Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тесты по английскому языку.

Тесты по английскому языку.

  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

I-нұсқа



1. What are the official languages in Canada?

a) English b) French c) German d) English and French

e) Russian.

2. Сын есімнің салыстырмалы шырайын тап.

a) Most player b) few c) more beautiful d) ever

e) hottest

3. Cөйлемді аяқта,

When I was younger, I ... play tennis well

a) to be used to b) used to c)to get used to d) used e)am used to.

4. Қажетті есімдікті тап:

Don’t you see the babies are crying?

a) it b) you c) their d) me e) them

5. Who discovered America?

a) Christopher Columbus b) George Washington

c) The pilgrims b) Abraham Lincoln e) Franklin D. Roosevelt

6. Қай сөзде зат есімнің жалғауы [iz] болып оқылады:

a) Bears b) Advantages c) Days d) Districs e) Sofas

7. Зат есімнің жекеше түрдегі жіктік жалғауын тап:

a) people’s work b) teacher’s colleges c) student’s report

d) father’s foots e) women’s shops

8. “to be” етістігінің дұрыс формасын тап:

My father and I ... born in Almaty

  1. been b) was c) is d) am e) were

9. Қажетті артикльді таңда:

We often go to ... forest in summer.

  1. a b) an c)the d) in e)-.

10. Ырықсыз етістіктің дұрыс формасын тап:

He (to send) for the doctor.

  1. is send b) are send c) was send d) have send been e) are send

11. Сын есімнің күшейтпелі шырайн тап:

a) more important b) less important c) the better d) the fattest e)the smaller

12. “Clean” сөзінің антонимін тап:

a) tidy b) dirty c) smart d) eleganse e) careful

13. «Ауыл» тақырыбына жататын сөз:

a) Wheat b) Break c) Supper d) Swimming e) Rainy

14. Етістіктің дұрыс нұсқасын тап: We ... institute every day.

  1. attend b) has attended c) was attended d) is attended e) attending

15. Дұрыс құрастырылған сөйлемді белгіле: a, it, room, light, is

a) It is a light room, b) Is it a room light.

c) It is a room light d) Is a room light it.

e) Is a room it light?









16. Past Simple шағындағы сөйлемді тап:

a) Ahmed phoned me yesterday b) My friend has just come here c) Pupils run and jump at P.T lesson d) We are reading now e) My birthday

17. “ to be” етістігінің дұрыс формасын тап:

I ... a bit lonely these days

a) am b) do c) are d) is e) were

18. Қажетті сілтеу есімдікті тап:

... boy at the window is my cousin.

  1. These b) My c) That d) Those e)Thise

19. Ырықсыз етістіктің дұрыс формасын таңда:

The patient (to take) to the hospital last Friday.

  1. was take b) take c) were taken d) was taken e) was took

20. Тек жекеше түрде қолданылатын зат есімді көрсет:

a) Vegetable b) Hair c) Minute d) Fruit e) Word


21. Етістіктің дұрыс нұсқасын танда:

All the people we ... came and some that we hadn’t invited!

  1. had invited b) have inviting c) were inviting d) inviting e) invite

22. Cалыстырмалы шырайдағы сын есімді тап:

a) Player b) Few c) Newer d) Ever e) Her

23. Ырықсыз етістіктің дұрыс формасын тап:

There must be a mistake the hotel ... by my wife.

  1. will pay b) are being paid c) was paid d) is paying e) have been paid

24. Real Conditional етістігін тап:

If we ... nature, we will be richer.

  1. will protect b) shall protect c) protect d) protected e) protecting

25. Сөйлемде қолданылатын артикльдерді тап:

I bought ... radio and ... CD player, but ... CD player didn’t work.

a) -/-/- b) the/the/a c) a/a/a d) a/a/the e) the/-/-

26. Real Conditional етістігін тап:

If you know Asel, you ... her.

  1. love b) are loving c) will love d) shall love e) loved

27. Предлогтың дұрыс нұсқасын тап:

The sell cheese ... that department.

  1. at b) for c) to d) into e) of

28. Cөйлемді аяқта. They celebrate Halloween on the ...

  1. April,1 b) October,31 c) November,30 d) March,17 e) December,25

29. Қажетті сан есімдікті тап:

I get up at a quarter to eight.

a) 7.45 b) 8.15 c) 7.30 d) 8.45 e) 8.10

30. Real Conditional етістігін тап:

You ... progress, if you work hard.

  1. making b) shall making c) make d) made e) will make





II-нұсқа

1. «to be» етістігінің дұрыс формасын тап:

It ... a nice fairy-tale.

  1. is b) am c) are d) be e) were

2. “ Day “-сөзінің антонимі

a) evening b) night c) morning d) midday e) careful

3. Зат есімнің тәуелділік формасының дұрыс нұсқасын таңдаңыз:

Astana is this ... new capital.

  1. countries’ b) countries c) country’s d) country countrys’

4. I типті буынмен оқылатын сөзді таңдаңыз.

a) Fish b) First c) Climate d) Decision e) Bridge

5. The oldest of part of London is called ...

a) The Thames b) The East End c) The City d) The West End e) The Capitol

6. Тек жекеше түрде қрлданылатын зат есімді көрсетю

a) Vegetable b) Hair c) Minute d) Fruit e)Word

7. Сөйлемді болымсыз түрге айналдыр.

Ann used to play a piano.

  1. Ann didn’t use to play a piano b) Ann don’t use to play a pano

  2. Ann used not to play a piano d) Ann doesn’t use to play a piano

e) Ann used to haven’t play to piano.

8. What is the white House?

a) University b) Monument c) Sky-scraper d) The residence of President e) Park

9. Артикльдің дұрыс нұсқасын қойыңыз.

I got ... interesting book from our library ... librarian said that I could keep it only for ... week as ... teacher of English also wanted.

a) The, a, a, the b) an,-, a, a. c) the,-, the, a. d) an, the, -, the. e) an, the, a, a.

10. Ырықсыз етістіктің дұрыс формасын тап:

Tomorrow the ticked (to pay)

  1. will be paid b) will paid c) paid e) was paid

11. “old” сын есімнің салыстырмалы шырайы.

a) More old b) Older c) Oldest d) Most old e) The older

12. “Small” сын есімін салыстырмалы шырайға айналдыр:

a) More small b) Smaller c) Smallest d) Most small e) The smaller

13. Есімдіктің дұрыс нұсқасын тап:

My brather can do it ... .

  1. himself b) myself c) ourselves d) yourselves e) yourself

14. Past Continuous етістігін таңда.

a) was doing b) has done c) is done d) doing e) will be doing





15. Дұрыс құрастырылған сөйлемді белгіле: a, it, room, light, is

a) It is a light room, b) Is it a room light.

c) It is a room light d) Is a room light it.

e) Is a room it light?

16. Present Perfect active шағындағы дұрыс етістікті тап:

a) have done b) have does c) having doing d) have do e) have did

17. Real Conditional етістігін тап:

If the flowers ... dry, you will water them.

  1. are b) is c) been d) was e) were

18. Белгілі артикль қолданылады:

а)жекеше түрдегі етістіктін алдында b) сын есімнің алдында c) Өзен атауларының алдында d) қала атау-ың алдында e) есімдердің алдында

19. Ырықсыз етістіктің дұрыс формасын таңда:

The window (to leave) open by somebody.

  1. have been left b) was left c) was lived d) has been left e) were left

20. Көпше түрдегі зат есімді көрсет.

a) Postcard b) Women c) Shelf d) Cup e) Foot

21. Past Continuous шағындағы сөйлемді таңда:

In the 2030, people ... the some food.

  1. will eat b) don’t c) shall eat d) ate e) eat

22. Үстеудің немесе сын есімнің шырайын таңда:

It is ... here than there.

  1. warmer b)more warmer c) the warmest d) warm e) warmest

23. Ырықсыз етістіктің дұрыс формасын таңда:

My houses (to build) in our city.

  1. is build b) is builded c) are build d) will build e) was build

24. “to be” етістігінің дұрыс формасын таңда:

There ... some people in the park.

  1. are b) isn’t c) are d) aren’t e) am

25. Сілтеу есімдікті таңда: Do you like ... apples?

the b) this c) these d) that e) thise

26. Real Conditional етістігін тап:

The children ... coco-cola, if they are thirsty.

  1. drank b) drink c) will drink d) shall drink e) is drinking

27. Қажетті предлогті қой:

We celebrate Women’s Day ... the 8th of March.

  1. at b) for c) to d) during e) on

28. Unhappy- сөзінің дұрыс аудармасын тап:

  1. бақыт b) бақытсыздық c) бақытты d) сәтсіз e) бақытсыз

29. Реттік сан есімді тап:

a) Twelve b) Twelfth c) Twelvth d) Twelveth e) Twenty

30. Real Conditional етістігін таңда:

If a grandfather has a new heart attacks the doctors ... him into the hospital.

  1. take b) would take c) will take d) took e) has taken


III-нұсқа


1. How many states does the the USA consist of?

a) 53 b) 51 c) 52 d) 50 e) 54

2. “hot” сын есімінің салыстырмалы шырайн тап:

a) more hottest b) the hottest c) hotter d) thr most hotter e)the hotter

3. Сұрақтың дұрыс нұсқасын таңда:

My father used to be a dentist?

  1. Used my father to be a dentist? b) Does my father used to be a dentist?

  2. Would ny father used to be a dentist? d) Did my father use to be a dentist?

4. I типті буынмен оқылатын сөзді таңдаңыз.

a) Fish b) Decision c) Climate d )First

5. Robinson Crusoe met his friend ... on the island.

a) Saturday b) Monday c) Wednesday d) Friday e) Sunday

6. Дұрыс нұсқаны таңданыз:

“A ... ,a ... and a ... “ is the title of Segal’s book.

  1. wamen\ waman\ children b) man\ waman\ child c) child\ men\ man d) men\ wamen\ child

e) man\ child\ mamen

7. Сөйлемді толықтыр:

The man standing at the window is ... father.

  1. Pavel’s and Lena b) Pavel and Lena c) Pavel and Lena’s d) Pavels and Lenas e) Pavel’s and Lena’s

8. “to be” етістігінің дұрыс нұсқасын даңда:

Running ... very good for your legs and heat.

  1. is b) am c) are d) be e) been

9. Артикльдердің дұрыс нұсқасын таңда:

... windows let in ... light and ...air.

a) The, the,- b) ..., the, an c) -,-,-. d) The, a, the. e) The, the, the.

10. Ырықсыз етістіктің дұрыс нұсқасын таңда:

The pupils (to ask) by teacher at every lesson.

  1. is asked b) will been asked c) was asked d) has been asked e) are asked

11. Сын есім салыстырмалы шырайда тұрған сөйлемді таңда:

a) You are the fastest, but I am the strongest b) I am the happiest girl under the sun c) What a wonderful day d) He is the strongest pupil in our class e) She is older than me.

12. “Clever” сөзінің дұрыс нұсқасын таңда:

a) polite b) stupid c) kind d) sky e) helpful

13. Есімдіктің дұрыс нұсқасын тап: ... wants to translate the text from English into Russian.

  1. How b) Which c) Who d) When e) What

14. Future-in-the-Past етістігінің дұрыс формасын таңда: a) will be getting b) shall be read c) would see d) should doing e) has been

15. Дұрыс құрастырылған сөйлемді белгіле: a, it, room, light, is

a) It is a light room, b) Is it a room light.

c) It is a room light d) Is a room light it.

e) Is a room it light?

16. Етістіктің дұрыс нұсқасын тап:

I think I ... report next Monday.

a) shall not finish b) am not finish c) will not finish d) don’t finish e) am not finishing

17. “to be” етістігінің дұрыс нұсқасын таңда:

I ... to watch a new film.

a) was going b) be going c) are going d) is going e) were going

18. Артикльдердің дұрыс нұсқасын таңда:

... people usually think that ... babies are sweet and ... teenagers are annoying.

a) -\-\- b) the\ the\ the c) A\-\-. d) -\the\the e) a\a\a.

19. Ырықсыз етістіктің дұрыс нұсқасын таңда:

Her book (to finish) next month.

  1. is finished b) be finished c) will be finished d) were finishing e) are finish

20. Зат есімнің көпше түрдегі жіктік жалғауын таңда: a) Men’s b) County’s c) Baker’s d) Army’s e) Party’s.

21. Баяндауыштың дұрыс нұсқасын таңда:

The train ... at the station by 4 o’clock yesterday.

  1. had arrived b) has arrive c) have arrives d) have arrived e) have arrives

22. “big” сөзін салыстырмалы шырайға аудар:

a) more big b) bigger c) biggest d) most bigger e) the big

23. Дұрыс аударманы таңданыз:

Оған жол көрсетті.

  1. Him was shown the way. b) He was shown the way. c) He was show the way. d) He showed the way. e) He shoed the way.

24. Real Conditional етістігін тап:

If you ... the finger, it will bleed.

  1. are cutting b) have cut c) cut d) is cut e) will cut

25. Керекті есімдікті қой:

... is a student of the University.

  1. I b) He c) You d) They e) We

26. Real Conditional етістігін тап.

I’ll be glad if you ... an apple pie.

a) will bake b) shall bake c) bake d) have baked e) are baking

27. Керекті предлогті тап: I’ll be at hom .... Friday morning. You can phone them.

a) on b) for c) about d) in e) of

28. ”Darkness” сөзінің дұрыс аудармасын немесе түсініктемесін таңда.

a) қараңғылық b) қараңғылау c) қапқара d) қарауыту e) қараңғы түсу

29. Қай сөйлемде сан есім реттік сан есім?

a) There are 300 pages in the book. b) He was born in 1960. c) School begins on the 1-st of September. d) I have 5 cats at home. e) Room 5 is empty.

30. Real Conditional етістігін тап:

If you go by plane, you ... there in time.

  1. will be b) shall be c) were d) was e) being

IV-нұсқа

1. Where was W. Shakespeare born?

a) In London b) In Edinburgh c) In Stratford-on-Avon d) In Liverpool e) In Cardiff

2. Сын есімнің салыстырмалы шырайын тап: Leon is the ... animal.

strongest b) as strongest c) not strong d) most strongest e) stronger

3. Дұрыс болымсыз сөйлемді таңда: Kevin used to swim every day.

  1. Kevin used not to swim. b) Kevin didn’t use to swim.

c)Kevin don’t used to swim. d) Kevin doesn’t use not to swim.

4. “I” әрпі 3-ші тип буында тұр: a) Fish b) First c) Climate d) Decision e) Bridge

5. Which is the United States capital?

a) New York b) Los Angeles c) Washington D.C d) San Francisco e) Chicago

6.“leaf” сөзінің көпше түрін таңда. a) Leafs b) Leafes c) Leavs d) Leaves e) Leafves.

7. Керекті сөзді таңда: This is the ... dress.

  1. lady’s b) ladies c) lady’s d) lady e) of lady

8. “to be” етістігінің дұрыс нұсқасын таңда: ... you are teacher?

  1. are b) am c) be d) is e) been

9. Артикльдердің дұрыс нұсқасын таңда:

It will be ... great help if you take ... letter to ... America and find someone who will published it there.

a) the\ the\- b) a\the\- c) a\-\- d) the\a\the e) a\the\the.

10. Сұраулы сөзді тап: When?

  1. қайда? B)неге? C) кім? D)ненің? E) қашан?

11. Сын есімнің күшейтпелі шырайын тап:

a) more comfortable b) most better c) the most beautiful d) the less e) the smaller

12. “Much” сөзінің антонимы. a) a few b) many c) little d) some e) any

13. Есімдіктің дұрыс нұсқасын тап: Someone has forgotten ... umbrella.

his b) my c) hers d) theirs e) their

14. Етістіктің дұрыс нұсқасын тап: ... you ... your brother yesterday?

a) Does ... see b) Is ... seen c) Has ... seen d) Are ... seen e) Did ... see.

15. Дұрыс құрастырылған сөйлемді белгіле: a, it, room, light, is

a) It is a light room, b) Is it a room light. c) It is a room light d) Is a room light it. e) Is a room it light?

16. Етістіктің дұрыс нұсқасын таңда:

When the film started the children ... in the living room.

  1. were playing b) played c) play d) has played e) had playing

17. “to be” етістігінің дұрыс нұсқасын таңда: There ... some flowers in the vase.

  1. am b) be c) been d) is e) were

18. Артикльдердің дұрыс нұсқасын тыңда: They reached ... Pacific Ocean by means of ... Panama Canal.

a) -\-\ b) the\- c) -\the d) a\the e) the\the.

19. Ерекше сөзді тап: a) seventeen. b) twenty-five. c) second. d). three e) ten.

20. Зат есім тек жекеше түрде қолданылатын сөзді тап:

a) Money b) Scarf c) Leaf d) Table e) Dollar

21. Етістіктің дұрыс нұсқасын таңда: The biggest event in Tom’s life ... a week ago.

happened b) has happen c) was happening d) has been happening e) happens

22.Сын есімнің шырайларыңда қай сөз ереже бойынша ауыспайды

a) clean b) expensive c) comfortable d) many e) small

23. Сұраулы сөзді тап: ...city is this? a) Why. b)Whose. c)When. d)Where. e) What

24. Real Conditional етістігін тап: My friend will buy a bicycle if he ... money.

  1. will have b) shall have c) has d) have e) having

25. Сөйлемді аяқта. Is he a friend of ... ? a) him b) your c) he d) they e) yours

26. Real Conditional етістігін тап: If people brush teeth every day, they ...cavities.

a) will protect b) shall protect c) protect d) protected e) protecting

27. Керекті предлогті қой. My sister is married ... a builder. a) - b) on c) to d) with e) of

28. Белгіленген әріп қай сөзде басқаша оқылады?

a) Celebrate b) Ccmetery c) Catch d) Centre e) Certainly

29. Дұрыс нұсқаны таңда: Екі жүз отыз бес.

a) two hundreds thirty five b) two hundreds and thirty five c) two hundred and thirty five

  1. two hundred of thirty five e) two hundreds and thirty five

30. Real Conditional етістігін тап: I ... you, if I have time.

a) ‘ll phone b) ‘ve phone c) is phoning d) phone e) ‘d phone.


Жауап парағы.

8-сынып.




I

II

III

IV

  1. d

  2. c

  3. b

  4. e

  5. a

  6. b

  7. c

  8. e

  9. c

  10. c

  11. d

  12. b

  13. a

  14. a

  15. a

  16. a

  17. a

  18. c

  19. d

  20. b

  21. a

  22. c

  23. c

  24. c

  25. d

  26. c

  27. a

  28. b

  29. a

  30. e

  1. a

  2. b

  3. c

  4. b

  5. c

  6. b

  7. a

  8. d

  9. e

  10. a

  11. b

  12. b

  13. e

  14. a

  15. a

  16. a

  17. a

  18. c

  19. b

  20. b

  21. a

  22. a

  23. c

  24. a

  25. c

  26. c

  27. e

  28. e

  29. b

  30. c

  1. d

  2. b

  3. d

  4. d

  5. d

  6. b

  7. c

  8. a

  9. c

  10. e

  11. e

  12. b

  13. c

  14. c

  15. a

  16. a

  17. a

  18. a

  19. c

  20. a

  21. a

  22. b

  23. b

  24. c

  25. b

  26. c

  27. a

  28. a

  29. c

  30. a

  1. c

  2. a

  3. b

  4. b

  5. c

  6. d

  7. c

  8. a

  9. b

  10. e

  11. c

  12. b

  13. a

  14. e

  15. c

  16. a

  17. e

  18. e

  19. c

  20. a

  21. a

  22. d

  23. e

  24. c

  25. e

  26. a

  27. a

  28. c

  29. c

  30. a


Автор
Дата добавления 13.09.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров217
Номер материала ДA-042966
Получить свидетельство о публикации

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх