1533155
столько раз учителя, ученики и родители
посетили сайт «Инфоурок»
за прошедшие 24 часа
Добавить материал и получить бесплатное
свидетельство о публикации
в СМИ №ФС77-60625 от 20.01.2015
До повышения цен на курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации осталось:
0 дней 0 часов 0 минут 0 секунд
Успейте подать заявку на курсы по минимальной цене!
ИнфоурокНачальные классыКонспектыКөбейтудің терімділік қасиеті және оны саннын кубын есептеуде қолдану

Көбейтудің терімділік қасиеті және оны саннын кубын есептеуде қолдану

библиотека
материалов

hello_html_2393e3db.gifhello_html_2393e3db.gifhello_html_2393e3db.gifСынып: 3


Пәні:Математика


Сабақтың тақырыбы .Көбейтудің терімділік қасиеті және оны санның

кубын есеп шығаруда қолдану

Сабақтың мақсаты

Білімділік: Оқушылардың көбейтудің терімділік қасиетіне

есеп шығаруда білімдерін қалыптастыру

Дамытушылық: Оқушылардың білімін , ойлау

қабілетін дамыту .

Тәрбиелік: Адамгершілікке , іздемпаздыққа тәрбиелеу .


Сабақтың түрі: дәстүрлі емес

Сабақтың типі: қайталау сабағы .

Сабақтың көрнекілігі: карточкалар, шалқан ертегісінің кейіпкерлері.

Сабақтың жоспары:

1 Ұйымдастыру кезеңі

2 Үй тапсырмасын сұрау

3. Ауызша есептеу

4. Есептер шығару

4. Бекіту

5. Қорытынды

а) бақылау

б) үйге тапсырма беру.


Сабақтың барысы:

- Сәлеметсіздер ме балалар? Бүгінгі сабаққа деген көңіл күйлеріңіз қалай? Сабақта кім кезекші? Сабақта кім жоқ? Рахмет, отырыңыздар.

- Балалар үйге қандай тапсырма берілді? Ендеше барлықтарыңыз дәптерлеріңізді ашып қойыңыздар. Қазір мен үй тапсырмасын тексеріп шығамын.

- Балалар бүгін ертегілер еліндегі « Шалқан» ертегісіне көмекке барамыз. Ол ертегіні білетін шығарсыздар? Бір күні мына ата бір шалқан егіпті. Атаның шалқаны өте үлкен болып өсіпті. Бірақ ол шалқанының жапырағы шықпапты. Біз енді атаның шалқанының жапырағын өсіруге мына карточкалардағы есептерді шығарайық.

Карточкалар:

1)32 ; 23; 42

2)3*3; 4*4; 2*2

3) 5*5; 3*5; 4*5

4) 6*2; 5*6; 4*3

-Міне балалар атаның шалқанының жапырағы да өстіата сендерге рахметін айтып жатыр.

- Енді балалар қазір біз өткен тақырып бойынша есептер, тапсырмаларды орындаймыз. Балалар енді ата шалқаның тартып алайын десе, күші жетпей тұр. Шалқанның үлкендігі сонша ата кемпірін көмекке шақырғысы келеді. Ол үшін оқулықтарыңның 111 ( 109) бетіндегі № 1 және №2 шығарайық.

1 Көбейтудің мәнін көбейту симболының ауыстырымдылық қасиетін қолданып әр түрлі тәсілмен тап.

2 * 3 * 5 = ( 2 * 3 ) * = 300

3 * 2 * 8 = (3 * 2 ) * 8 = 480

4 * 2 * 3 = (4 * 2 ) * 3 = 240

4 * 5 * 10 = (4 * 5 ) * 10 = 2000

10 * 9 * 8 = ( 10 * 9 ) * 8 = 720

2 Көбейтудің мәнін көбейту амалының ауыстырымдылық қасиетін қолданып әр тәсілмен тап.

1) 7 * 9 = 9 * 7 4) 9 * 8 =8 * 9

2) 10 * 8 = 8 * 10 5) 900 =900

3) 7* 100 = 100 * 7 6) 600 =600

- Балалар міне есепті де дұрыс шығардыңдар. Атаның кемпірі де көмекке келді Ата мен апа екеуі шалқанды тартып көріп еді , күштері жетпеді. Шалқанды жұлып ала алмаған соң қыздарың көмекке шақырады. Ол үшін оқулықтағы №3 есепті шығарайық.

3 Санының квадратын есепте.

92 = 9 * 9 = 81 72 = 7 * 7 = 49 32= 3 * 3 =27

22 = 2*2 = 4 12= 1* 1 = 1 82= 8 * 8 = 64

52 = 5 * 5 = 25 62= 6 * 6 = 36 42 = 4 * 4 = 16

- Балалар міне ата мен апаның қыздары да көмекке келді. Ата мен апа және қызы үшеуі тартып көріп еді, шалқан орнынан қозғалмады. Қыз көмекке итін шақырады.Ол үшін оқулықтағы №4 шығарайық.

4 Санының кубын есепте:

23 = 2 * 2 * 2 = 8 10 3 = 10 * 10 *10 = 1000

33= 3 * 3 * 3 = 27 13 = 1 * 1 * 1 = 1

- Балалар міне қаздың иті де көмекке келді. Атасы мен апасы, қызы, қызының иті төртеуі бірігіп тартып көріп еді, жұлып ала алмады. Енді көмекке мысықты шақырамыз. Ол үшін №5 шығарайық.

5


Кітаптың Қарындаштардың Үш желімнің

Суреті суреттері суреті

бағасы 300 тенге бағасы 10 тенге. бағасы 20 тенге


Сурет бойынша: 300 – 10 * 2 ; 300 + 10 * 2 ; 300 – 20 *3 ; 300 + 20 *3; 10 * 2 + 20 * 3 өрнектері арқылы шығарылатын есептер құрастыр.Оларды шығар.

Балалар міне көмеке мысық та келді Енді бесеуі бірігіп тартып еді , шалқанды жұлып ала алмады. Енді көмекке тышқанды шақырады. Ол үшін оқулықтағы № 6 шығарайық.

6 Теңдеуді шеш:


с * 6 = 420 420 : а = 60 х : 6 = 70

с = 420 : 6 а =420: 60 х =70: 6

с = 70 а= 7 х=420

70*6=420 420 : 7 = 60 420 : 6 = 70

420 =420 60 =60 70=70

-Балалар міне көмекке тышқан да келді. Шалқанды ата, апа, қыз, ит мысық,тышқан барлығы күштерін жұмсап үлкен шалқанды жұлып алады. Осы шалқанды жұлып алуға сіздердің де көмектерінің бар. Сіздерге ата өте үлкен рахмет айтуда.


«Өз бетімен жұмыс»

      1. Үлестірмелі карточкалар перфокарталар мен жұмыс.

А) Көп таңбалы санды екі таңбалы санға (+) және (-)

100+20; 200+30; 120+70; 500-80; 620-70; 735-45


Б) Теңдеуді шеш: 420+х= 480; 355-х= 45; х+66=44


В) Салыстыр: 22 32; 42 22 : 32 23


Қорытынды:

- Балалар енді күнделіктеріңді ашып үйге тапсырма жазып алыңыздар. Үйге №7

Бағалау

- Осымен сабағымыз аяқталды. Сау болыңдар!









Найдите материал к любому уроку,
указав свой предмет (категорию), класс, учебник и тему:
также Вы можете выбрать тип материала:
Краткое описание документа:
Сабақ барысында оқушылар көбейтудің терімділік қасиеті және оны санның      кубын есеп шығаруда қолдануды үйренеді. Сабақтың мақсаты келесі мәселелерді көздейді:                                                     Білімділік: Оқушылардың көбейтудің терімділік қасиетіне   есеп шығаруда білімдерін қалыптастыру  Дамытушылық: Оқушылардың  білімін , ойлау қабілетін дамыту .        Тәрбиелік: Адамгершілікке , іздемпаздыққа тәрбиелеу . Сабақ барысында: кестелер, Ертегі кейіпкерлердің маскалары, карточкалар қолданылады. Сабақта оқушылар топқа бөлініп кейіпкердердің тапсырмаларын орындайды.
Общая информация
Оставьте свой комментарий
Авторизуйтесь, чтобы задавать вопросы.
Цена от 5.520 руб. 300 часов
Квалификация: Педагог по обучению лиц с ограниченными возможностями здоровья
Подробнее о курсе
Цена от 5.520 руб. 300 часов
Квалификация: Педагог-воспитатель группы продлённого дня
Подробнее о курсе
Курс профессиональной переподготовки
Теория и методика обучения информатике в начальной школе
Цена от 5.520 руб. 300 часов
Квалификация: Учитель информатики в начальной школе
Подробнее о курсе
Цена от 5.520 руб. 300 часов
Квалификация: Учитель музыки
Подробнее о курсе
Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.