Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Конспекты / "Көбейтінді санға бөлу" (4 сынып)

"Көбейтінді санға бөлу" (4 сынып)

  • Начальные классы

Поделитесь материалом с коллегами:

hello_html_14a4d2d1.gifhello_html_m54bcf7ed.gifКүні: 20.01.16 Сыныбы: 4 «А» Пән атауы: математика

Сабақтың тақырыбы: Көбейтінді санға бөлу

Сабақтың мақсаты: 1.Оқушылардың білімдерін терендету,қайталау,

пысықтау,тиянақтау.

2.Ой-өрісін,сана-сезімі мен тілін дамыту. Математикалық ойлау, есте сақтау қабілеттерін дамыту;

3. Әр істі саналы түрде орындауға,ұйымшылдыққа,шапшандыққа,

еңбексүйгіштікке тәрбиелеу;

Типі: аралас..

Әдісі: іздену, сұрақ-жауап.

Көрнекілігі: кесте.

Сабақтың барысы:

I. Ұйымдастыру. Оқушылармен амандасу, түгендеу

Сабаққа назарларын аудару.

II. «ИӘ-ЖОҚ» математикалық диктант Оқушылар берілгендермен келісетінін не келіспейтінін білдіру үшін « + » немесе «-» таңбаларын қойып отырады:

  • 6300 бен 7-нің бөліндісі 900-ге тең.+

  • 77-нің жетіден бір бөлігі 111-ге тең.- (11)

  • 16 санын 7 есе арттырғанда, 112 саны шығады.+

  • 490-ды 7 есе кеміткенде, 63 саны шықты.- (70)

  • 56 мен 7-нің қосындысын 9 есе кемітсе, 5 саны шықты -(7).

  • 630-ды 270 пен 3-тің бөліндісіне бөлгенде, 7 саны шығады.+

  • Бір жәшікте 8 кг алма бар. Сонда 7 жәшікте 56 кг алма болады.+

  • 3 қорапта 21 қарындаш бар. Сонда 6 қорапта 42 қарындаш бар.+

III. Мақсат қою. Сабақтың мақсатын хабарлау.

IҮ. Жаңа сабақ.Түсіндіру.

Әр жолақта неше шаршы бар?----6

Осындай неше жолақ бар? -----3

Суретте барлығы неше шаршы бар? 18

Өрнекте: (6*3):6

Оқулықпен жұмыс.№2

Әр түрлі тәсілмен шығар.

(30*5):5=30*(5:5)=30(200*2):2= 200*(2:2)=200

(30*5):5=(5:5)*30=30 (200*2):2 =(2:2)*200=200

Топпен жұмыс №3

Есепті шығар.

4 «а»

Бағалары-60тг 60*(50+37+23)=6600

Қалам-50 60*(62+20+33)=6900

Қар-37 ?тг Ж-бы:4 «а»-6600тг , 4 «ә»-6900тг

Өшір-23

4 «ә»

Қалам-62

Қар-20 ?тг

Өшір-33


V. Өздік жұмысы. №4

4.Есепті шығар

3*(26+25)=151

3*(27+23)=150

151-150=1м-4 «а» сын.артық


5

(200*2)+(121*2) = 400+242=642 (300*2)+(43*2)=600+86=686


VI.№7 Топпен жұмыс.

9т56кг=9056кг 6т31кг=6031кг

5дм2= 500 см280км4м=280004м

6сағ7мин =367мин 6сағ3мин=363мин

401ц =40т1ц 5дм2= 500 см

9сағ9мин= 549мин 4тәул.3сағ=99сағ

130км8м =130008м 92ц83кг =9283кг

8кг152г= 8152г 1ғас.5ай=1205ай

17т8ц =178ц 4ай3тәул.= 123 тәул.

7км807м10дм = 780710дм 5тәул.3сағ17мин=7397мин

Шығармашылық жұмыс.

12:6+8=10 12+8+10=30

6*8+12=60 8+10*6=68

VII. Сабақты қорытындылау. -Бүгін не білдік?

VIII. Үйге тапсырма.6-бет. №6. Бағалау



Автор
Дата добавления 25.02.2016
Раздел Начальные классы
Подраздел Конспекты
Просмотров64
Номер материала ДВ-484117
Получить свидетельство о публикации

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх