ru/konkurs

Автор
Дата добавления 04.11.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел Другие методич. материалы
Просмотров211
Номер материала ДВ-121868
Получить свидетельство о публикации

УЖЕ ЧЕРЕЗ 10 МИНУТ ВЫ МОЖЕТЕ ПОЛУЧИТЬ ДИПЛОМ

от проекта "Инфоурок" с указанием данных образовательной лицензии, что важно при прохождении аттестации.

Если Вы учитель или воспитатель, то можете прямо сейчас получить документ, подтверждающий Ваши профессиональные компетенции. Выдаваемые дипломы и сертификаты помогут Вам наполнить собственное портфолио и успешно пройти аттестацию.

Список всех тестов можно посмотреть тут - https://infourok.ru/tests

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх