Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Информатика / Тесты / "Сынақ жұмысы" 5-сынып оқушыларына

"Сынақ жұмысы" 5-сынып оқушыларына

  • Информатика

Поделитесь материалом с коллегами:

16 сабақ Мұғалімі:Абдалиева М Тексерген: __________


25. 26.12.2015 ж

Информатика

5 «А, В, Е, Д»

Тақырыбы:

Сынақ жұмысы

Сабақтың мақсаты:

1.Оқушылардың алған білімдерін тексеру және бағалау

2.Логикалық ойлау есте сақтау қабілеттерін дамыту. Пәнге деген қызығушылығын арттыру.

3.Оқушыларды жауапкершілікке тәрбиелеу.

Күтілетін нәтиже:


1.Тірі табиғатта, техникада, қоғам мен адам іс-әрекетінде ақпараттарды жеткізу, сақтау және өңдеу тәсілдеріне біледі.

2.Ақпарат түрлерін біледі.

Оқыту әдістері

Тест жұмысы

Жеке жұмыс

Дерек көздері

ЕТ кешені, оқулық, жұмыс дәптері, тест дәптері

Тапсырмалар

Тест

Сынақ жұмысы

  1. Адам ең көп ақпаратты ненің көмегімен алады?

А) сезу және көрудің Ә) иіскеу мен естудің
Б) есту мен көрудің В) көру жөне дәмін тату арқылы

  1. Осы информатика оқулығында келтірілген мәліметтер негізінен ақпараттың қай түріне жатады?

А) мәтіндік және графикалық Ә) графикалық және естілетін

Б) электромагниттік және көрінетін В) цифрлық және музыкалық

  1. Ақпаратты сақтау үшін адамдар нені қолданбайды?

А) қағазды Ә) дискіні

Б) тасты В) суды

  1. Дыбыстық ақпаратты не арқылы жеткіземіз?

А) кітап Ә) радио

Б) журнал В) плакат

5. Адам үшін ұялы телефон — ол:

А) Ақпарат көзі Ә) Ақпарат қабылдаушы

Б) Ақпаратты өңдеу құралы В) Байланыс құралы

6. Мәтінді қазақ тілінен орыс тіліне аудару

А) Ақпаратты тасымалдау Ә) Ақпаратты іздеу



Б) Ақпаратты өңдеу В) Ақпаратты сақтау

7. Ақпарат компьютерде қандай түрде сақталады?

А) Әріптер Ә) Мәтіндер

Б) Сандар В) Нөл мен бірлер

8. Ақпараттың ең кішкене өлшем бірлігі:

А) Бит Ә) Байт

Б) 1 В) Әріп

9. Бір байт — ол:

А) 10 бит Ә) 16 бит

Б) 8 бит В) 4 бит

10. 1 Кбайт - ол:

А) 100 бит Ә) 1000 байт

Б) 1024 байт В) 1500 байт

11. 1 Мбайт ол:

А) Кбайт Ә) 1000 байт

Б) 1024 Кбайт В) 1500 Гбайт

12. 1 Гбайт — ол:

А) 1024 Мбайт Ә) 100 Кбайт

Б) 1000 Мбайт В) 1500 Мбайт

13. «Компьютер» сөзінде қанша бит бар?

А) 14 Ә) 88

Б) 72 В) 128

14. Қандай ақпарат дискіде ең аз орын алады?

А) Мөтін Ә) Сурет

Б) Музыка В) Видео

15. Қандай ақпарат дискіде ең көп орын алады?

A) Мәтін Ә) Сурет

Б) Музыка В) Видео

16. Компьютерде деректерді сақтау үшін керек қүрылғы:

A) Жады Ә) Процессор

Б) Дискжетек В) Монитор



17. Ақпарат компьютердің қай құрылғысында өңделеді?

A) Пернетақта Ә) Монитор

Б ) Сыртқы жады В) Процессор

18. Ақпаратты енгізу қүрылғысы?

A) Процессор Ә) Принтер

Б) Пернетақта В) Компьютердің жады

19. Компьютерде дыбыстармен жүмыс істеу үшін... керек.

A) Дыбыс картасы Ә) Желі картасы

Б) Видеокарта В) Процессор

20. Қайсысы ақпарат тасығыш емес?

А) қатты диск Ә) лазерлік дискілер

Б) Флеш-жады А) Процессор





1

Б

6

Б

11

Б

16

А

2

А

7

В

12

А

17

В

3

В

8

А

13

Б

18

Б

4

Ә

9

Б

14

А

19

А

5

В

10

Б

15

В

20

В











Қорытындылау:

сұрақ -жауап (5 мин)

Бағалау:

1-10 «3», 11-15 «4», 16-20 «5»

Үйге тапсырма

Өткенді пысықтау




Выберите курс повышения квалификации со скидкой 50%:

Автор
Дата добавления 22.01.2016
Раздел Информатика
Подраздел Тесты
Просмотров239
Номер материала ДВ-366918
Получить свидетельство о публикации

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх