Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Начальные классы / Конспекты / Открытый урок по математики " Қосу және азайту 243+526 769-526.
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 28 июня.

Подать заявку на курс
  • Начальные классы

Открытый урок по математики " Қосу және азайту 243+526 769-526.

библиотека
материалов

hello_html_m5951b446.gifҚысқа мерзімді жоспар.

Пәннің аты:

Математика

Мерзімі:03.12.2015ж

Сыныбы: 3 «Л»

Мұғалім: Амангельдиева Ж.

Сабақтың тақырыбы:


Қосу және азайту 243+526 769-526

Сабақтың мақсаты:

Үш таңбалы сандарды қосу және азайту тәсілдерін үйрену.

Міндеті:

Сандарды «баған» түрінде жаза отырып,жазбаша қосу мен азайтудың тәсілдерін меңгеру. Қосу мен азайтудың ауызша және жазбаша тәсілдерін ажыратуды үйрену.


Күтілетін нәтиже:

Үш таңбалы сандарды қосу және азайту тәсілдерін үйренеді.


Әдіс – тәсілдер:

Сергіту, кім жылдам ойыны, семантикалық карта.


Керекті жабдықтар:

Қалам, сызғыш, өшіргіш, стикер.


Қ /с

Сабақ кезеңдері:

Уақыт


Мұғалімнің іс- әрекеті

Оқушының іс- әрекеті

Ресурс

1

Психоло

гиялық

ахуал

1мин




Оқушылар шеңберде жиналып,мұғаліммен бірге бүгінгі сабаққа сәттілік тілейді.




Ризамын бүгінге,

Ризамын бүгінге,

Ризамын бүгінге,

Ризамын қазірге,

Ризамын, ризамын, ризамын бүгінге,

Ризамын, ризамын, ризамын қазірге.


2.

Топтасты-ру:

1мин

Кеспе қағаздар арқылы орындау.

Шеңберде кеспе қағаздарды ала отырып орындалады.


Кеспе қағаз

3.

Миға

шабуыл:

5мин


Үй жұмысы. Мысал 5(ә),6.

Сұрап бағалау.

Тапсырманы жазып келеді.

Сұралады, бағаланады.

Дәптер

4.

Қызығу

шылы-

ғын ояту:

5мин


Көбейту кестесін ара арасынан сұрау.

Жылдам жауап береді.

- жылдың қазір қай мезгілі?

-қыстап қалатын құстарды білеміз бе?

«Теңге-тиыннан, Ынтымақ-ұйымнан»

-Қалай түсінесіңдер? -Яғни осы мақалды басшылыққа ала отырып оқулықта берілген тапсырмаларды және менің сендерге алып келген тапсырмамды татуласа, бірлесе, бір-бірімізге көмектесе отырып орындайық.

-олай болса осы құстарға тапсырмаларды орындай отырып ұя жасайық!



5.

Мағынаны тану:

















Өзіндік жұмыс:



















































































Жұптық жұмыс:



Сергіту сәті:








20мин

Мысал 1.

Қосындының және айырманың мәндерін табу. Сандарды баған түрінде жазып, алгоритм бойынша амалдарды орындау.









Ә) төрт топқа бөліп беру.















Мысал 2

Теңдеу шешу.

Әр топқа бөліп беру.

1 топ тексереді.





Есеп 3. Есепті шығару.

А) 1-топ















Ә) 2-топ













Есеп 4

А) 3-топ













Ә) 4-топ









Мысал 5

Суретін сал және салыстыр



Халық педагогикасынан сұрақ

-бір шөкім, -қос уыс

-бір уыс, -бір қарс, -бір адым.

Құстың ұясын бітіру.

Мысал 1.

243 769

+ 526 - 526

769 243

...жазамын ... жазамын

бірліктерді қосамын бірліктерді азайтамын

ондықтарды қосамын ондықтарды азайтамын

жүздіктерді қосамын жүздіктерді азайтамын

жауапты оқимын ... жауапты оқимын...



152 262 128 783 694 373

+435 +624 +721 -251 -373 -261

587 886 849 532 321 111



579 421 785

-327 +338 -462

252 759 323



x+213=894 x-223=465 985-x=462

x=894-213 x=465+223 x=985-462

x=681 x=688 x=523

681+213=894 688-223=465 985-523=462

894=894 465=465 462=462



Есеп 5

Болды- 963ақ парақ

3 қолжазбаға-80 парақ

5 қолжазбаға- 60 парақ

Қалды-?

Ш:3*80=240 5*60=300

963- (240+300)=462

Ж: Оның өзінде 462 парақ қалды.



Болды – 672 теледидар

1-ші күні -40 теледидар

2-ші күні -? 3 есе (>)

Қалды-?

Ш: 672-(40*3)=552

Ж: Дүкенде 552 теледидар қалды.



Есеп4

А=6см

В=4см

Р=?

S=?

Р= (6см+4см)*2=20см

S= 6cм*2см=12см2

Ұзындығы -6см

Р= 18см

S=?

18/6=3

S= 6cм*3см=18см2

Мысал 5

1 1 1 > 1 1 >1 1 > 1

6 < 3 4 5 2 8 3 7

Оқушылар өлшем бірліктерді көрсетеді.





Құстардың ұясын тапсырмалар орындау арқылы бітіреді.

Оқулық

Дәптер













Сыз-ғыш

Қалам











дәптер






6.




Ой толғаныс :

5мин








Логикалық тапсырма:

Кеше Айжанның туған күні болды. Ертең бейсенбі болады. Айжанның туған күні қай күні болды?

Семантикалық картамен жұмыс.


7.

Бағалау :

3мин

Оқыту үшін бағалау және оқуды

бағалау


Бағалау парақшаларын толтырады.




8.




Үйге тапсырма:

1мин

Үйге тапсырма мысал 6 мысалды шығару,7 өрнектеуді орындап, жазып келу.

47-бет


9.

Кері байла-

ныс:

1мин


1-2 стратегиясы.

Сабақта алған 2 маңызды ақпарат.

Қиындық келтірген 1 мәселе.


Стикерге өз ойларын жазады.

Стикер

Тексерілді:___________директордың оқу ісі бойынша менгерушісі Б.Қ.Жаңабаева.


Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Автор
Дата добавления 18.02.2016
Раздел Начальные классы
Подраздел Конспекты
Просмотров157
Номер материала ДВ-464938
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх