Инфоурок / Математика / Другие методич. материалы / 58:2; 580:2; 580:20 түріндегі бөлу. Математика 3-сынып

58:2; 580:2; 580:20 түріндегі бөлу. Математика 3-сынып

Напоминаем, что в соответствии с профстандартом педагога (утверждён Приказом Минтруда России), если у Вас нет соответствующего преподаваемому предмету образования, то Вам необходимо пройти профессиональную переподготовку по профилю педагогической деятельности. Сделать это Вы можете дистанционно на сайте проекта "Инфоурок" и получить диплом с присвоением квалификации уже через 2 месяца!

Только сейчас действует СКИДКА 50% для всех педагогов на все 111 курсов профессиональной переподготовки! Доступна рассрочка с первым взносом всего 10%, при этом цена курса не увеличивается из-за использования рассрочки!

ВЫБРАТЬ КУРС И ПОДАТЬ ЗАЯВКУ
библиотека
материалов

Аққыстау орта мектебі















Ашық сабақ

Тақырыбы: 58:2; 580:2; 580:20

түріндегі бөлу



Өткізген: Мажанова Гүлмара Асылбекқызы



Күні: 10 ақпан 2015 жыл



























Сабақтың тақырыбы:

Сабақтың мақсаты: 1. Білімділік: Кестеден тыс көбейту мен бөлудің

орындалуын бекіту; зерделенген түрге ұқсас

тапсырмаларды орындау.

2. Дамытушылық: Ауызша есептеу дағдыларын

қалыптастыру.

3. Тәрбиелілік: Ұқыпты, қатесіз, өз бетімен шығаруға

тәрбиелеу.

Сабақтың көрнекілігі: оқулық, слайд.

Сабақтың түрі: Аралас сабақ

Сабақтың әдісі: түсіндіру, есептер шығару, топпен жұмыс.

Сабақтың барысы:

  1. Ұйымдастыру бөлімі: Технологиялық дайындық.

  2. Үй тапсырмасын тексеру.

7. Өрнектерді баған түрінде жазып, есепте.

Қосындыны санға қалай бөлеміз?

  1. Жаңа сабақ.

  1. Мұғалімнің түсіндірмесі.

1. Есептеу тәсілін түсіндір.

(40+18):2= 40:2+18:2=20+9=29

(80+16):4=80:4+16:4=20+4=24

(400+180):2=400:2+180:2=

(400+180):20=400:20+180:20=

(800+160):4=800:4+160:4=

(800+160):40=800:40+160:40=

Ережені қорытып шығару.

Екі таңбалы немесе үш таңбалы санды біртаңбалы санға бөлу үшін, оны бөлінетін «ыңғайлы» қосылғыштардың қосындысы түрінде жазуға болады. Одан кейін қосындыны санға бөлу ережесі қолданылады.


  • 2 Топпен жұмыс

I топ. 56:2= 560:2= 560:20=

II топ. 42:3= 420:3= 420:30=

III топ. 78:6= 780:6= 780:60=

560:20=400:20+160:20=20+8=28

420:30=300:30+120:30=10+4=14

780:60=600:60+180:60=10+3=13

4.

А) Барлығы -3 дүкен

Қызанақ-300 кг

Қияр-150 кг

Әр дүкен-?

Шешуі: (300+150):3=300:3+150:3=100+50=450

(300+150):3=450:3=150

Жауабы: 150 кг көкөніс.

Ә) Карамель-400кг

Шоколад-240 кг

Тең бөлінді-4 асханаға

Әр асханада-?

Шешуі: (400+240):4=400:4+240:4=100+60=160

(400+240):4=640:4=160

Жауабы: 1 асханада-160 кг кәмпит алды.

6 Теңдеуді шеш.


I топ.

879-а=405 y-4=720

А =879-405 у=720:4

A=474 y=180

879-474=405 180*4=720

405=405 720=720

II топ. 580:x=20 c+30=123

X=580:20 c=123-30

X=29 c=93

580:29=20 93+30=123

20=20 123=123

III топ. 820-a=157 c*4=640

A=820-157 c=640:4

A=663 c=160

820-663=157 160*4=640

157=157 640=640

7 Көрсетілген массаны жинақтау үшін қандай және қанша гіртасты алу керек?



hello_html_4aba2715.png

623г=500г+100г+20г+2г+1г

720г=500г+200г+20г

182г=100г+50г+20г+2г

Математикалық диктант.

I топ. 3 және 8 сандарының көбейтіндісін 6 есе кеміт.

II топ. 16 және 8 сандарының бөліндісін 6 есеге арттыр.

III топ. 36 мен 9-дың бөліндісін 20 есе көбейт.



Тест

Көбейту мен бөлуді орында.

7*8= 48:8= 360:4= 900:300=

7*6= 54:6= 180:9= 400:20=

8*7= 27:9= 810:90= 120:60=

Ә) Қабырғасының ұзындықтары 5 см және 3 см болатын тік төртбұрыштың ауданы мен периметрін тап.


Сабақты қорыту:

Нені үйрендік?

1. Тіктөртбұрыштың ауданын қалай табамыз?

2. Қосындыны санға (әртүрлі тәсілмен) қалай бөлеміз?

3. Екі таңбалы , үш таңбалы сандарда бір таңбалы санға қалай бөлеміз?

V. Үйге тапсырма : №3,№5

VI. Бағалау.



Краткое описание документа:

Сабақтың мақсаты: 1. Білімділік: Кестеден тыс көбейту мен бөлудің

орындалуын бекіту; зерделенген түрге ұқсас

тапсырмаларды орындау.

2. Дамытушылық: Ауызша есептеу дағдыларын

қалыптастыру.

3. Тәрбиелілік: Ұқыпты, қатесіз, өз бетімен шығаруға

тәрбиелеу.

Сабақтың көрнекілігі: оқулық, слайд.

Сабақтың түрі: Аралас сабақ

Сабақтың әдісі: түсіндіру, есептер шығару, топпен жұмыс.

Сабақтың барысы:

  • I.Ұйымдастыру бөлімі: Технологиялық дайындық.
  • II.Үй тапсырмасын тексеру.
  • №7. Өрнектерді баған түрінде жазып, есепте.
  • Қосындыны санға қалай бөлеміз?
  • III.Жаңа сабақ.
  • 1.Мұғалімнің түсіндірмесі.
  • №1. Есептеу тәсілін түсіндір.

Общая информация

Номер материала: 278010

Похожие материалы