Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Физика / Тесты / Тест сүрақтары "Ауырлық күші. Серпімділік күші. Бүкіл әлемдік тартылыс заңы"(7 сынып)
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 26 апреля.

Подать заявку на курс
  • Физика

Тест сүрақтары "Ауырлық күші. Серпімділік күші. Бүкіл әлемдік тартылыс заңы"(7 сынып)

библиотека
материалов

7-сынып тест. (Ауырлық күші. Серпімділік күші. Бүкіл әлемдік тартылыс заңы)

1-нұсқа


1. Төмен 0,8 м/с2 үдеумен қозғалатын лифт еденіне массасы 70 кг адамның түсіретін күші (hello_html_m528eb498.gif)

А) 360 Н

В) 644 Н

С) 600 Н

D) 740 Н

Е) 0 Н

{ Правильный ответ} = В



2. Қатаңдық коэффициенті 100 Н/м серіппені 0,01 м-ге созатын күш

A) 100 Н.

B) 50 Н.

C) 1 Н.

D) 5 Н.

E) 10 Н.

{Правильный ответ} = C



3. F=3 Н күштің әсерінен 6 см-ге ұзарған серіппенің қатаңдығы

A) 10 Н/м.

B) 1 Н/м.

C) 0,5 Н/м.

D) 5 Н/м.

E) 50 Н/м.

{Правильный ответ} = Е


4. Қатаңдығы 300 Н/м серіппе 50 мм-ге созылды. Осындай деформацияға ұшыратқан жүктің массасы (g = 10hello_html_34e06c0b.gif)

A) 0,5 кг.

B) 0,2 кг.

C) 1,5 кг.

D) 2 кг.

E) 4 кг.

{Правильный ответ} = С


5. Қатандығы 0,3 кН/м трос массасы 2 кг денені тең үдеуімелі вертикаль жоғары көтерілгенде 4 см – ге созылады. Дененің үдеуі

(hello_html_74109e07.gif)

A) 2 м/с2.

B) 6 м/с2.

C) -4 м/с2.

D) 12 м/с2.

E) -8 м/с2.

{Правильный ответ}=C


6. Массасы 50 кг жүкті вертикаль жоғары үдемелі көтергенде, оның салмағы

100 Н-ға артты, трос 6 см –ге созылды. Тростың қатаңдығы

(hello_html_74109e07.gif)

A) 10 кН/м.

B) 6 кН/м.

C) 50 кН/м.

D) 48 кН/м.

E) 30 кН/м.

{Правильный ответ}=A


7. Қатаңдықтары бірдей k тізбектей жалғанған 4 серіппенің жалпы қатаңдығы

A) hello_html_m237f262c.gif

B) hello_html_743fe3df.gif

C) hello_html_m2fb1ed8f.gif

D) hello_html_3bd5193c.gif

E) hello_html_4902e7e0.gif

{Правильный ответ}=C


8. Массасы 120 г хоккей шайбысы 15 м/с жылдамдықпен қақпа торына соғылды.Тор шайба бағытымен 5 см – ге созылды. Қақпа торында пайда болған серпімділік күшінің мәні

(hello_html_74109e07.gif)

A) 750 Н.

B) 600 Н.

C) 270 Н.

D) 240 Н.

E) 500 Н.

{Правильный ответ}=C


9. Серіппеге ілінген массасы 3 кг жүк, оны 1,5 см созады. Егер 4 кг жүк ілінсе, онда оның созылуы

A) 6 см.

B) 4,5 см.

C) 4 см.

D) 2 см.

E) 12 см.

{Правильный ответ}=D


10. Массасы 2,4т ғарыш кемесіне, жер маңында әсер еткен ауырлық күші

A) 2,4· hello_html_m7a40142d.gifН

B) 2,4· hello_html_7d511f39.gif Н

C) 2,4· hello_html_7b9b4588.gif Н

D) 2,4· hello_html_m42ebb838.gif Н

E) 24· hello_html_m7a40142d.gifН

{Правильный ответ} = В


11. Екі дене арасындағы арақашықтық 2 -ге кемісе, тартылыс күші

A) 2 есе артады.

B) 4 есе артады.

C) 2 есе кемиді.

D) өзгермейді.

E) 4 есе кемиді.

{Правильный ответ} = В


12. Келе жатқан автомобильдің әйнегіне маса келіп соғылады. Масаға және автомобильге әсер ететін күштер

A) әр түрлі

B) бірдей

C) масаға аз, автомобильге көп

D) масаға көп, автомобильге аз

E) автомобильге әсер етпейді

{Правильный ответ} = В


13. Ғарышкеменің Жер бетінен жер радиусына тең қашықтыққа алыстағандағы, жерге тартылу күші

A) 4 есе артады.

B) 4 есе кемиді.

C) 2 есе артады.

D) 2 есе кемиді.

E) өзгермейді

{Правильный ответ} = В



14. Шолпанның орташа тағыздығы 5200 кг/м3, радиусы 6100 км. Шолпан бетіндегі еркін түсу үдеуі (G = 6,67·10-11Н·м2/кг2)

A) 5 hello_html_m754e0e24.gif

B) 8,8hello_html_m754e0e24.gif

C) 9,8hello_html_m754e0e24.gif

D) 10hello_html_m754e0e24.gif

E) 7 hello_html_m754e0e24.gif

{Правильный ответ} = В


15. Шексіз ортада центрлерінің арақашықтығы 20см екі шар орналасқан. Көлемдері 20см3 және 40см3, ал тығыздықтары 1000кг/м3 және 2000кг/м3 осы шарларға әсер ететін күш

A) 60 пН.

B) 27 пН.

C) 6 нН.

D) 6 мН.

E) 60 мН.

{Правильный ответ} = В



7-сынып тест. (Ауырлық күші. Серпімділік күші. Бүкіл әлемдік тартылыс заңы)

2-нұсқа


1. а = 3g үдеумен тік жоғары көтерілген зымырандағы массасы 10 кг дененің салмағы (hello_html_m1c41516b.gif)

А) 300 Н

В) 400 Н

С) 500 Н

D) 200 Н

Е) 100 Н

{Правильный ответ} = В


2. Оқушы резеңкені 45 Н күш жұмсай отырып 9 см-ге ұзартты. Егер 110 Н күш жұмсаса, резеңкенің ұзаруы

A) 30 см

B) 20 см

C) 18 см

D) 9 см

E) 22 см

{Правильный ответ}= E


3. 10 Н күштің әсерінен серіппе 0,1 м-ге ұзарды. Серіппенің қатаңдығы

A) 10 Н/м

B) 0,01 Н/м

C) 0,1 Н/м

D) 1 Н/м

E) 100 Н/м

{Правильный ответ}= E


4. Қатандығы 400 Н/м металл сымға ілінген, массасы 3 кг дене вертикаль жоғары 2 м/с2 үдеумен қозғалады. Сымның созылуы

(hello_html_74109e07.gif)

A) 7,5 см.

B) 9 см.

C) 6 см.

D) 24 см.

E) 12 см.

{Правильный ответ}=B


5. Көтергіш кран тросы массасы 600 кг денені, 3 м/с2 үдеумен вертикаль жоғары көтерілгенде 10 см – ге созылады. Тростың қатаңдығы

(hello_html_74109e07.gif)

A) 18 кН/м.

B) 60 кН/м.

C) 30 кН/м.

D) 78 кН/м.

E) 20 кН/м.

{Правильный ответ}=D


6. Қатандығы 20 кН/м көтергіш кранмен жүкті 2 м/с2 үдеумен көтерілгенде трос 12 см – ге созылады. Жүк массасы

(hello_html_74109e07.gif)

A) 600 кг.

B) 300 кг.

C) 400 кг.

D) 240 кг.

E) 200 кг.

{Правильный ответ}=E


7. Қатаңдықтары бірдей k параллель жалғанған 4 серіппенің жалпы қатаңдығы

A) hello_html_m237f262c.gif

B) hello_html_743fe3df.gif

C) hello_html_m2fb1ed8f.gif

D) hello_html_3bd5193c.gif

E) hello_html_4902e7e0.gif

{Правильный ответ}=D


8. Массасы 160 г хоккей шайбысы 20 м/с жылдамдықпен қақпа торына соғылды.Тор шайба бағытымен 8 см – ге созылды. Қақпа торының қатандығы

(hello_html_74109e07.gif)

A) 16 кН/м.

B) 12,8 кН/м.

C) 20 кН/м.

D) 10 кН/м.

E) 4 кН/м.

{Правильный ответ}=D


9. Серіппеге массасы 20 кг жүк ілгенде, оның ұзындығы 12 см, ал 50 кг жүк ілгенде 15 см болса, онда оның бастапқы ұзындығының мәні

A) 10 см.

B) 8 см.

C) 11,5 см.

D) 10,5 см.

E) 9 см.

{Правильный ответ}=A


10. Массасы 3,4т ғарыш кемесіне, жер маңында әсер еткен ауырлық күші

A) 3,4· hello_html_m7a40142d.gifН

B) 3,4· hello_html_7d511f39.gif Н

C) 3,4· hello_html_7b9b4588.gif Н

D) 3,4· hello_html_m42ebb838.gif Н

E) 34· hello_html_m7a40142d.gifН

{Правильный ответ} = В


11. Екі дене арасындағы арақашықтық 2 есе артса,тартылыс күші

A) 4 есе артады.

B) 4 есе кемиді.

C) 2 есе кемиді.

D) өзгермейді.

E) 2 есе артады.

{Правильный ответ} = В


12. Массалары бірдей екі дене R қашықтықта F күшпен тартылады. Ара қашықтықты өзгертпей, бірінші дененің массасын 2 есе кемітсе тартылыс күші

A) F =2 F

B) F = 0,75 F

C) F = 4F

D) F = 0,5F

E) F = 0,25F

{Правильный ответ} = D


13. Ғарышкеменің Жер бетінен 5RЖ қашықтығына алыстағандағы тартылыс күші

A) 36 есе артады

B) 36 есе кемиді

C) 5 есе артады

D) 5 есе кемиді

E) өзгермейді

{Правильный ответ} = В


14. Меркурий ғаламшарының орташа радиусы 2420 км, еркін түсу үдеуі 3,72м/с2 болса,массасы

A) 3·1015кг

B) 3,27·1023кг

C) 3·1010кг

D) 3·1040кг

E) 3,27·1014кг

{Правильный ответ} = В


15. Шексіз ортада центрлерінің арақашықтығы 20см екі шар орналасқан. Көлемдері 20см3 және 40см3, ал тығыздықтары 1000кг/м3 және 2000кг/м3 осы шарларға әсер ететін күш

A) 60 пН.

B) 27 пН.

C) 6 нН.

D) 6 мН.

E) 60 мН.

{Правильный ответ} = В



Автор
Дата добавления 04.04.2016
Раздел Физика
Подраздел Тесты
Просмотров147
Номер материала ДБ-009286
Получить свидетельство о публикации

"Инфоурок" приглашает всех педагогов и детей к участию в самой массовой интернет-олимпиаде «Весна 2017» с рекордно низкой оплатой за одного ученика - всего 45 рублей

В олимпиадах "Инфоурок" лучшие условия для учителей и учеников:

1. невероятно низкий размер орг.взноса — всего 58 рублей, из которых 13 рублей остаётся учителю на компенсацию расходов;
2. подходящие по сложности для большинства учеников задания;
3. призовой фонд 1.000.000 рублей для самых активных учителей;
4. официальные наградные документы для учителей бесплатно(от организатора - ООО "Инфоурок" - имеющего образовательную лицензию и свидетельство СМИ) - при участии от 10 учеников
5. бесплатный доступ ко всем видеоурокам проекта "Инфоурок";
6. легко подать заявку, не нужно отправлять ответы в бумажном виде;
7. родителям всех учеников - благодарственные письма от «Инфоурок».
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://infourok.ru/konkurs


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ


Идёт приём заявок на международный конкурс по математике "Весенний марафон" для учеников 1-11 классов и дошкольников

Уникальность конкурса в преимуществах для учителей и учеников:

1. Задания подходят для учеников с любым уровнем знаний;
2. Бесплатные наградные документы для учителей;
3. Невероятно низкий орг.взнос - всего 38 рублей;
4. Публикация рейтинга классов по итогам конкурса;
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://urokimatematiki.ru

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх