Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Входная контрольная работа по грамматике 10 класс
Обращаем Ваше внимание: Министерство образования и науки рекомендует в 2017/2018 учебном году включать в программы воспитания и социализации образовательные события, приуроченные к году экологии (2017 год объявлен годом экологии и особо охраняемых природных территорий в Российской Федерации).

Учителям 1-11 классов и воспитателям дошкольных ОУ вместе с ребятами рекомендуем принять участие в международном конкурсе «Я люблю природу», приуроченном к году экологии. Участники конкурса проверят свои знания правил поведения на природе, узнают интересные факты о животных и растениях, занесённых в Красную книгу России. Все ученики будут награждены красочными наградными материалами, а учителя получат бесплатные свидетельства о подготовке участников и призёров международного конкурса.

ПРИЁМ ЗАЯВОК ТОЛЬКО ДО 15 ДЕКАБРЯ!

Конкурс "Я люблю природу"

Входная контрольная работа по грамматике 10 класс

Напоминаем, что в соответствии с профстандартом педагога (утверждён Приказом Минтруда России), если у Вас нет соответствующего преподаваемому предмету образования, то Вам необходимо пройти профессиональную переподготовку по профилю педагогической деятельности. Сделать это Вы можете дистанционно на сайте проекта "Инфоурок" и получить диплом с присвоением квалификации уже через 2 месяца!

Только сейчас действует СКИДКА 50% для всех педагогов на все 111 курсов профессиональной переподготовки! Доступна рассрочка с первым взносом всего 10%, при этом цена курса не увеличивается из-за использования рассрочки!

ВЫБРАТЬ КУРС И ПОДАТЬ ЗАЯВКУ
библиотека
материалов

Данная контрольная работа позволяет проверить готовность учащихся к проведению входного (промежуточного) тестирования по английскому языку, по мере изучения обучаемыми разделов грамматики. Контрольная работа (тесты) состоит из 2-х вариантов по 25 заданий, каждое задание сопровождается тремя ответами, один из которых правильный.

Тестовые задания вы можете проверить по ключу. Надеюсь, что тесты не покажутся очень сложными с точки зрения лексики, помогут упорядочить и закрепить уже имеющиеся знания.





Form 10

Variant I

1. _____people sell their souls and live with a good conscience on the proceeds.

a) the most

b) most

c) much

2. Is there _____ work for you to do every day?

a) many

b) little

c) few

3. There are ______ parties that have nice music and pretty decorations.

a) a few

b) few

c) little

4. Have you got ______ objection?

a) no

b) some

c) any

5. I don’t know about it; ask _____ else.

a) nobody

b) anybody

c) somebody

6. There is ________ new under the sun.

a) no thing

b) nothing

c) anything

7. I’ll post the letter ____________.

a) by me

b) oneself

c) myself

8. Selfish people think mainly of _________.

a) one another

b) themselves

c) each other

9. There are _______ places of interest you can visit enjoy in London.

a) the other

b) another

c) other

10. there is _______ uniform school organization or curriculum in the USA.

a) not

b) no

c) none

11. It was reported that _______ were present at the meeting.

a) both

b) all

c) every

12. _________ man has his faults.

a) Both

b) Both of

c) Every

13. Tom has _______ finished his work.

a) Still

b) Already

c) Yet

14. Don’t worry. He is ________ on the danger list.

a) no more

b) not longer

c) no longer

15. Do you want _________ tea?

a) any

b) some

c) any more

16. I can come tomorrow if you _______ it.

a) will like

b) like

c) liked

17. Please, ______ be late for classes!

a) not

b) don’t

c) no

18. There _______ not a passion so strongly rooted in the human heart an envy.

a) is

b) were

c) are

19. Civilization will never flow backward while there ______ youth in the world.

a) has been

b) are

c) is

20. There ______ ten pens a magazine on the table.

a) is

b) are

c) was

21. About 85 per cent of American students ______ public schools, which are supported by states and local taxes.

a) attended

b) have attended

c) attend




22. Wise kings generally ______ wise councilors.

a) to have

b) has

c) have

23. The city of Montreal______ 70 square miles.

a) covering

b) covers

c) is covered

24. I know you _______ an advanced geography course now.

a) were taking

b) is taking

c) are taking

25. The world sea surrounds the earth and ______ to us all.

a) is belonging

b) belongs

c) has belonged



Form 10. Variant II


1. _____ the traffic goes by the main road.

a) the most

b) most

c) most of

2. Does this car use ______ petrol?

a) much

b) many

c) a few

3. _______ people are early rises.

a) any

b) some

c) no

4. You can buy stamps at _______ post office.

a) any

b) some

c) no

5. I got the book without ________ difficulty.

a) some

b) any

c) no

6. _________ the greatest gain is to be a loser.

a) sometimes

b) some time

c) any time

7. Everybody should be able to defend ________.

a) him

b) himself

c) his own

8. If we hadn’t taken the same plane, we might have never met _________.

a) each other

b) one another

c) themselves

9. I don’t like ______jokes.

a) hers

b) her

c) her’s

10. ______ are so fond of secrets as those who do not mean to take them.

a) none

b) not anybody

c) no one

11. If the blind leads the blind _______ shall fall into the ditch.

a) every

b) both

c) all

12. What _______ have you seen at the museum?

a) still

b) more

c) else

13. – Don’t make such a noise!

Are the children _______ sleeping?

a) still

b) yet

c) more

14. I want to go for a walk. Has it stopped snowing _______?

a) else

b) yet

c) still

15. We shall not begin the meeting until everybody _________.

a) comes

b) won’t come

c) come

16. _________ the world’s most renowned waxworks museum, and rub shoulders with famous and infamous.

a) Visiting

b) You visit

c) Visit

17. You are going on a long journey _____ care on the motorway.

a) To take

b) Taking

c) Take

18. _____ there millions of stars within our galaxy?

a) is

b) are

c) has … been

19. There is _____in the garden waiting for you.

a) Pete

b) your friend

c) a man

20. ______there________ a lecture tomorrow?

a) Will … be

b) Shall … be

c) Would … be



21. What ______ American public schools teach?

a) are

b) do

c) does

22. All historical places of London ______in the West End.

a) had been

b) were

c) are

23. Man _______ live by bread alone.

a) do not

b) does not

c) is not

24. Now she ______ difficulty in putting facts in order.

a) is having

b) has been having

c) had

25. Scientists in many different countries ______to explain its mystery.

a) are working

b) have worked

c) worked






KEYS: Form 10


Variant I

1 – b, 2 – b, 3 – b, 4 – c, 5 – c, 6 – b, 7 – c, 8 – b, 9 – c, 10 – b, 11 – a, 12 – c, 13 – b, 14 – c,

15 – b, 16 – b, 17 – b, 18 – a, 19 – c, 20 – b, 21 – c, 22 – c, 23 – b, 24 – c, 25 – b.


Variant II

1 – c, 2 – a, 3 – b, 4 – a, 5 – b, 6 – a, 7 – b, 8 –a, 7 – b, 10 – a, 11 – b, 12 – c, 13 – a, 14 – b,

15 – a, 16 – c, 17– c, 18– b, 19 – c, 20 – a, 21 – b, 22 – c, 23 – b, 24 – a, 25 – a.



Источник:


А.П.Миньяр-Белоручева/300 тестовых заданий по английской грамматике/

г.Москва, Издательство «Московский Лицей»


Общая информация

Номер материала: ДБ-243605

Похожие материалы