Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Начальные классы / Другие методич. материалы / Ашық сабақ математикадан Бөлімді қайталау. Сандармен және шамалар мәндерімен арифметикалық амалдарды орындау.
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 28 июня.

Подать заявку на курс
  • Начальные классы

Ашық сабақ математикадан Бөлімді қайталау. Сандармен және шамалар мәндерімен арифметикалық амалдарды орындау.

библиотека
материалов
Сабақтың тақырыбы : Бөлімді қайталау. Сандармен және шамалар мәндерімен ариф...
Психологиялық дайындық. Математика керек әр күнге , Математиканы оқимыз . Ма...
Үй тапсырмасын тексеру : 145 * 20 = 2900 Т : 2900 : 20=145 728 * 40 = 29120...
Білімді тексеру : Математикалық диктант . 85–ті 10 есе арттыр . 85-ті 11-ге...
 Жауабы : 85 * 10 = 850 85 * 11 = 935 935 + 85 = 1020 8700 : 100 = 87
 Желтоқсанның 25-і Сынып жұмысы 2345
 № 1. Есепті әр түрлі тәсілмен шығар . 8 жәшік 10 жәшік 9 кг
 № 2. 2 сағ 14 сағ 1400 км
№ 3. Бос торкөзге қандай санды қойғанда тура теңдік шығады : ....дм = 80см 7д...
 Сергіту сәті
№ 4. Өрнек түрінде жаз және мәнін тап : а). 5 км 200 м мен 4 км 500 м-дің қо...
№ 5. Есеп құрастыр және шығар : Бағасы Саны Құны 9 теңге 72 теңге ? бірдей ?...
№ 6. Көбейтуді орында және бөлумен тексер : 30 * 10 = 300 Т : 300 : 10 = 30...
№ 7.Теңдеулерді шеш. 1-топ 2-топ 3-топ х-20═1000 х▪30═9600 х-3942═28496 № 8....
№ 9. Мәндерін тап : 1-топ 9км 656м * 9 = 86км 904м 19т775кг * 6 = 118т650кг...
 Шығармашылық тапсырма: Жауабы : 1000 : 25 = 40 25 * 40 = 1000
Құрметті Балалар ! Сендерді бүгінгі сағ. 14.30-да болатын “ Шырша ” мерекесі...
 Бағалау . 5 4 3 5 4 3
18 1

Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1 Сабақтың тақырыбы : Бөлімді қайталау. Сандармен және шамалар мәндерімен ариф
Описание слайда:

Сабақтың тақырыбы : Бөлімді қайталау. Сандармен және шамалар мәндерімен арифметикалық амалдарды орындау.

№ слайда 2 Психологиялық дайындық. Математика керек әр күнге , Математиканы оқимыз . Ма
Описание слайда:

Психологиялық дайындық. Математика керек әр күнге , Математиканы оқимыз . Математика қажет өмірде , Миымызға тоқимыз . Сабақтың барысы : І. Ұйымдастыру кезеңі

№ слайда 3 Үй тапсырмасын тексеру : 145 * 20 = 2900 Т : 2900 : 20=145 728 * 40 = 29120
Описание слайда:

Үй тапсырмасын тексеру : 145 * 20 = 2900 Т : 2900 : 20=145 728 * 40 = 29120 Т : 29120 : 40 = 728 256 * 30 = 7680 Т : 7680 : 30 = 256 5670 : 30 = 189 Т : 189 * 30 = 5670 8240 : 20 = 412 Т : 412 * 20 = 8240 72080 : 80 = 901 Т : 901 * 80 = 72080 81090 : 90 = 901 Т : 901 * 90 = 81090

№ слайда 4 Білімді тексеру : Математикалық диктант . 85–ті 10 есе арттыр . 85-ті 11-ге
Описание слайда:

Білімді тексеру : Математикалық диктант . 85–ті 10 есе арттыр . 85-ті 11-ге көбейт . 935-ке 85-ті арттыр . 8700-ті 100 есе кеміт .

№ слайда 5  Жауабы : 85 * 10 = 850 85 * 11 = 935 935 + 85 = 1020 8700 : 100 = 87
Описание слайда:

Жауабы : 85 * 10 = 850 85 * 11 = 935 935 + 85 = 1020 8700 : 100 = 87

№ слайда 6  Желтоқсанның 25-і Сынып жұмысы 2345
Описание слайда:

Желтоқсанның 25-і Сынып жұмысы 2345

№ слайда 7  № 1. Есепті әр түрлі тәсілмен шығар . 8 жәшік 10 жәшік 9 кг
Описание слайда:

№ 1. Есепті әр түрлі тәсілмен шығар . 8 жәшік 10 жәшік 9 кг

№ слайда 8  № 2. 2 сағ 14 сағ 1400 км
Описание слайда:

№ 2. 2 сағ 14 сағ 1400 км

№ слайда 9 № 3. Бос торкөзге қандай санды қойғанда тура теңдік шығады : ....дм = 80см 7д
Описание слайда:

№ 3. Бос торкөзге қандай санды қойғанда тура теңдік шығады : ....дм = 80см 7дм²= …..см² 4см² = ….мм² ....м = 1000мм …м² = 1000000мм² 9м² =….дм² ....см = 80мм …см² = 800мм² …м² = 40000см²

№ слайда 10  Сергіту сәті
Описание слайда:

Сергіту сәті

№ слайда 11 № 4. Өрнек түрінде жаз және мәнін тап : а). 5 км 200 м мен 4 км 500 м-дің қо
Описание слайда:

№ 4. Өрнек түрінде жаз және мәнін тап : а). 5 км 200 м мен 4 км 500 м-дің қосындысын 100 есе кеміт . (5км 200м + 4км 500м) :100 = 97м ә). 3600-ді 200-дің 20-ға бөліндңсіне бөлу . 3600 : ( 200 : 20 ) = 360 б). 900-ді 10 және 9 сандарының көбейтіндісіне бөлу . 900 : ( 10 * 9 ) = 10

№ слайда 12 № 5. Есеп құрастыр және шығар : Бағасы Саны Құны 9 теңге 72 теңге ? бірдей ?
Описание слайда:

№ 5. Есеп құрастыр және шығар : Бағасы Саны Құны 9 теңге 72 теңге ? бірдей ? теңге ? Жылдамдық Уақыт Қашықтық 30км/сағ 6 км/сағ 2 сағ ? ? бірдей ?

№ слайда 13 № 6. Көбейтуді орында және бөлумен тексер : 30 * 10 = 300 Т : 300 : 10 = 30
Описание слайда:

№ 6. Көбейтуді орында және бөлумен тексер : 30 * 10 = 300 Т : 300 : 10 = 30 30 * 100 = 3000 Т : 3000 : 100 = 30 28 * 10 = 280 Т : 280 : 10 = 28 28 * 300 = 8400 Т : 8400 : 300 = 28 460 * 20 = 9200 Т : 9200 : 20 = 460 460 * 200 = 92000 Т : 92000 : 200 = 460 245 * 30 = 7350 Т : 7350 : 30 = 245 245 * 300 = 73500 Т : 73500 : 300 = 245

№ слайда 14 № 7.Теңдеулерді шеш. 1-топ 2-топ 3-топ х-20═1000 х▪30═9600 х-3942═28496 № 8.
Описание слайда:

№ 7.Теңдеулерді шеш. 1-топ 2-топ 3-топ х-20═1000 х▪30═9600 х-3942═28496 № 8. Амалдарды орында :

№ слайда 15 № 9. Мәндерін тап : 1-топ 9км 656м * 9 = 86км 904м 19т775кг * 6 = 118т650кг
Описание слайда:

№ 9. Мәндерін тап : 1-топ 9км 656м * 9 = 86км 904м 19т775кг * 6 = 118т650кг 6307 * 3 + 9050 = 27971 2-топ 13км72м * 6 = 82км32м 345тг89 * 7 = 2421тг23 8724 * 5 + 45887 = 89507 3-топ 8кг754г * 8 = 70кг032г 18м35см * 8 = 146м80см 998 * 7 – 4728 = 2258

№ слайда 16  Шығармашылық тапсырма: Жауабы : 1000 : 25 = 40 25 * 40 = 1000
Описание слайда:

Шығармашылық тапсырма: Жауабы : 1000 : 25 = 40 25 * 40 = 1000

№ слайда 17 Құрметті Балалар ! Сендерді бүгінгі сағ. 14.30-да болатын “ Шырша ” мерекесі
Описание слайда:

Құрметті Балалар ! Сендерді бүгінгі сағ. 14.30-да болатын “ Шырша ” мерекесіне шақырамын . с/н. Аяз ата , ақшақар .

№ слайда 18  Бағалау . 5 4 3 5 4 3
Описание слайда:

Бағалау . 5 4 3 5 4 3


Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Автор
Дата добавления 27.02.2016
Раздел Начальные классы
Подраздел Другие методич. материалы
Просмотров298
Номер материала ДВ-489672
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх