Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Математика / Тесты / Тест жұмыстары "Арифметикалық прогрессия"
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 28 июня.

Подать заявку на курс
  • Математика

Тест жұмыстары "Арифметикалық прогрессия"

библиотека
материалов

Арифметикалық прогрессияда а1 = 2, d = 5 болса, оның алғашқы бес мүшесін табыңыз:

A) 2; 7; 12; 17; 22

B) 5; 10; 15; 20; 25

C) 1; 6; 11; 16; 21

D) 0; 5; 10; 15; 20

E) 3; 8; 13; 18; 23

{Правильный ответ}= А


Арифметикалық прогрессияда а1 = -3, d = -2 болса, оның сегізінші мүшесін табыңыз:

A) -15

B) -16

C) -17

D) -20

E) -18

{Правильный ответ}= С


Арифметикалық прогрессияда а4 = 4, d = -3 болса, оның он бірінші мүшесін табыңыз:

A) -19

B) -20

C) -16

D) -18

E) -17

{Правильный ответ}= Е


Арифметикалық прогрессияда d = 1,5, а9 = 12 болса, оның бірінші мүшесін табыңыз:

A) 24

B) 4

C) 1

D) 0

E) 10

{Правильный ответ}= Д


21, 18, 15… арифметикалық прогрессиясының сегізінші мүшесін табыңыз:

A) 1

B) 3

C) 0

D) -3

E) 2

{Правильный ответ}= С


8; 6,5; 5… арифметикалық прогрессиясының жетінші мүшесін табыңыз:

A) 2

B) 1,5

C) 0

D) 1

E) -1

{Правильный ответ}= Е


егер а7 = -5, а32 = 70 тең болса, а1 және d мәндері

A) -21; 3

B) - 23; 3

C) 23; 2

D) -21; 2

E) 23; 3

{Правильный ответ}= В


Барлық екі таңбалы сандар қосындысы

A) 4805

B) 4850

C) 4905

D) 4950

E) 5050

{Правильный ответ}= С


Барлық 2-ден 98 санына дейінгі натурал сандарының қосындысы

A) 4850

B) 4750

C) 4950

D) 4805

E) 4705

{Правильный ответ}= А


7 -ге қалдықсыз бөлінетін екі таңбалы сандар саны

A) 9

B) 10

C) 13

D) 12

E) 11

{Правильный ответ}= С


6-ға қалдықсыз бөлінетін екі таңбалы сандар саны

A) 14

B) 13

C) 16

D) 15

E) 12

{Правильный ответ}= Д


а2 + а9 = 20 арифметикалық прогрессиясының а5 = 9 тең болса, алғашқы он мүшесінің қосындысын табыңыз:

A) 100

B) 101

C) 90

D) 99

E) 110

{Правильный ответ}= А


Егер а6 + а9 + а12 + а15 = 20 болса, арифметикалық прогрессиясының алғашқы жиырмасыншы мүшесінің қосындысын табыңыз.

A) 10

B) 20

C) 50

D) 100

E) 110

{Правильный ответ}= Д


Егер S4 = -28, S6 = 58 тең болса, S16 мәні

A) S16 =1480

B) S16 = 1588

C) S16 = 1688

D) S16 = 1489

E) S16 = 1488

{Правильный ответ}= Е


Егер а5=8,7 және а8=12,3 болса, d және а1-ді табыңыз:

A) d=1,6, a1=2,3

B) d=3,6, a1= –5,7

C) d=1,2, a1=3,9

D) d=1,4, a1=3,1

E) d=1,3, a1=2,9

{Правильный ответ}=C


Арифметикалық прогрессияда а3=7,5 , а7=14,3 болса, d мен а1-ді мүшесін табыңыз:


A) d=6,8, a1= –6,1

B) d=3,4, a1=0,7

C) d=1,7, a1=4,1

D) d=1,4, a1=4,7

E) d=1,6, a1=4,7

{Правильный ответ}=C


Арифметикалық прогрессияда а1= –7,3 және а2= –6,4 болса, 26 саны тізбектің несінші мүшесі болады?

A) n=39

B) n=38

C) n=27

D) n=28

E) n=30

{Правильный ответ}=B


Арифметикалық прогрессияда а1= –5,6 және а2= –4,8 болса, 16 саны тізбектің несінші мүшесі болады?

A) n=14

B) n=27

C) n=13

D) n=28

E) n=30

{Правильный ответ}=D


Арифметикалық прогрессияда а1=3, d=2 болса, оның алғашқы бес мүшесін көрсетіңіз.

A) 4, 5, 7, 9, 11

B) 3, 5, 7, 9, 11

C) 3, 6, 7, 9, 11

D) 3, 6, 8, 9, 11

E) 3, 5, 7, 9, 12

{Правильный ответ}=В


Арифметикалық прогрессияда а1=1, d=3 болса, оның жетінші мүшесін табыңыз:

A) 9

B) 29

C) 39

D) 19

E) 49

{Правильный ответ}=D


Арифметикалық прогрессияда а1=2, d=5 болса, оның алтыншы мүшесін табыңыз.

A) 17

B) 27

C) 20

D) 37

E) 47

{Правильный ответ}=В


аn=6n+2 тізбектің алғашқы он алты мүшесінің қосындысын табыңыз:

A) 864

B) 848

C) 792

D) 716

E) 784

{Правильный ответ}=B


an=4n+9 тізбегінің алғашқы он сегіз мүшесінің қосындысын табыңыз:

A) 732

B) 846

C) 768

D) 934

E) 874

{Правильный ответ}=В
































1) Арифметикалық прогрессияда а1 = 2, d = 5 болса, оның алғашқы бес мүшесін табыңыз:

A) 2; 7; 12; 17; 22 B) 5; 10; 15; 20; 25 C) 1; 6; 11; 16; 21

D) 0; 5; 10; 15; 20 E) 3; 8; 13; 18; 23

2) Арифметикалық прогрессияда а1 = -3, d = -2 болса, оның сегізінші мүшесін табыңыз:

A) -15 B) -16 C) -17 D) -20 E) -18

3) Арифметикалық прогрессияда а4 = 4, d = -3 болса, оның он бірінші мүшесін табыңыз:

A) -19 B) -20 C) -16 D) -18 E) -17

4) Арифметикалық прогрессияда d = 1,5, а9 = 12 болса, оның бірінші мүшесін табыңыз:

A) 24 B) 4 C) 1 D) 0 E) 10

5) 21, 18, 15… арифметикалық прогрессиясының сегізінші мүшесін табыңыз:

A) 1 B) 3 C) 0 D) -3 E) 2

5) an=4n+9 тізбегінің алғашқы он сегіз мүшесінің қосындысын табыңыз:

A) 732 B) 846 C) 768 D) 934 E) 874

7) егер а7 = -5, а32 = 70 тең болса, а1 және d мәндері

A) -21; 3 B) - 23; 3 C) 23; 2 D) -21; 2 E) 23; 3

8) Барлық екі таңбалы сандар қосындысы

A) 4805 B) 4850 C) 4905 D) 4950 E) 5050

9) Барлық 2-ден 98 санына дейінгі натурал сандарының қосындысы

A) 4850 B) 4750 C) 4950 D) 4805 E) 4705

10) 7 -ге қалдықсыз бөлінетін екі таңбалы сандар саны

A) 9 B) 10 C) 13 D) 12 E) 11

11) 6-ға қалдықсыз бөлінетін екі таңбалы сандар саны

A) 14 B) 13 C) 16 D) 15 E) 12

12) а2 + а9 = 20 арифметикалық прогрессиясының а5 = 9 тең болса, алғашқы он мүшесінің қосындысын табыңыз:

A) 100 B) 101 C) 90 D) 99 E) 110

13) Егер а6 + а9 + а12 + а15 = 20 болса, арифметикалық прогрессиясының алғашқы жиырмасыншы мүшесінің қосындысын табыңыз.

A) 10 B) 20 C) 50 D) 100 E) 110

14) Егер S4 = -28, S6 = 58 тең болса, S16 мәні

A) S16 =1480 B) S16 = 1588 C) S16 = 1688 D) S16 = 1489 E) S16 = 1488

15) Егер а5=8,7 және а8=12,3 болса, d және а1-ді табыңыз:

A) d=1,6, a1=2,3 B) d=3,6, a1= –5,7 C) d=1,2, a1=3,9

D) d=1,4, a1=3,1 E) d=1,3, a1=2,9

16) Арифметикалық прогрессияда а3=7,5 , а7=14,3 болса, d мен а1-ді мүшесін табыңыз:

A) d=6,8, a1= –6,1 B) d=3,4, a1=0,7 C) d=1,7, a1=4,1

D) d=1,4, a1=4,7 E) d=1,6, a1=4,7

17) Арифметикалық прогрессияда а1= –7,3 және а2= –6,4 болса, 26 саны тізбектің несінші мүшесі болады?

A) n=39 B) n=38 C) n=27 D) n=28 E) n=30

18) Арифметикалық прогрессияда а1= –5,6 және а2= –4,8 болса, 16 саны тізбектің несінші мүшесі болады?

A) n=14 B) n=27 C) n=13 D) n=28 E) n=30

19) Арифметикалық прогрессияда а1=3, d=2 болса, оның алғашқы бес мүшесін көрсетіңіз.

A) 4, 5, 7, 9, 11 B) 3, 5, 7, 9, 11 C) 3, 6, 7, 9, 11 D) 3, 6, 8, 9, 11

E) 3, 5, 7, 9, 12

20) аn=6n+2 тізбектің алғашқы он алты мүшесінің қосындысын табыңыз:

A) 864 B) 848 C) 792 D) 716 E) 784





Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Автор
Дата добавления 12.11.2015
Раздел Математика
Подраздел Тесты
Просмотров269
Номер материала ДВ-149384
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх