Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Математика / Тесты / "Тест тапсырмалары" 7-8 сыныптар

"Тест тапсырмалары" 7-8 сыныптар


  • Математика

Поделитесь материалом с коллегами:

Тест тапсырмалары

7-сынып

1. Есептеңдер. hello_html_5dc7fc62.gif

А)hello_html_cf34a41.gif В) 54 С) 56 Д) -54

2. y=5x2 Функцияның x=3 болғандағы мәнін табыңдар.

А) 45 В) 50 С) 4,5 Д)54

3. 225 p12n16k4 бірмүшесін екінші бірмүшенің квадраты түрінде жазыңдар.

А) (15p6n8k2) 2 В) (25p6n8k2) 2 С) (55p6n8k) 2 Д) (15p3n8k) 2

4. hello_html_m21afea23.gif бөлшегін қысқарт.

А) с В) 0 С) -с Д)1

5. Өрнектерді ықшамдаңдар. (n-3m)2-(n-3m)2

А) 0 В)3m2+3n2 С) m2-n2 Д) 3m+3n

6.Стандарт түрдегі көпмүшеге түрлендір. 125а3-1

А) (5a-1)(5a2+5a+1) В) (5a-1)(25a2+5a+1)

С) (5a-1)(5a2+5a-1) Д)1

7. Пропорциядағы х –ті табыңдар:

hello_html_m43f2d476.gif;

A. 1 B. 15 C. 100 D. 10

8. Есептеңдер:

hello_html_2d4e1b6f.gif;

A. 4 B. 2,5 C. 3 D. 2

9. Мектеп кітапханасында 2890 оқулық бар. Бұл ондағы барлық кітаптың 85% -і.

мектеп кітапханасында барлығы неше кітап бар?

A. 3400,5 B. 3450 C. 2340 D. 3400

10. 5 кг алма үшін 120 теңге төленді. 7 кг алма үшін неше теңге төлеу керек?

A. 441тг B. 125 тг C. 163тг D. 168тг

11. Бөлшектерді қысқартыңдар:

hello_html_m1b8ca374.gif

A. hello_html_1a6b62aa.gif B. hello_html_42a6acfe.gif C. hello_html_1af3e58c.gif D. hello_html_m458386a0.gif E. hello_html_38ade03e.gif

12. Көбейткішке жіктеңдер:

hello_html_149cce65.gif

A. hello_html_m5421a695.gif; B.hello_html_14b60498.gif; C.hello_html_m2a05c564.gif; D. hello_html_m635cea4b.gif;

13. hello_html_m510302e.gifның қандай мәнінде бөлшектің мағанасы болмайды:

hello_html_69c260e3.gif

A.hello_html_35cadd54.gif B. hello_html_6c3b0bbf.gif C. hello_html_243eae25.gif D. hello_html_m22fae269.gif

14. Өрнектің мәнін табыңыз: hello_html_m3f2a078d.gif

А) hello_html_m18ffeda6.gif

В) 6,3

С) 2,7

D) 0,63

15. Үшбұрыштың екі сыртқы бұрышы 100º және 150º. Үшбұрыштың үшінші сыртқы бұрышын табыңыз

A) 120º

B) 110º

C) 130º

D) 105º

16. Өрнектерді ықшамдаңыз:hello_html_5fe134ad.gif -hello_html_m79d5dd92.gif

А) 5+4ах
В) -
hello_html_4fc7f301.gif
С) 6-7ах
Д) -
hello_html_md175523.gif
17. Есептеңіз
hello_html_m6a853851.gif

A) hello_html_m270d25c.gif

B) 1,3

С) 0

D) hello_html_m3de8043b.gif

18. амалдарды орындаңыз: hello_html_4ca1286.gif

A) hello_html_617d5661.gif

B) hello_html_m792efba2.gif

C) hello_html_m81017c9.gif

D) hello_html_11ce48ac.gif


19. Ұқсас мүшелерді біріктіруді орындаңыз: 10х-3у-8х+6у.

A) 4х+7у

B) 2х+3у

C) 2х+4у

D) х-5у

20. Есептеңіз: hello_html_6e136d61.gif

A) 1/4

B) 1/9

C) 1/6

D) 1/5

Жауабы: hello_html_m7a817d0.gif

21 Теңдеуді шешіңіз: hello_html_m38b559ab.gif

A) 0,25

B) 0,3

C) 0,14

D) 0,45

Жауабы: 0,25

22. 18 саны 15-тің неше проценті?

А) 150%

В)120%

С)125%

D)130%

23. Тең бүйірлі үшбұрыштар сыртқы бұрышының бірі hello_html_203d27ac.gif, бүйір қырына түскен биіктік 17 см болса, табаның табыңыз.

А) 35

В) 40

С) 41

D) 34

24. hello_html_3e7d0f5e.gifкөпмүшелігінің ұқсас мүшелерін біріктіріңіз және оның hello_html_4f36f8a1.gifболғандағы мәнін табыңыз.

А) -468.

В) -684.

С) -862.

Д) 459.

25. Ауданы 16 м2 еденді сырлау үшін 3,2 кг сыр керек. Ауданы 12 м2 еденді сырлау үшін қанша сыр керек болады?

А) 3,5 кг

В) 40кг

С) 2,1кг

D) 2,4кг




Тест сұрақтарының жауаптары:



1. а

2 а

3 а

4 а

5 а

6 а

7 д

8 д

9 д

10 д

11 в

12 д

13 д

14 с

15 в

16 д

17 а

18 с

19 в

20 в

21 а

22 в

23 д

24 а

25 д








8сынып тест.

1. . Есепте: hello_html_m391c9061.gif. A) hello_html_m4b9262b6.gif. B) hello_html_m34bbbb2d.gif. C) hello_html_m2f6dfa8b.gif. D) hello_html_m3fab210e.gif. E) 0.

2.Көпмүше түрінде жазыңыз: (х2- 11) (11+х2)

A) х2 + 22х2+121. B) х2 –22х – 121. C) 121-х4

D) х4 –22х2 – 121. E) х4-121.

3. Теңдеуді шешіңіз: 6x2 - 28 x = -32A) hello_html_743a3c7c.gif. В) hello_html_m56b80a03.gif. C) 2; 8. D) -8; -2. E) hello_html_13726f85.gif.

4. Тік төртбұрыш ауданы 14 см2, ал бір қабырғасы екіншісінен 5 см артық болса, онда қабырғалар ұзындықтары қандай болғаны?

A) 3,5 см және 4 см. B) 8 см және 3 см. C) 2 см және 7 см.

D) 14 см және 1 см. E) 12 см және 5 см.

5. . Жай көбейткіштерге жіктелген санадрдың ең үлкен ортақ бөлгішін табыңыз: hello_html_m2e5a6b11.gif және hello_html_maa2dd85.gif.

A) 12. B) 35. C) 3. D) 6. E) 2.

6. . Пропорцияның белгісіз мүшесін табыңыз:hello_html_m292644e7.gif.

A) 13,5. B) 13. C) 12. D) 14. E) 5.

7. Теңдеуді шешіңіз: hello_html_m3b146e07.gif A) x = 0,2. B) x = -0,2. C) x = 2. D) x = hello_html_39945501.gif. E) x = -2.

8. Ауданы 56 см2, периметрі 30 см тік бұрышты төртбұрыш қабырғаларын табыңыз.

A) 28 см және 2 см. B) 7 см және 8 см. C) 14,2 см және 3,5 см.

D) 8 см және 6 см. E) 14 см және 1 см.

9. Тік бұрышты үшбұрыштың катеттері берілген: а = 7 см , b = 4 см. Үшбұрыштың ауданын табу керек.A) 28 см2. B) 16 см2. C) 11 см2. D) 56 см2. E) 14 см2.

10. . Теңдеулер жүйесін шешіңіз: hello_html_m5b4c147a.gif.

A) (6; 1). B) (4; -hello_html_m8610582.gif). C) (-3; 3). D) (3; -1). E) (2; 3).

11. . Өрнекті ықшамдаңыз: hello_html_78b1fbac.gif.

A) hello_html_4b850ab1.gif. B) hello_html_m11c2abeb.gif. C) hello_html_m604f1341.gif. D) hello_html_m722a719e.gif. E) hello_html_942bdc.gif.

12.Өрнекті ықшамдаңыз: hello_html_30ae2229.gif

A) 10. B) 1. C) 5. D) -4. E) 2.

13.АВС үшбұрышының АВ қабырғасына параллель  жазықтығы оны АС және ВС түзулерінде жататын А1 және В1 нүктелерінде қиып өтеді. Егер АС = 15 см, А1В1 = 4 см, АВ = 20 см болса, А1С табыңыз.

A) 2,5 см. B) 12 см. C) 4 см. D) 10 см. E) 3 см.

14.Екі санның қосындысы 120, біреуінің 40 %-і екіншісінің 60 %-не тең. Осы сандарды табыңыз.

A) 72 және 48. B) 75 және 46. C) 80 және 71.

D) 79 және 48. E) 73 және 45.

15.Пропорцияның белгісіз мүшесін тап: 3,6: 8,1=х:18.A) 1,6 B) 40,5. C) 8. D) 16 E) 0,8.

16.Үшбұрыштың екі сыртқы бұрышы 100 және 150. Үшбұрыштың үшінші сыртқы бұрышын табыңыз. A) 130. B) 110. C) 105. D) 90. E) 120.

17. Өрнекті ықшамда: (1–sinα)(1+sinα).

A) cos2α. B) –cos2α. C) 1-2sinα. D) (1-sinα)2. E) cos2α.

18. Есептеңіз: hello_html_79c1a1a.gif.A) hello_html_m720e30f1.gif. B) 1hello_html_m720e30f1.gif. C) hello_html_739196d7.gif. D) 1hello_html_m50e4de1.gif. E) hello_html_m50e4de1.gif.

19.Сандарды өсу ретімен орналастырыңыз: hello_html_m4d0e7e03.gif.

A) hello_html_301785de.gif. B) hello_html_m85ae0d6.gif. C) hello_html_m4d0e7e03.gif.

D) hello_html_m5a6d20a7.gif. E) hello_html_672bbd88.gif.

20.Егер hello_html_m64455362.gif, hello_html_4a93c8c.gif және hello_html_m18c753c3.gif болса, онда hello_html_m1253d8cc.gif табыңыз.

A) 12. B) 8. C) 11. D) 10 . E) 9.

21. 45 санының 30% тап.A) 13,5. B) 30. C) 1,5. D) 15. E) 13.

22. Үшбұрыштың бұрыштары 3:7:8 сандарына пропорционал. Үшбұрыштың ең үлкен бұрышын анықта. A) 45°. B) 90° . C) 80°. D) 60° . E) 150°.

23.Теңдеуді шешіңіз: 3,25х+9=35.

A) 4. B) 34. C) 13. D) 12. E) 8.

24.Теңдеу түбірлері квадраттарының қосындысын табыңыз: x2 + 2x - 15 = 0.

A) 34. B) 36. C) 19. D) 37 E) 39.

25. Теңдеулер жүйесін шешіңіз: hello_html_m36f0d578.gif.

A) (-13; -5). B) (5; -2). C) (-1; -3). D) (-7; -4). E) (11; -1).



Кілт 8 сынып

1

D

2

E

3

E

4

C

5

D

6

B

7

C

8

B

9

E

10

D

11

D

12

B

13

E

14

A

15

C

16

B

17

E

18

B

19

A

20

C

21

A

22

C

23

E

24

A

25

B















Автор
Дата добавления 29.10.2015
Раздел Математика
Подраздел Тесты
Просмотров370
Номер материала ДВ-106215
Получить свидетельство о публикации


Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх