Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Математика / Конспекты / Математика 4 сынып «Бөлінді разрядтарының бірі нөл болатын жағдайдағы көп таңбалы сандарды бөлу»
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 26 апреля.

Подать заявку на курс
  • Математика

Математика 4 сынып «Бөлінді разрядтарының бірі нөл болатын жағдайдағы көп таңбалы сандарды бөлу»

библиотека
материалов

hello_html_2c71121a.gifhello_html_7ccaa051.gifhello_html_m573f9b89.gifhello_html_2c71121a.gifhello_html_m1248ddcd.gifhello_html_m2e7b5f1a.gifhello_html_m206fd587.gifhello_html_m206fd587.gifhello_html_2c71121a.gifhello_html_2c71121a.gifhello_html_m573f9b89.gifhello_html_m573f9b89.gifhello_html_2c71121a.gifhello_html_m573f9b89.gifhello_html_m573f9b89.gifhello_html_m573f9b89.gifhello_html_m573f9b89.gifhello_html_m573f9b89.gifhello_html_m573f9b89.gifhello_html_m573f9b89.gifhello_html_3effe108.gifhello_html_3effe108.gifhello_html_m60aeb36d.gifКүні:

Сынып: 4 «ғ»

Тақырып: «Бөлінді разрядтарының бірі нөл болатын жағдайдағы көп таңбалы сандарды бөлу»

Мақсаты: Бөлінді разрядтарының бірі нөл болатын жағдайда үш таңбалы сандарға бөлу амалдарын көрсету, әртүрлі есеп шығару дағдыларын жетілдіру»

Міндеттері:

Білімділік: көп таңбалы сандарды үш таңбалы сандарға бөлуді үйрету.

Дамытушылық: Бөлу және көбейту амалдарына арналан есептерді шығару арқылы білімдерің кеңійту.

Тәрбиелік: Оқушылады шапшаңдыққа, ұқыптылыққа тәрбилеу.

Сабақ әдісі: сұрақ-жауап.

Сабақ түрі: дәстүрлі

Саба типі: аралас

Сабақ барысы:

  1. Ұйымдастыру кезеңі (1мин)

  2. Үй тапсырмасын тексеру (3мин)

  3. Жаңа сабақ (10мин)

  4. Есеп шығару (10 мин)

  5. Тыныштық сәті (1мин)

  6. Есеп шығару (10мин)

  7. Қорытынды (6мин)

  8. Үйге тапсырма (2мин)

  9. Бағалау (2мин)

Ұйымдастыру кезеңі

Бүгінгі сабақта көңіл күй тамаша,

Алайық бәріміз бағаны асыға.

  1. керегі жоқ, 2-керегі жоқ.

3-нашар, 4-жақсы, 5-керемет.

Үй тапсырмасын тексеру

  • Өткен сабақта үйге не берді?

  • Кім оқиды?

Жаңа сабақ

115710 285 204480 568

1140 406 1704 360

1710 3408

1710 3408

0 0


1есеп.

Отырған оқушыларды нұсқаға бөліп, әр нұсқаға есеп бөліп беру.

1нұсқа.

150456 739 132184 164 264750 375

1478 204 1312 806 2625 706

2956 984 2250

2956 984 2250

0 0 0


2нұсқа

81900/234=350

60032/896=67

195780/753=260


3нұсқа

137712/456=302

300490/995=302

228912/456=502


4нұсқа

257024/512=502

260700/395=660

361796/599=604



2есеп.

Орманда жүрген қоян адасып кетіпті. Сен есепті салыстыру арқылы қоянның үйне жетуіне көмектесіңдер. Әр дұрыс шығарылған есепке қоян 1 адым жасайды.

3600с = 6мин 32м² =320дм² 16км <18800м

3тәул >71 сағ 1км<1452м 26кг500г >7500г

7сағ < 422 мин 16т350кг =16350кг 5321 см=53м 21см

Тыныштық сәті.

Баяу әуен қосылды.


№3есеп

А) егіс даласынан картоптиелген екі машина шықты.олар таңғы сағат 8-де шығып, бір бағытта жүрді. Сағат 10-да оларды арақашықтығы 4км болды. Егер екіншісінің жылдамдығы 50 км/сағ болса, онда бірінші жүк машинасы қандай жылдамдықпен жүрді?

Ә) Алматы қаласындағы Абай атындағы мемлекеттік Опера және балет театры 793 орынға лайықталған. Астана қаласындағы Бейбітшілік және келісім сарайында 1500 орындық опера залы бар. Егер екі залда да әртістер бір күнде 3 қойылымнан қоятын болса,онда Алматы қаласындағы Опера театрына қарағанда, Бейбітшілік және келісім сарайындағы операны қанша көрермен артық тамашалайды?

№4есеп.

А) 24 кг жүзімнен 6 кг мейіз жасалады. 840 кг мейіз жасау үшін, неше килограмм жүзім керек?

Ә)Балабақшаға 92тг-ден 26кг қант және 450 тг-ден бірнеше килограмм май сатып алынды. Барлық сатып алынған затқа 4 642 теңге төленді. Балабақшаға неше килиграмм май сатып алынды?

Б) Қоймаға 650 кг сәбіз әкелінді. Әкелінген сәбіздің бірінші бөлігі 7 кг-нан 21 қапшыққа және екінші бөлігі 8кг-нан 16 қапшыққа бөлініп салынды. Неше килограмм сәбіз қапшыққа салынбай қалды?

№6 есеп.

Берілген кесіндіге тең CDкесіндісін сыз. Оның бойынан O,M,K нүктелерін белгіле. Кесінді неше бөлікке бөлінді? Неше кесінді пайда болды?

C D

№8 есеп.

Сандардың кесте торкөзіне орналасу тәртібін анықта.



34

37

40

43

35

38

41

44

36

39

42

45

37

40

43

?

61

63

66

70

62

65

69

73

64

68

72

75

67

71

74

?


Қорытынды.

231400/356 =650

239400/532= 450

220500/294= 750


Үйге тапсырма

5. №7

Бағалау

Автор
Дата добавления 28.12.2015
Раздел Математика
Подраздел Конспекты
Просмотров1252
Номер материала ДВ-295341
Получить свидетельство о публикации

Идёт приём заявок на международный конкурс по математике "Весенний марафон" для учеников 1-11 классов и дошкольников

Уникальность конкурса в преимуществах для учителей и учеников:

1. Задания подходят для учеников с любым уровнем знаний;
2. Бесплатные наградные документы для учителей;
3. Невероятно низкий орг.взнос - всего 38 рублей;
4. Публикация рейтинга классов по итогам конкурса;
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://urokimatematiki.ru


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ


"Инфоурок" приглашает всех педагогов и детей к участию в самой массовой интернет-олимпиаде «Весна 2017» с рекордно низкой оплатой за одного ученика - всего 45 рублей

В олимпиадах "Инфоурок" лучшие условия для учителей и учеников:

1. невероятно низкий размер орг.взноса — всего 58 рублей, из которых 13 рублей остаётся учителю на компенсацию расходов;
2. подходящие по сложности для большинства учеников задания;
3. призовой фонд 1.000.000 рублей для самых активных учителей;
4. официальные наградные документы для учителей бесплатно(от организатора - ООО "Инфоурок" - имеющего образовательную лицензию и свидетельство СМИ) - при участии от 10 учеников
5. бесплатный доступ ко всем видеоурокам проекта "Инфоурок";
6. легко подать заявку, не нужно отправлять ответы в бумажном виде;
7. родителям всех учеников - благодарственные письма от «Инфоурок».
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://infourok.ru/konkurs

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх