Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Математика / Тесты / Геометриялық прогрессия тақырыбына тест

Геометриялық прогрессия тақырыбына тест


  • Математика

Поделитесь материалом с коллегами:

Геометриялық прогрессия.


Егер в2 = 3, в5 = 81 болса, геометриялық прогрессияның бірінші мүшесін табыңыз:

A) 0

B) -1

C) 2

D) 1

E) -2

{Правильный ответ}= D


Егер в1 = -2, в6 = - 486 тең болса, геометриялық прогрессияның алғашқы алты мүшесінің қосындысын табыңыз:

A) -728

B) -729

C) -828

D) 728

E) 828

{Правильный ответ}= А


Егер в1 = 4, q = hello_html_649f8b7a.gif тең болса, геометриялық прогрессияның жетінші мүшесін табыңыз:

A) 8

B) hello_html_5af601da.gif

C) 32

D) 16

E) hello_html_74769f70.gif

{Правильный ответ}= Е


Геометриялық прогрессия берілген: 2; 6; 18 … Оның сегізінші мүшесін табыңыз:

A) 2376

B) 4474

C) 2476

D) 4374

E) 2378

{Правильный ответ}= Д


Геометриялық прогрессияда: 3; -6; … болса, оның алғашқы алты мүшесінің қосындысын табыңыз:

A) -61

B) -63

C) -126

D) 63

E) 126

{Правильный ответ}= В


Геометриялық прогрессияда: в1 = -4, q = 3 болса, оның алғашқы жеті мүшесінің қосындысын табыңыз:

A) - 4372

B) - 4378

C) - 4272

D) - 4376

E) - 4278

{Правильный ответ}= А


Егер S8 = hello_html_me6e075e.gif; q = 2 тең болса, геометриялық прогрессиясының бірінші мүшесін табыңыз:

A) 192

B) hello_html_53168f31.gif

C) hello_html_674b4a30.gif

D) 64

E) hello_html_m7975a38c.gif

{Правильный ответ}= С


Геометриялық прогрессияда: в4 =5, в6 = 20 болса, оның бірінші және бесінші мүшесінің табыңыз:

A) 6; 30hello_html_m56c2eb6e.gif;

B) -6; -30hello_html_m56c2eb6e.gif;

C) 10;hello_html_68645ffe.gifhello_html_m53d4ecad.gif; немесе -10; -hello_html_68645ffe.gif;

D) 6; 8; немесе -6; -8;

E) 5; 30;

{Правильный ответ}= С


2, 6, 18… геометриялық прогрессия берілген. 162 саны тізбектің несінші мүшесі

A) 4

B) 6

C) 2

D) 8

E) 5

{Правильный ответ}= Е


Геометриялық прогрессияда: в5 = -6, в7 = -54 болса, оның алғашқы алты мүшесінің қосындысын табыңыз:


A) -hello_html_f34e127.gif; hello_html_m76e9233a.gif

B) –62; 13

C) –80; 16

D) -hello_html_24ce04aa.gif; -hello_html_m2e5fe50e.gif

E) -38

{Правильный ответ}= А


Геометриялық прогрессияда: q = 2, S7 = 635 болса, осы прогрессияның алтыншы мүшесін табыңыз:

A) 320

B) 80

C) 640

D) 560

E) 160

{Правильный ответ}= Е


в1 = 2, S3 = 26 өспелі геометриялық прогрессиясының төртінші мүшесін табыңыз:

A) 32

B) 56

C) 162

D) 48

E) 54

{Правильный ответ}= Е


Геометриялық прогрессияда: b1=hello_html_m79e3fbd5.gif болса, прогрессияның алтыншы мүшесі

A) hello_html_101e5fa4.gif

B) hello_html_m248fe71f.gif

C) hello_html_6eb113ed.gif

D) hello_html_m4cc8cb58.gif

E) hello_html_m64d15be1.gif

{Правильный ответ}=B


Геометриялық прогрессияда: 10, 20, 40… болса, осы прогрессияның алғашқы он мүшесінің қосындысы

A) 10230

B) 10232

C) 10231

D) 10235

E) 10233

{Правильный ответ}= А


Геометриялық прогрессияда: в3 = 4, в4 = 8 болса, осы прогрессияның алғашқы бес мүшесі

A) 2; 4; 6; 8; 10

B) 1; 2; 4; 8; 16

C) 1; 3; 5; 7; 9

D) 2; 5; 8; 11; 14

E) 1; 2; -2; -1; 0

{Правильный ответ}= В


Геометриялық прогрессияда: в2в1 = -4, в3в1 = 8 болса, осы прогрессияның алғашқы бес мүшесінің қосындысы

A) 2

B) 0

C) -20

D) 30

E) 61

{Правильный ответ}= Е


Есептеңіз: hello_html_5127645f.gif

A) 310

B) 3

C) 32

D) 0,5

E) 0

{Правильный ответ}= D


Геометриялық прогрессияда: b1= –hello_html_m1dca2d76.gif; b2=hello_html_5e4cc432.gif болса, осы прогрессияның бесінші мүшесі

A) 13hello_html_m40939fa7.gif

B) 40,5

C) –13,5

D) –hello_html_224b8c5.gif

E) hello_html_m42a2e5a0.gif

{Правильный ответ}=C


Геометриялық прогрессияда: S2= 4 и S3 = 13 болса, S5,мәні

A) 121

B) hello_html_m4ddbc966.gif

C) 16; 121

D) 121 и 18

E) 121 и hello_html_m4ddbc966.gif

{Правильный ответ}= Е


Геометриялық прогрессияда: в1 = 12, S3 = 372 болса, в3 және q мәндері

A) q = 5, в3 = 240 ;

B) q = 5, в3 = 300; немесе q = -6, в3 = 432

C) q = -6, в3 = 441;

D) q = 5, в3 = 200; немесе q = -6, в3 = 432

E) q = 5, в3 = 300;

{Правильный ответ}= В


Геометриялық прогрессияда: b1=2, q=3 болса, b5-ті табыңыз:

A) 160

B) 162

C) 163

D) 260

E) 161

{Правильный ответ}=B


Геометриялық прогрессияда: b1=1, q=2 болса, b4-ті табыңыз:

A) 9

B) 18

C) 8

D) 19

E) 20

{Правильный ответ}=C


Геометриялық прогрессияда: b1=4; q=1 болса, b10-ды табыңыз:

B) 4

C) 24

D) 34

E) 30

{Правильный ответ}=B


Геометриялық прогрессияда: b1=3 q=2, болса, b3-ті табыңыз:

A) 22

B) 20

C) 12

D) 32

E) 42

{Правильный ответ}=C


Геометриялық прогрессияда: b1=72hello_html_m2b795b09.gif; b3=8hello_html_m2b795b09.gif болса, еселік q-ді табыңыз:

A) 9

B) 3

C) hello_html_m40939fa7.gif

D) –hello_html_m40939fa7.gif

E) hello_html_2e4d13ae.gif

{Правильный ответ}=E


Геометриялық прогрессияда: b1=36hello_html_424a475e.gif, b3=9hello_html_424a475e.gif болса, еселік q-ді табыңыз:

A) 2

B) hello_html_md5feb07.gif

C) hello_html_m4ef3d2ec.gif

D) hello_html_5e4cc432.gif

E) 4

{Правильный ответ}=D


Геометриялық прогрессияда: b1=0,4 және b2=1,2 болса, осы прогрессияның алғашқы бес мүшесінің қосындысын табыңыз:

A) 18,8

B) 80,2

C) 48,4

D) 39,6

E) 20,3

{Правильный ответ}=C


Геометриялық прогрессияда: b1= –0,3; b2= –0,6 болса, оның алғашқы алты мүшесінің қосындысын табыңыз:

A) –9,3

B) 6,3

C) 3,2

D) –18,9

E) –5,1

{Правильный ответ}=D



Автор
Дата добавления 19.01.2016
Раздел Математика
Подраздел Тесты
Просмотров351
Номер материала ДВ-355035
Получить свидетельство о публикации


Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх